Je jasné, že přirovnání nejsou 100procentní, srovnání kopřivy a merlíku tam nebylo kvůli způsobu rozmnožování, ale spíš kvůli tomu, že když zaseješ kopřivu do připraveného záhonku, taky Ti moc neporoste.
Podobně s bolševníkem apod.
Nejsem proti pěstování merlíku za každou cenu. Jsem proti nekontrolovanému pěstování. a v tom je rozdíl.
Mám doma taky pár semínek a připravenou výsadbu, ale budu si rostlinky setsakramentsky hlídat, aby mi rostly jen tam, kde jsem je vysázel a budu hodně opatrný na to aby se nestačily vysemenit.
Na americké filmy koukám minimálně, Sci-fi nepatří mezi mé oblíbené žánry (o Dni Trifidů jsem se dozvěděl poprvé až tady, byť to může někdo považovat za základní neznalost).
Spíš jsem konzervativní a podobné zlehčování jakéhokoliv zásahu do přírody (navíc bez příslušných znalostí) považuji za krátkozraké.
Asi už ze mě nebude průkopník, ale když mi někdo řekne, že když strčím hřebík do zásuvky, dostanu ránu, věřím mu aniž bych to musel vyzkoušet.
Podle toho jak jsi mě ohodnotil ve svém příspěvku se zdá, že fušuješ do psychologie, doufám, že v botanice jsi lepší

Myslím, že se v tomhle neshodneme a za nějaké "dokazování, kdo má víc pravdu (stejně já

Radši vyrazím ven s dcerou a budu doufat, že si v dospělosti bude užívat louky s kopretinami a ne s merlíkem