Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
Havran píše:Pane Zlámalíku, omlouvám se, dotaz na cenu mne napadl po větě HonzaM - Mohu nabídnout . .. Přestavníky si případně koupím v prodejnách modelové železnice.
Havran píše:Ještě dotaz k ovládání přestavníků - nešel by použít Programový časový spínač s relé M482, Hadex za 75,-Kč. Použil jsem ho jako časové relé pro zastávku na nádraží.
Má hodně variant spínání a časování. Havran
Havran píše:HonzaM - mám staré výhybky z doby BTTB, součástí výhybky je elektromagnetický přestavník.
Jeden kus mohu poslat. Novější přestavníky Tillig nemám. Havran
Havran píše:... Parametry: mžikové přepínání polohy, 2 přepínací kontakty - na srdcovku a zpětné hlášení LED.
Pozn.- pouze serva, bez modulů na řízení pohonu.
navratil02 píše:ještě do svého srovnání můžeš zahrnout i servopohony SP 2x1. Jedna sada obslouží dvě výhybky a obsahuje: programovatelný DCC dekodér, elektroniku, dvě serva i s držáky. V elektronice jsou již relátka, takže podle chuti můžeš napájet srdcovku nebo jazyky. A cena je někde kolem 800-900.- Kč. Takže cena na jednu výhybku odhadem 450,-Kč .....
JaroHo píše:takže asi MP1 páč lze od 295,- a dekodéry jich je hafo, i stavebnice akorát to asi nebude loco net což asi není nezbytně nutné, páč MGP stojí 850 a stavebnice dekodéru pro 8 výhybek stojí 200,-
a mám ještě dotaz, dokáže výstup z dekodéru pohánět dvě serva naráz? Například když chci na dvojitém křížení přehodit přejezd z jedné koleje na druhou....což je situace kdy přehození jedné výhybky nestačí, ale vždy v páru
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník