Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
hofik píše:Díky všem za odkazy na úpravu vratné smyčky LENZ LK200, moc rád bych se dočkal bezchybné funkce této smyčky. Protože elektronice vůbec nerozumím a případné pájení rezistoru do desky vratné smyčky je pro mě neřešitelný problém, obracím se na odborníky s prosbou - kdo by byl ochoten tuto úpravu vratné smyčky (resp. 2 kusů) udělat? samozřejmě se přizpůsobím času, dojedu osobně k Vám, práci i materiál hradím, pokud by to mohlo být při jedné cestě, tedy na počkání, byl bych moc vděčný. Předem děkuji za případnou odpověď na moje přání, s pozdravem Lubomír Hofbauer, Praha, tel. 605 211 155, můj email - lubhofbauer@seznam.cz
Zdenek Valter píše:BTW už se to tu rozebíralo mockrát - lépe je smyčku přepínat pomocí relé podle polohy výhybky - odpadá tak problematická detekce polarity.
hofik píše:Zdenek Valter píše:BTW už se to tu rozebíralo mockrát - lépe je smyčku přepínat pomocí relé podle polohy výhybky - odpadá tak problematická detekce polarity.
A to mám po každém průjezdu vlaku přestavovat výhybku? Výhybky ROCO mám ovládané ručně, jsou postaveny pouze v jednom směru, z opačného směru to neřeším, protože ROCO výhybky lze projet i bez postavením do správného směru, prostě si výhybku vlak postaví sám, takže ji řízne a je to.
Zdenek Valter píše:BTW už se to tu rozebíralo mockrát - lépe je smyčku přepínat pomocí relé podle polohy výhybky - odpadá tak problematická detekce polarity.
hofik píše:Vážení modeláři, prosím o radu, provozuji měřítko H0 v digitálu, mám problém s funkcí vratné smyčky LENZ LK200, mám jí správně zapojenou, ale velmi často se stává, že lokomotiva neprojede smyčkou, zastaví a jde do zkratu. Některé lokomotivy projíždí v pohodě, jiné neprojedou vůbec a nebo se stane, že jedna a ta samá párkrát projede, pak zastaví, smyčka funguje nespolehlivě, závada se projevuje nahodile a často. Modul smyčky nemá žádnou možnost nastavení a regulace. Předem děkuji za odpověď, s pozdravem Lubomír Hofbauer
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník