Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
Michal Dalecký píše:Houmrova prace je paradni a po dlouhem vahani jsem se zbrojeni rozhodl zapracovat do vetsiho celku cca 30 x 30cm, tak aby se mi veslo primo do vitriny. Vcera jsem slepil dve vrstvy tvrzeneho polystyrenu, prilepil zbrojeni a koleje (vse velmi rychle a bez kapky lepidla pomoci kvalitni oboustranne pasky, kterou mi prinesl kolega - doporucuju). Jako zaklad je pouzita "drnova" foliaz Model Scene dosypana jemnym sterkem. Prace a hlavne vysledek je paradni. Pak jsem vse prolil ridkym lepidlem, vcetne foliaze. Neustale jsem resil dilema jak na plochu se sterkem a drny. Ted uz to neni problem. Fotka ukazuje celek kdy lepidlo jeste neni suche. Diorama prijde doplnit o ploty, kere a hodne dalsiho neporadku. Ve finale pouziju sadu pigmentu, ktere mi tu nechal Sandy (tes se, recenze bude neuprosna![]()
) a celek bude zverejneny v magazinu. Sem jeste postupne hodim dalsi fotky ze stavby.
Petre, urcite tam s necim pocitam. Nejdriv to osadim drevenou ohradnou a pak uvidim. Vyhraje ale asi nejaky strom, neporadek a kere.Petr Zatrepalek píše:Michale, chtělo by to něco do pozadí do rohu za tu cisternu PHM - jinak to bude působit jako placka! Buď nějaký lesejk, "půldomek", vysokou ohradu atp.
Jinak mooooooooc hezké, máme se co učit!
Ano, delam to na prodejne a toto i ostatni dioramata budou k videni na prodejne.PaMi píše:Michale, máte to vystavené v obchodě?
Ploty jsou rezane laserem do dyhy (Model Scene). Brzy budou v shopu.Abe Simpson píše:Samozřejmě H0 stavěl to Houmr, ten plot je vlastní výroby?..jakou technikou ?
Dan Buchtela píše:
..... Techniku zestárnutí dřeva plánujeme předvádět na červnovém workshopu o patině. Až bude čas, zkusíme připravit i článeček pro Magazín.biz, bude-li zájem.
Zpět na Mám rozestavěno (máme rozestavěno)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků