Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
HonzaM píše:Máte zkušenosti s nízkoexpanzními pěnami? Jde mi zejména o to, zda je možné spotřebovat menší množství a zbývající množství někdy později, třeba koupit si náhradní trysky (prodává se sada 3 ks)? Nic jiného než asi provedení pro použití v pistoli a je nutné spotřebovat vše naráz - nebo existuje i nějaké menší provedení?
Lze ztuhlou pěnu řezat horkým drátem stejně jako polystyren?
jozef píše:píšeš o nizkoroztažnej pene, tá je dobrá na lepenie styroduru, keď potrebuješ zlepiť nejaké bloky ako základ terénu ( bavíme sa o modelarstve si myslím) a vysokorozťažná je zasa lepšia na vyplnenie peiestoru, ktorý sa dá potom tvarovať, napr. nožom
kapmor píše:jozef píše:píšeš o nizkoroztažnej pene, tá je dobrá na lepenie styroduru, keď potrebuješ zlepiť nejaké bloky ako základ terénu ( bavíme sa o modelarstve si myslím) a vysokorozťažná je zasa lepšia na vyplnenie peiestoru, ktorý sa dá potom tvarovať, napr. nožom
u klasické pěny, ano na vyplnění prostoru ano, ale na tvarování povrchu bych ji nepoužil. příliš moc nabobtnává (blbě se bude odhadovat kolik toho máš nastříkat) a tvoří uvnitř velké kaverny. nízkoexpenzní taky nabobtná, ale ne tolik, za mě vhodnější.
jozef píše:kapmor píše:jozef píše:píšeš o nizkoroztažnej pene, tá je dobrá na lepenie styroduru, keď potrebuješ zlepiť nejaké bloky ako základ terénu ( bavíme sa o modelarstve si myslím) a vysokorozťažná je zasa lepšia na vyplnenie peiestoru, ktorý sa dá potom tvarovať, napr. nožom
u klasické pěny, ano na vyplnění prostoru ano, ale na tvarování povrchu bych ji nepoužil. příliš moc nabobtnává (blbě se bude odhadovat kolik toho máš nastříkat) a tvoří uvnitř velké kaverny. nízkoexpenzní taky nabobtná, ale ne tolik, za mě vhodnější.
ja mám skúsenosti také aké som napísal a to nielen z modelárskej praxe ale aj z praxe stavebnej pri rekonštrukcii budov.
Zlámalík píše:Za mě také na kolejiště pěnu nízkoexpanzní. Je to mnohem přesnější práce. Jak píše kapmor, nejde o kvanta vystříkané pěny, spíš o tvarování povrchu. A i větší kopce se udělají dobře díky vrstvení - po zavadnutí na to dám další vrstvu, už s přesnějšími konturami. Pěna ke více kompaktní, lépe v ní cokoliv drží a je pevnější (nebortí se pod tlakem). Za ty tři stovky, co kartuše stojí, bych to vůbec neřešil.
Sandy píše:b./ Opakované použití :
V Hornbachu mi doporučili nové balení expanzní pěny se speciálním uzávěrem. Prodavač mi tvrdil, že ji má už více než rok a používá jí opakovaně bez jakýchkoliv problémů. V historicky krátké době ji vyzkouším a pak se pochlubím...
Zpět na Materiály ke stavbě modelů, kolejišť a diorámat
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník