Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
Já se zeptám asi blbě - k čemu to celé je? Dálkové ovládání kolejiště (nebo jiného technologockého procesu) s tím, že namísto posezení u kolejiště se skleničkou něčeho dobrého budu datlovat do notebooku a koukat na obrazovku? Se omlouvám, ale myslím, že pokus o odtržení modeláře od jím postaveného modelu se nevydaří. A mít to jako nabídku online kolejiště, přístupného pro ostatní - povede se eliminovat všechny možné závady a kolizní stavy, abych to mohl nechat běhat bez dozoru?
waglook píše:Pokud by se to povedlo, vytvořila by se platforma s nekonečnými možnostmi jak pro IT při tvorbě interaktivních webových stránek komunikující s železničními modely přes IoT s kamerovým přenosem, tak i pro modeláře dávající své modely k dispozici zájemcům z celého světa.
HonzaM píše:Autor tohoto vlákna vůbec nepochopil v čem železniční modelářství spočívá. Je naprostý nesmysl se domnívat, že by modeláře mohlo uspokojit, že může na obrazovce postrkovat jakési obrázky, nemající s modely vlaků nic společného.
waglook píše:JMRI je digitál, my zatím zkoušíme analog. Je to daleko jednodušší a pro ověřování něco nového, dosud nevyzkoušeného, praktičtější. ... Ale určitě víte, že to není jednoduché, do hry pak vstupují komerční záležitosti, např. licence, podmíněné pořizování různých komponentů apod.
waglook píše:JMRI je digitál, my zatím zkoušíme analog. Je to daleko jednodušší a pro ověřování něco nového, dosud nevyzkoušeného, praktičtější. Až nás bude víc, určitě se pokusíme spojit a na jejich práci navázat, spolupracovat. Ale určitě víte, že to není jednoduché, do hry pak vstupují komerční záležitosti, např. licence, podmíněné pořizování různých komponentů apod.
BohousP píše:HonzaM píše:Autor tohoto vlákna vůbec nepochopil v čem železniční modelářství spočívá. Je naprostý nesmysl se domnívat, že by modeláře mohlo uspokojit, že může na obrazovce postrkovat jakési obrázky, nemající s modely vlaků nic společného.
Honzo, vážím si toho, co jsi pro propagaci železničního modelářství doposud udělal, ale v tomto s tebou nesouhlasím. Každý může mít odlišné zájmy a přístupy, přesto to s modelem železnice souvisí. A pokud to nabízí i dalším, je to jen plus.Rozhodně bychom ho za to neměli hanit nebo odsuzovat.
Myslím, že Zlámalík to kousek výše (první odstavec postu viewtopic.php?f=26&t=15323&p=348218#p348212 ) výborně vystihl.
waglook píše:Ale já chci řídit lokomotivu.
Já chci určovat směr lokomotivy.
Já chci určovat koleje.
Já chci jakou rychlostí.
Já chci, zda se něco naloží nebo vyloží.
A to Vaše řešení to neumí. Chápete konečně?
A proč?
No protože nejsem stroj, ale člověk. Chci se pobavit a ne koukat jak mi něco jezdí porád dokola, podle toho co kdo do nějaké bedny natlačil, to je nuda, to už tady někdo popsal.
A ten Váš odkaz je nefunkční.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník