Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MirekTT » čtv 27 zář, 2018 12:02 pm

Troufnu si ještě na jednu otázku. Musí být tablet s aplikací z21 k DR5000 nutně připojen přes wifi? Nestačilo by USB?
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT
 
Příspěvky: 2258
Registrován: stř 03 pro, 2008 7:39 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Miloš_P » čtv 27 zář, 2018 12:44 pm

MirekTT píše:Troufnu si ještě na jednu otázku. Musí být tablet s aplikací z21 k DR5000 nutně připojen přes wifi? Nestačilo by USB?

Tak to nevím. To je spíš otázka na HonzuM, který DR5000 propaguje a prodává.

Edit: V čem je problém? DR5000 WiFi umí a tablet taky. A nebude tě omezovat žádný kabel.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 352
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MirekTT » čtv 27 zář, 2018 1:22 pm

Pravda je, že zatím nevím. Ale sokolovně nechci zanášet další wifi přenos. Třeba se bojím zbytečně, ale co kdyby. Kabel omezovat určitě nebude, na setkání bude tablet pouze pro výhybky.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT
 
Příspěvky: 2258
Registrován: stř 03 pro, 2008 7:39 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Edys » čtv 27 zář, 2018 2:34 pm

MirekTT píše:Troufnu si ještě na jednu otázku. Musí být tablet s aplikací z21 k DR5000 nutně připojen přes wifi? Nestačilo by USB?

Pokud to není tablet s Windows tak ne.
Stavím pro zábavu ne pro 100% věrohodnost. Zábava je to oč tu běží.
http://www.moje-vlacky.cz
Uživatelský avatar
Edys
 
Příspěvky: 586
Registrován: sob 05 lis, 2016 9:24 pm
Bydliště: Slaný, práce Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod JOHNZ » čtv 27 zář, 2018 2:45 pm

MirekTT píše:Třeba se bojím zbytečně

Bojíte sa zbytočne. Naozaj.
JOHNZ
 
Příspěvky: 74
Registrován: sob 05 led, 2008 9:24 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod belgarat » čtv 27 zář, 2018 4:38 pm

JOHNZ píše:
MirekTT píše:Třeba se bojím zbytečně

Bojíte sa zbytočne. Naozaj.

Android na tabletu je vic deravy a nebezpecny nez Wifi s WPA2 :-)
TT analog + digital ep. IVa-b; NanoX.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1017
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MirekTT » čtv 27 zář, 2018 4:53 pm

Pánové díky za reakce, ale čistě hypoteticky, jde to nebo ne?
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT
 
Příspěvky: 2258
Registrován: stř 03 pro, 2008 7:39 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Miloš_P » čtv 27 zář, 2018 5:28 pm

DR5000 musí být připojená k internetu? Já doma se z21 používám nezávislou síť jen pro kolejiště bez přístupu k internetu.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 352
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MirekTT » čtv 27 zář, 2018 5:32 pm

Nejde mi o internet, pouze o spojení tabletu a centrály. Prostě jestli to jde pouze přes wifi, nebo jestli i přes USB bez použití wifi.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT
 
Příspěvky: 2258
Registrován: stř 03 pro, 2008 7:39 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Edys » čtv 27 zář, 2018 5:58 pm

Edys píše:
MirekTT píše:Troufnu si ještě na jednu otázku. Musí být tablet s aplikací z21 k DR5000 nutně připojen přes wifi? Nestačilo by USB?

Pokud to není tablet s Windows tak ne.
Stavím pro zábavu ne pro 100% věrohodnost. Zábava je to oč tu běží.
http://www.moje-vlacky.cz
Uživatelský avatar
Edys
 
Příspěvky: 586
Registrován: sob 05 lis, 2016 9:24 pm
Bydliště: Slaný, práce Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod fulda » čtv 27 zář, 2018 6:39 pm

MirekTT píše:Nejde mi o internet, pouze o spojení tabletu a centrály. Prostě jestli to jde pouze přes wifi, nebo jestli i přes USB bez použití wifi.

USB bude problém (neřešitelný), mohl by fungovat Ethernet, ale málo Android tabletů má Ethernet.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4280
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » čtv 27 zář, 2018 8:08 pm

Miloš_P píše:DR5000 musí být připojená k internetu? Já doma se z21 používám nezávislou síť jen pro kolejiště bez přístupu k internetu.

Samozřejmě nemusí a ani se k internetu nepřipojuje, jen možná si někdo myslí že každá WiFi síť nutně souvisí s internetem.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1682
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » čtv 25 říj, 2018 9:51 pm

Ahoj, jen jsem se chtěl podělit se zkušenostmi s DR5000. V prvé řadě chci uvést, že jsem ne moc znalý uživatel, který koupil černou krabičku a očekává od ní, že bude dělat to, co se píše v manuálu. Používám ji již pár měsíců a kupoval jsem ji proto, že cena versus možnosti co nabízela byla více než příznivá. Hodně jsem toho tenkrát přečetl o všech možných centrálách a samozřejmě jsem vnímal i negativní informace ohledně DR5000. Trochu jsem laškoval se zakoupením centrály LENZ, ale ta v konfiguraci obdobné jako je DR5000 byla několikanásobně dražší. Nakonec jsem si řekl, že cena je natolik příznivá, že to risknu a DR5000 jsem si pořídil. Po těch několika měsících mohu říct, že centrála mi plní zatím vše co jsem od ní požadoval. Ať to bylo ovládání lokomotiv přes mobil, napojení na PC (používám zatím software RocRail a sběrnici LocoNet) nebo nastavování lokodekodérů lokomotiv. A proč to píši zrovna teď? Včera a dnes jsem se věnoval nastavování zmíněných lokodekodérů. Když jsem se do toho pouštěl, měl jsem z toho docela obavy, neb jsem to nikdy nedělal. Vše proběhlo úplně skvěle. SW dodávaný s centrálou vše bez problému načítal a zpětně nastavoval. Měl jsem z toho opravdu radost. Takže pro tuto chvíli se mi jeví centrála jako skvělá, plní vše a bez chyb co od ní požaduji. Prostě jsem ji musel pochválit. Samozřejmě to ale neznamená, že v budoucnu nenarazím na nějaké problémy. Já ale doufám, že nenarazím. ;)
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 287
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Ove » pát 26 říj, 2018 4:42 am

Trixt - jsem ve fázi rozhodování a tvůj příspěvek mne potěšil...
Uživatelský avatar
Ove
 
Příspěvky: 135
Registrován: sob 18 srp, 2018 7:14 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » ned 28 říj, 2018 5:03 pm

Na světě je fw 1.5.1. Sympatickou inovací je snadný update, už není nutné nejprve odstranit předchozí verzi. Pro uživatele Multimausu jsou zajímavé dvě novinky, blikající symbol lokomotivy v případě, že lokomotivu již ovládá jiný ovladač, a beproblémové kopírování F13 až F20 na dalších MM na stejné adrese. Nové možnosti v nové verzi najdou i uživatelé ovladačů Daisy II. Beta verze je zatím k dispozici pouze pro členy testovací skupiny.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1682
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků