Jirko,
každý názor je vítaný, a díky, že ses nakonec odhodlal a napsal mi svůj pohled na věc.
Projekt poněkud vybočuje z řady, proto beru i tuto dobře míněnou poznámku.
Jirkátor píše:Je to tvůj projekt a pokud jej shledáváš potenciálně zábavným, tak nemám více námitek. Pokud ovšem máš už teď nějaké pochybnosti o jeho smysluplnosti, tak zkus vymyslet něco jiného, protože ty pochybnosti po dokončení vlakodromu nezmizí.
Je tomu kupodivu a naštěstí naopak.
Ty pochybnosti, která se - jako asi na každém podobném začátku - vyrojily při přemýšlení o cílech a o formě tohoto projektu, postupně odpadávaly. Při ujasňování si do úvahy přicházejících variant, po všemožných testech (včetně spolehlivosti všech režimů jízdy kompletního vozového parku na daném kolejivu) a při dlouhodobějších praktických provozních zkouškách, manipulačních jízdách, ranžírování atd. pak odpadly úplně.
Co zůstalo a ještě se upevnilo, je jistota, že toto je přesně ono.
Výsledek a celkové provozní možnosti jsou ještě lepší, než jaký byl počáteční zámysl pro účely, ke kterým byl projekt zadán.
__
Je jasné, že pojmout to lze různě, a že tato věc jde proti duchu doby.
Neil Armstrong by možná řekl, že je to malý krok zpět pro lidstvo, ale velký krok kupředu pro (jeho) vnoučata
Je nutno si uvědomit, že je to v hánule a přitom s rozměry jenom 2x1 metr. Pro srovnání by to např. ve velikosti
N bylo jen 110 x 55 cm.
Na to, jak je to malá a pouze
jednoúrovňová jednoduchá záležitost, to má až velkorysé možnosti.
Při ručním řízení to je schopné s více ovladači plně zaměstnat v případě potřeby i dva tři dospělé lidi, o dětech ani nemluvě.

- male_H0_H0e_H0f_kolejiste_2x1m_a_jeho_vznik.gif (175.87 KiB) Zobrazeno 10359 krát
Zatím si s tím cvičně hraju, je to jen narychlo seskládané na stole a ještě bez izolovaných úseků.
Ale i tak u toho pokaždé vydržím hodiny a hodiny. A je mi pak líto, když musím skončit.

- Kolejiste_H0_H0e_H0f_2x1m_2021-06.jpg (47.79 KiB) Zobrazeno 10359 krát
P. S.
Všimli jste si někdo taky, že s ozvučenými lokomotivami jezdíte (ještě) pomaleji než s neozvučenými? Zvlášť u parních je to asi jednoznačné (alespoň tedy u mne). Při větší rychlosti se ten zvuk už samozřejmě trochu slívá dohromady, ovšem při pomalejší jízdě jsou ty takty parních strojů jedoucí lokomotivy krásně oddělený:
už-se-sy-pu, už-se-sy-pu, už-se-sy-pu