Ruční el.frézka

Zkušenosti, tipy, ceny, informace a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Petr Berka » čtv 24 led, 2008 9:12 am

Pája píše:Mám skoro stejnou,ale made in čong.Bloumal jsem na pražské burze,až u stolku úplně vzadu a v pravo (ne v podloubí),starší pán (asi Berka)má obtisky a funkční Výměnové tělesa k výhybkám TT a také měl i mini univerzální hlavici za 150,-.Z mojí brusky jsem odšrouboval hlavici s kleštinou a našrouboval uni.hlavici a funguje k mé plné spokojenosti.

Řekl bych, že to bude spíš Banko...
Petr Berka

Příspěvekod Pája » čtv 24 led, 2008 5:31 pm

Doufám,že jsem neurazil (psal jsem asi),soudil jsem jen dle toho,že jsem tam u toho stolku koupil funkční výměnové těleso s logem Berka.V tom pravém koutě,myslím,že je jen jeden nebo dva stoly-dobře se to najde a viděl jsem ho tam pokaždé,co jsem se dostal na burzu.
Pája

Příspěvekod Jarda H. » čtv 24 led, 2008 7:01 pm

Pája píše:Doufám,že jsem neurazil (psal jsem asi),soudil jsem jen dle toho,že jsem tam u toho stolku koupil funkční výměnové těleso s logem Berka.V tom pravém koutě,myslím,že je jen jeden nebo dva stoly-dobře se to najde a viděl jsem ho tam pokaždé,co jsem se dostal na burzu.

Tak podle popisu místa atd by to měli být na burze Bankovi :D !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Jarda H. » sob 26 led, 2008 1:28 pm

Pája píše:Mám skoro stejnou,ale made in čong.Bloumal jsem na pražské burze,až u stolku úplně vzadu a v pravo (ne v podloubí),starší pán (asi Berka)má obtisky a funkční Výměnové tělesa k výhybkám TT a také měl i mini univerzální hlavici za 150,-.Z mojí brusky jsem odšrouboval hlavici s kleštinou a našrouboval uni.hlavici a funguje k mé plné spokojenosti.

Dneska, v sobotu 26.1. jsem na burze pře devátou ranní hlavici viděl, je to stůl "Bankovi", místo přesně popsal Pája
Jarda H.

Proxxon

Příspěvekod Maaaazlik » pát 14 bře, 2008 1:58 pm

Jedině Proxxon mám od nich vrtačku už aspon 5 let a je to kvalitka.Když takhle zajdu někam kde mají několik druhů mikromářadí tak podle mě tahle fi vede i v designu.Měl sem souběžně i něco podobnýho jako tu Etu na 12V ale nedá se to vůbec rovnat.Myslím že v tomhle se vyplatí radši investovat více
Maaaazlik

brusné kameny do minivrtačky

Příspěvekod Hanis85 » čtv 01 kvě, 2008 6:47 pm

zdravím nevíte kde se dají sehnat brusné kamínky do minivrtčky.
Hanis85

Re: brusné kameny do minivrtačky

Příspěvekod Jarda H. » čtv 01 kvě, 2008 7:34 pm

Hanis85 píše:zdravím nevíte kde se dají sehnat brusné kamínky do minivrtčky.

Na netu toho najdeš spousty, třeba tady :

http://www.elektro-naradi.cz/proxxon-na ... 6&sort=20a

nebo zajímavé sady nářadí - SADAF40 (40 ks různých vrtacích, brusných a lěštících nástrojů) za 310,- Kč nebo SADAF150KS (150 ks různých vrtacích, brusných a lěštících nástrojů) za 390,- Kč :

http://www.volny.cz/matejkatvs/prodej/n ... A%20F150KS

atd. :lol: Myslím, že si určitě vybereš :!:

PS : já jsem spokojen s výrobky f.PROXXON
Jarda H.

Re: brusné kameny do minivrtačky

Příspěvekod richard0404 » čtv 01 kvě, 2008 7:36 pm

Hanis85 píše:zdravím nevíte kde se dají sehnat brusné kamínky do minivrtčky.

No Lidl prodával nějaké sety do mini vrtaček za 200,. nebo skus Conrada či Břendu.
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod Sandy » stř 28 kvě, 2008 5:42 pm

Pokud doma máte ruční frézku a rozhodnete si k ní přikoupit např. zvýhodněnou sadu 100 ks příslušenství od fy DREMEL( cena 490.-), pak vězte, že si domů přinesete 22 různých nástrojů. Zbytek do sta jsou např. řezné, brusné a leštící kotouče v několika exemplářích (např. 36 řezných kotoučků na kov nebo 12 leštících kotoučků z filcu apod.).
Po rozbalení a prohlídce zjistíte, že je všechno na krabičce vyobrazeno. Ale pokud o tom máte jen matnou představu (jako já), tak je úvodní informace trochu zavádějící. Zvláště pokud prodávající není schopen nic vysvětlit a jen říká : " Je to na tý krabičce ukázaný!"
Sandy

Příspěvekod Jarda H. » stř 28 kvě, 2008 6:23 pm

Sandy píše:..... zvýhodněnou sadu 100 ks příslušenství od fy DREMEL( cena 490.-), pak vězte, že si domů přinesete 22 různých nástrojů. Zbytek do sta jsou např. řezné, brusné a leštící kotouče v několika exemplářích (např. 36 řezných kotoučků na kov nebo 12 leštících kotoučků z filcu ....

Takhle to ale dělají všichni :? , napíše se třeba 50-i dílná sada, kde je třeba 4-5 druhů nástrojů v několika rozměrech, příp. několik kusů stejného nástroje !
Takže opět - Dvakrát měř. jednou řež :D :!:

PS : dnes jsem zahlédl, že markety PLUS budou mít od PÁ 30.5. v akci modelářskou univerzální brusku s x-dílnou sadou nářadí (ale stejný princip jak píše Sandy !), cena mezi 400 a 500 korunami.
Jarda H.

Příspěvekod Sandy » stř 28 kvě, 2008 6:45 pm

Jarda H. píše:
Sandy píše:..... zvýhodněnou sadu 100 ks příslušenství od fy DREMEL( cena 490.-), pak vězte, že si domů přinesete 22 různých nástrojů. Zbytek do sta jsou např. řezné, brusné a leštící kotouče v několika exemplářích (např. 36 řezných kotoučků na kov nebo 12 leštících kotoučků z filcu ....

Takhle to ale dělají všichni :? , napíše se třeba 50-i dílná sada, kde je třeba 4-5 druhů nástrojů v několika rozměrech, příp. několik kusů stejného nástroje !
Takže opět - Dvakrát měř. jednou řež :D :!:

PS : dnes jsem zahlédl, že markety PLUS budou mít od PÁ 30.5. v akci modelářskou univerzální brusku s x-dílnou sadou nářadí (ale stejný princip jak píše Sandy !), cena mezi 400 a 500 korunami.

No, jednotlivě bych to za pětset asi nepořídil, ale přece jenom to v hlavě trochu hlodá....
Sandy

Příspěvekod Jarda H. » čtv 29 kvě, 2008 9:15 am

Sandy píše:No, jednotlivě bych to za pětset asi nepořídil, ale přece jenom to v hlavě trochu hlodá....

Kdybys Sandy vyrazil do Plusu na nákup a předtím neviděl leták, jde o mini-brusku MANESMANN s nastavitelnými otáčkami od 8 do 30 tis, u toho má být 50-dílná sada nástrojů - na řezání, broušení, vrtání, frézování a leštění, nástroje ve složení jak jsi psal výše - stejné kotoučky ve větším množství apod. Cena u toho byla 467,- Kč, platnost akce od pátku 30.5.
Jarda H.

Příspěvekod PaMi » čtv 29 kvě, 2008 10:14 am

Jarda H. píše:
Sandy píše:No, jednotlivě bych to za pětset asi nepořídil, ale přece jenom to v hlavě trochu hlodá....

Kdybys Sandy vyrazil do Plusu na nákup a předtím neviděl leták, jde o mini-brusku MANESMANN s nastavitelnými otáčkami od 8 do 30 tis, u toho má být 50-dílná sada nástrojů - na řezání, broušení, vrtání, frézování a leštění, nástroje ve složení jak jsi psal výše - stejné kotoučky ve větším množství apod. Cena u toho byla 467,- Kč, platnost akce od pátku 30.5.

Tady je:
http://www.plus.cz/Minibruska-a-p-slu-e ... 8h-ct.html

Máte s ní někdo zkušenosti? Nejsou to jenom vyhozené peníze?
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod Sandy » ned 01 čer, 2008 7:25 pm

Sandy píše:Pokud doma máte ruční frézku a rozhodnete si k ní přikoupit např. zvýhodněnou sadu 100 ks příslušenství od fy DREMEL( cena 490.-), pak vězte, že si domů přinesete 22 různých nástrojů. ....."

Tak jsem tu krásu dneska vyzkoušel. A musím říci, že je to paráda. Opracovával jsem tím odlitek Da a vůbec nevím, jak bych si s tím bez těch nástrojů poradil. Hlavně vnitřek odlitku je něco, s čím jsem se ještě nesetkal. :roll:
Honil jsem to jednou z notoricky známých akumulátorových vrtaček, protože jsem zaboha nemohl najít kleštinu 3 mm. :oops:
Byla to jemná hodinářská práce. Odlitek upnutý do 150 mm svěráku, obráběný nástrojem, který jsem musel držet oběma rukama. :lol:
No, ale snad to dopadlo dobře. Rám už pasuje na místo tak, jak má. :D
Sandy

Příspěvekod cíba » čtv 05 čer, 2008 7:34 pm

Já mam tuhle minivrtačku. http://www.esoucastky.cz/sada-s-minivrt ... s+dp59533/ Mám to asi rok a super... Dobrý je, že je malá, takže se s ní dobře opracovávají např. vnitřky leptů a tak, dá se tam zkrátka dobře dostat a dokonce přes ni člověk občas i vidí, co brousí... :D
cíba

PředchozíDalší

Zpět na Pomůcky a nářadí ke stavbě