Railjet ČD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Railjet ČD

Příspěvekod HonzaM » pát 30 říj, 2015 6:11 am

lovik píše:Sice píšete, že ohledně správného odstínu není o čem diskutovat, ale já se po včerejší cestě railjetem i jinými vlaky, na kterou jsem se vybavil
kartičkou v odstínu RAL7035 a před nástupem(po vystoupení) jí přikládal na bočnice vozů, odvažuji tvrdit, že na skutečné jednotce ČD Railjet je odstín
šedé jiný a viditelně tmavší.

Já jsem byl nedávno na Hlavním nádraží a na lokomotivě mi to připadalo skoro jako bilá. Ono záleží na osvetleni a také na zaspineni. Vozy tam nebyly, lokomotiva v barvách ČD táhla červenou soupravu OBB,takže jsem to porovnat nemohl.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod JarPi » pát 30 říj, 2015 11:20 am

V souvislosti s Railjetem od Roco se tady diskutovalo, že u Roco verze ČD nesedí počet oken v řídicím voze, kde jich ČD verze má 8, OBB verze jen 6. U Jaegerndorfera bylo údajně slibováno, že bude "přesně odpovídat předloze" - aspoň tak to je psáno na stránkách Happymodelu. Proto jsem neváhal a poté co se model objevil v nabídce, objednal jsem si ho na Modely.biz. Dnes jsem se ještě jednou pořádně podíval na fotky modelu a jak počítám, tak počítám - těch oken je tam pouze 6. Na stránkách Jaegerndorfera je zmíněn výše uvedený rozdíl mezi českou a rakouskou verzí, takže o tom velmi dobře vědí. Je to pro mě docela velké zklamání, ten rozdíl mi přijde mnohem závažnější než "správný" odstín šedé barvy...
JarPi

Příspěvekod Brejla » pát 30 říj, 2015 2:31 pm

JarPi píše:V souvislosti s Railjetem od Roco se tady diskutovalo, že u Roco verze ČD nesedí počet oken v řídicím voze, kde jich ČD verze má 8, OBB verze jen 6. U Jaegerndorfera bylo údajně slibováno, že bude "přesně odpovídat předloze" - aspoň tak to je psáno na stránkách Happymodelu. Proto jsem neváhal a poté co se model objevil v nabídce, objednal jsem si ho na Modely.biz. Dnes jsem se ještě jednou pořádně podíval na fotky modelu a jak počítám, tak počítám - těch oken je tam pouze 6. Na stránkách Jaegerndorfera je zmíněn výše uvedený rozdíl mezi českou a rakouskou verzí, takže o tom velmi dobře vědí. Je to pro mě docela velké zklamání, ten rozdíl mi přijde mnohem závažnější než "správný" odstín šedé barvy...

Na levé straně má 6 oken, na pravé straně 7 oken. Mám ho před sebou.
Brejla

Příspěvekod JarPi » pát 30 říj, 2015 7:17 pm

Ano, ten rozdíl, co jsem uváděl (8 resp. 6 oken), je levá strana. Na pravé se zdá být také rozdíl -podle fotek jsem u originálu OBB napočítal 7, u ČD 9 oken.
JarPi

Příspěvekod Petr S. » pát 30 říj, 2015 9:09 pm

4,5 , 6 a 7 epocha mi nic neříkají , ale když postávám v Libni a pozoruju projíždějící vlaky , tak skoro polovina projíždějících railjetů je buď ČSD loko + ÖBB souprava nebo naopak .
Tak nevím co řešíte .
Petr S.

Příspěvekod Eury » úte 03 zář, 2024 11:48 pm

Zdravim,
v tomto vlakne sa riesila davnejsie farebnost CD Railjetu a Taurusov od Roco - ze ta seda farba je tmavsia ako v realite.
Ja mam doma Railjet z novsej serie (Vindobona) a tam mi pride farba OK. Bola teda prva seria od Roco tmavvsia ako tie neskorsie?
Ze napr. Ak by som skombinoval novsieho taurusa s prvym Railjetom alebo opacne tak ta farba supravy a loko nebude sediet?
Alebo je ta farba na vsetkych vydaniach rovnaka?

Diky
Eury

Příspěvekod VITEK2442 » stř 04 zář, 2024 12:47 pm

Dobrý den všem modelářům. Taky se k diskusi připojím se svou "troškou do mlýna". Začátkem letošního roku jsem si také pořídil startset Piko s ČD Railjetem a dokupoval k němu další vozy. Barevný odstín loko+vozů ani neřeším. Pár poznatků ale mám. Piko ve svém výrobním programu nemá vůz, který je v reálu hned za lokomotivou. Jedná se o vůz řady Bmpz 893- nástupní dveře jedny na každé straně, na tomtéž konci bez průchodu.Velkoprostor pro rodiče s dětni, dětské kino,na toaletě přebalovací pult. Musel jsem jej nahradit vozem Bmpz 891 2 tř. Bistrovůz - kapitola sama o sobě. Piko si s ním moc velkou práci nedalo, je stejný jako Bmpz 891,označený jako 1. a 2.tř. Řidičák má po obou stranách 6+7 oken. Souprava od Roca je svým provedením o hodně blíže reálnemu Railjetu.
Naposledy upravil VITEK2442 dne čtv 05 zář, 2024 12:24 pm, celkově upraveno 1
VITEK2442

Příspěvekod čapik » stř 04 zář, 2024 7:13 pm

Pročítal jsem si diskusi o správnosti počtu oken. V tom případě i sada RAILJET OBB ROCO 74037 to má blbě - 8 místo 6

https://www.roco.cc/ren/products/coache ... t-obb.html
čapik

Příspěvekod kpt.Budha » ned 19 říj, 2025 6:46 pm

Přátelé, mohu mít dotaz - jak se postupuje při digitálním provozu takovéto soupravy? Jsem v digitálu opravdu na počátku, tak prohlížím modely, které tu mám, a přemýšlím, jak jim vdechnout digitální život...a u Railjetu, konkrétně Roco 74142 mi to není vůbec jasné. Budu mít digitální lokomotivu, ale co se zbytkem soupravy? Mohl by mě, prosím, někdo nakopnout, jak to funguje? Moc díky.
kpt.Budha

Příspěvekod HonzaM » ned 19 říj, 2025 8:22 pm

Součástí soupravy RailJet ČD je řídicí vůz a souprava jezdí tak, že na jednom konci je lokomotiva a na druhém konci řídící vůz, stejně jako v reálu. Při jednom směru jízdy je v čele vlaku lokomotiva, v opačném směru je v čele soupravy ŕídicí vůz. Já mám soupravu od firmy Fleischmann v N-ku, předpokládám že u Roco je to stejné.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod radeksindy » ned 19 říj, 2025 8:47 pm

Railjet má v řídícím voze Plux rozhraní, takže pokud bude osazen dekodérem , existuje hned několik možností jak to udělat. Kdysi jsem kolegovi dekodér dával na stejnou adresu, koncová světla se namapovala normálně na F0, ostatní na vyšší funkce.
radeksindy

Příspěvekod HonzaM » pon 20 říj, 2025 7:33 am

radeksindy píše:Railjet má v řídícím voze Plux rozhraní, takže pokud bude osazen dekodérem , existuje hned několik možností jak to udělat. Kdysi jsem kolegovi dekodér dával na stejnou adresu, koncová světla se namapovala normálně na F0, ostatní na vyšší funkce.

Model RailJetu Fleischmann N je takto dodáván.
Naposledy upravil HonzaM dne pon 20 říj, 2025 11:14 am, celkově upraveno 1
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod kpt.Budha » pon 20 říj, 2025 8:34 am

Takže do řídícího vozu doplnit dekodér a pak ho nějak sladit s lokomotivním, tak to tedy uvidím, jak si poradím. Předpokládám, že jen tak to bez dekodéru zapřáhnout za lokomotivu, tak to asi bude jezdit, ale nebude to správně svítit?
kpt.Budha

Příspěvekod hummus » pon 20 říj, 2025 2:41 pm

Ano, pokud neosadíš dekodérem řídící vůz (stačí funkční dekodér, nemusí to být lokomotivní), tak nebudou svítit čelní a koncové světla stejně jako osvětlení všech vozů. Pokud si dobře pamatuju, tak má Railjet mezi vagóny elektricky propojená spřáhla a o funkce v řídícím voze a vložených vozech se stará právě tento dekodér v řídícím voze.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod Zlámalík » pon 20 říj, 2025 3:50 pm

kpt.Budha píše:Takže do řídícího vozu doplnit dekodér a pak ho nějak sladit s lokomotivním, tak to tedy uvidím, jak si poradím. Předpokládám, že jen tak to bez dekodéru zapřáhnout za lokomotivu, tak to asi bude jezdit, ale nebude to správně svítit?

Sorry, náhodou jsem sem vlezl - na DCC to nesmíš bez dekodéru postavit. Píšou to v návodu a je to i u analogových strojů obvyklé. Opravte mne, kdo tu soupravu máte a provozujete ji.
https://www.roco.cc/static/frontend/Cas ... 2920.D.pdf
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)