Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
kecu.p píše:A to zapojení pomocí diod??? A potom to přepínat ... Ja vím že by to bylo moc složité, ale šlo by to ...
kecu.p píše:Nn, mam překreslené schéma ... tam to bylo myšleno pro jednosměrný provoz pomocí dvou zdrojů ... jedno trakční a druhé pro relé ... Jsou tam diody ve dvojici na každý úsek a mezi nima je relé ...
kecu.p píše:Ja to vymyslel kombanací relé ... směr určí tvá zvolená vlaková cesta ... ale není to tak dokonalé ... Ale mohlo by to vyřešit ty problémy ...
kecu.p píše:Asi před rokem jsem to viděl na aukro ... ja blbec jsem si to nekoupilnjn ... ale u DCC by to stejně nemělo cenu ... tam by koleje odpadly ...
Myšpulín píše:K tomu Zaoralovi: Princip je v tom, že se ke klasickému analogovému napětí do kolejnic přidává ještě střídavé napětí (kmitočet z hlavy nevím) z generátoru. Toto napětí se vyhodnocuje jednoduchými obvody (při mém testování mi to signalizovalo i to, že jsem položil prst přes koleje). Jediný problém je v tom, že v době vzniku publikace byly ve výprodeji tranzistory typu PNP, takže schemata jsou i tak kreslena. V současné době již není rozdíl cen obou typů tranzistorů až tak výrazný, přesto doporučuji alespoň minimální znalost chování tranzistorů. Osobně jsem vyhodnocovací obvod postavil z NPN. Dál v tom nepokračuji, neboť jsem přičichl k DCC.
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník