Staré Město pod Sněžníkem (Mähr. Altstadt)

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Staré Město pod Sněžníkem (Mähr. Altstadt)

Příspěvekod hank » pát 05 zář, 2025 6:38 pm

Předevčírem jsem dtto dal i do tématu Podklady ke stavbě. Opravil jsem tam i jednu chybu, které jsem se tady před léty dopustil - v r. 1934 ŘSD Olomouc na lokálce do Staráku zkoušelo motorový vůz M 122.009, ale nevím, jak dlouho ani s jakým výsledkem. Bohužel z těch let nemám žádné služební pomůcky. Samozřejmě si můžeme zaspekulovat, že s ním mohl jako posila občas jezdit některý ze 4okeňáků z původního přídělu, nota bene po převodu mezi přívěsné vozy k motorákům, ale to bych nechal povolanějším. Věžák M 120.4 natrvalo přivedly do Hanušovic až říšské dráhy v r. 1938.

Pokd jde o Štíty, tak ty měly svůj příděl vozů. Štítecká sice u ČSD provozně patřila pod ŘSD Olomouc do r. 1927, pak spadla pod Hradec Králové, ale přesuny vozů mezi oběma lokálkami bych s ohledem na vlastnické i provozní poměry obou drah považoval za velice nepravděpodobné.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Re: Staré Město pod Sněžníkem (Mähr. Altstadt)

Příspěvekod kokr » pon 08 zář, 2025 10:47 pm

Hank: sleduji i vlákno Podklady ke stavbě. Položil jsem tam dotaz na základ vozů pro model. Až dokončíme toto tak se tak ozvu s detaily k štítecké dráze a jejich označení. Tady na této fotografie evidentně stojí jak Cl 4-5822 ( ex.BCl) tak Cl 4-5822 (Cl) za hytlákem DFl 6-9068 . https://www.idnes.cz/cestovani/po-cesku ... nkem03.jpg
kokr

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště