TonikM píše:Přenositelnosti kódu. Tvé řešení úpravy kódu je sice zdánlivě hezké (určitě skoro správné) , ale pro šíření kódu nesprávné řešení. Arduino vždy bylo zaměřené na přenositelnost v komunitě. Je třeba si uvědomit, co Arduino je a tak se i chovat.
Můžeš vysvětlit to slovo "skoro"?? Trochu mi to zní, jako by jsi věděl o nějakém případu kdy není.
TonikM píše:Ta tvá CHYBA je známá nevýhoda Arduina, když budeš hledat, zjistíš , že nejsi zdaleka, ale opravdu zdaleka jediný, kdo se tím zabýval, ale "upravovat" to zřejmě nebudou, to už by to udělali dávno. Prostě z nějakého interního důvodu je to takto navrženo. Přiznám se nepátral jsem nikdy proč, ale hledal jsem spíše možná řešení.
Ano, ta chyba je reportovaná tuším od
února 2009. Je to taková Arduinovská klasika, která přesně vystihuje celé Arduino. "Mně to takhle stačí, tak co". Takových chyb (a občas zásadnějších) je reportováno mraky, stačí si projet jen to co je na githubu. Ale přístup "vraťte nám tam tu chybu, my jsme zvyklí mačkat enter dvakrát" je vhodný tak akorát pro microsoft.
A nebo je tedy nutné konstatovat, že se Arduino nikdy nebude dát použít pro seriózní aplikace, které mají fungovat déle než 45 minut a necháme v něm všechny chyby které tam jsou? To zní trošku jako blbost ne??
Jinak hlavní přednost té chyby je v tom, že se Arduino IDE chová jinak, než všechny ostatní prostředí (Eclipse, avrstudio, ...)