Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » stř 16 bře, 2016 1:38 pm

12834837_10204309522856557_1175186597_n.jpg

Jezdíme... ještě doladit spřáhla a trošku zatížit vozy a mohlo by bejt...
časem se pořídí i kovový dvojkolí a další bratříčci :)
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » úte 22 bře, 2016 8:46 am

já si od Radka s dovolením vypůjčím fotku, zjistil jsem že nemám ani jednu fotku kde by bylo vidět celé nádraží :lol:
Obrázek (šikovnej si poradí)
kdo ne tak odkaz na rajče
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » ned 10 dub, 2016 4:04 pm

Po delší době, ale né pauze(i když). Řeším víc věcí ale postupně.
1. ovládací panel? Ten co jsem měl byl čistě provizorní, výhybky byli na páčku (přestavník MP1 od MTB). Počítám s nimi dál. Staniční světla, osvětlení perónu, budov (interiéru) páčky. Přes mikrospínače u přestavníku mít ohlasy že došel do polohy. Zjistil jsem že na tu délku stanice to už chce.
Dál je potřeba zapojit návěstidla, přejezd. Kamarád něco už vymejšlí.
Ale, jak udělat samostatný panel? Napadlo mě jej dát do kufru a přes CANONY propojit panel s nádražím.
Názor?
Mě to připadá jako dobrý nápad, dají se použít obě víka.

2. Potom bude potřeba otvírací vrata na kolejích :lol:
3. Kdy to hodit do hlíny a štěrkovat?
4-X...

P.S: jak bude čas ještě dopíši další body
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod rawen » ned 10 dub, 2016 5:30 pm

Ahoj Vojto,
mohu-li doporučit, tak ovládací panel mírně odsuň. Měj ho nachystaný, naprojektovaný a vymyšlený, ale počkej, jestli ještě nebudou změny. Co se kabeláže týká, já preferuji minimum drátů, a tedy sériové sběrnice. :)

2. Lze řešit servem a pákovým mechanismem pod deskou ovládaným servotesterem - zapojení za pár Kč anebo z E-bay. Samozřejmě, pokud bys měl i veksle na serva, tak by se vrata připojila jako další výhybka.

3. Důkladně srovnej všechny koleje (zkontroluj vložením 12mm hlazenky), dolaď geometrii, ověř průjezdné profily vzhledem ke stavbám, a pak štěrkuj. A dej si na čas - lepší dva měsíce štěrkovat pomalým nasypáváním kávovou lžičkou a ometáním jednotlivých šutříků štětcem, než to odfláknout za víkend a mít kamení na pražcích anebo dokonce přilepené na prutech. Jako někdo... :|

Radek
TT moduly Olomouc
TT moduly Olomouc - diskuze
zahradní 30mm železnice od REGNERa
rawen
 
Příspěvky: 1425
Registrován: stř 08 dub, 2009 10:42 am
Bydliště: Prostějov

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 10 dub, 2016 6:13 pm

a kdo je někdo? :D
Tkadlec Jaroslav
 
Příspěvky: 1062
Registrován: sob 19 pro, 2009 1:38 pm
Bydliště: Javorník u Jeseníku

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod rawen » ned 10 dub, 2016 6:39 pm

Vojta viděl, Vojta ví...

Radek
TT moduly Olomouc
TT moduly Olomouc - diskuze
zahradní 30mm železnice od REGNERa
rawen
 
Příspěvky: 1425
Registrován: stř 08 dub, 2009 10:42 am
Bydliště: Prostějov

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod davideček » ned 10 dub, 2016 6:47 pm

P1130209.jpg

poslušně hlásím že su to já :D :) :)
fotka je ze: http://libosh.rajce.idnes.cz/Ostrava_Zalom_2016_3/
děkuji za pujčení
davideček
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 04 led, 2008 6:40 pm
Bydliště: dubicko

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod rawen » ned 10 dub, 2016 8:10 pm

:oops:
TT moduly Olomouc
TT moduly Olomouc - diskuze
zahradní 30mm železnice od REGNERa
rawen
 
Příspěvky: 1425
Registrován: stř 08 dub, 2009 10:42 am
Bydliště: Prostějov

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » pon 11 dub, 2016 2:11 pm

ovládacím pultem se potřebuju nakopnout do další stavby :D vymyšlený je. Jen vyladit detajly... největší problém je kde sehnat vhodný materiál na desku (ještě jsem neměl štěstí abych sehnal plastový (PSH desky?) desky, věděl bych co s tím kdyby to bylo ve větším množstvím)

copak pohon vrat :D to by šlo... jen zprovoznit samotný vrata..

tak koleje průjezdný jsou, díky frantovi máme jak změřit průjezdný profily :) a rovný jak když střelí zas nepotřebuju, musí to být v mezích :D stačí že přechody jsou OK :) štěrkování zkouším na malých kouskách, který použiju na poličku :D
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod rawen » čtv 14 dub, 2016 3:34 pm

Vojto,
viděl jsem a vzpomněl na tebe: http://www.mojett.cz/13993

Radek
TT moduly Olomouc
TT moduly Olomouc - diskuze
zahradní 30mm železnice od REGNERa
rawen
 
Příspěvky: 1425
Registrován: stř 08 dub, 2009 10:42 am
Bydliště: Prostějov

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » čtv 14 dub, 2016 3:49 pm

jéé díky :) tak daleko jsem teda ještě asi nedošel abych to tam našel :)
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » čtv 19 kvě, 2016 4:44 pm

13227041_10204711018773704_7322933897558900818_n.jpg

já si myslím že to byl dobrej nápad to udělat v kufříku :)
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » sob 21 kvě, 2016 10:57 am

tak pro příště to bude už v hnědým možná i v hlíně/čaji...

http://vojtikj.rajce.idnes.cz/modulovka ... 122411.jpg
http://vojtikj.rajce.idnes.cz/modulovka ... 122419.jpg

zaflokovat to už asi nestihnu :(
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod rawen » sob 21 kvě, 2016 4:30 pm

Ahoj Vojto, rozjel jsi se... :)
Teď v Mohelnici uplatníme jen Hronov; v Suchdole ale bude příležitost poskládat to v plné délce. :D

Radek
TT moduly Olomouc
TT moduly Olomouc - diskuze
zahradní 30mm železnice od REGNERa
rawen
 
Příspěvky: 1425
Registrován: stř 08 dub, 2009 10:42 am
Bydliště: Prostějov

Re: Stavba modulu Hronov TT/1:120 VojtikJ

Příspěvekod VojtikJ » sob 21 kvě, 2016 8:01 pm

Ani ne, to je vše od Ostravy. Jinak jsem na nic nesahl. Ještě ani nemám propojenej booster. Nestíháme nic. Na kufru dělám taky jen namátkově.
Šašci
VojtikJ
 
Příspěvky: 564
Registrován: stř 11 led, 2012 8:35 pm

PředchozíDalší

Zpět na Moduly

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků