Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
fulda píše:Koukám, že už jsme se od motorických přestavníků posunuli k pěkným blbostem.
Ale neva.
Podle názoru NMRA je DCC pomalu doznívající a následníkem je LCC, o tom žádná.
Podle mého názoru je DCC vybavení přestavníků vhodné, zejména pokud si chci hrát s alternativními přestavníky jako jsou serva a pokud u toho chci sledovat ekonomické ukazatele.
A pokud jsem paranoik a mám z nějakého nepochopitelného důvodu potřebu si udělat ještě samostatný panel, který bude obsahovat ke každému přestavníku jeden přepínač a nebude k životu potřebovat centrálu, pak je podle mého názoru správná volba udělat DCC pro příslušenství elektricky oddělitelné a připojovat k němu pomocí dvoudrátu TOHLE. Ale to je pouze můj názor a jsem si vědom toho, že sto lidí má sto chutí.
fulda píše:Koukám, že už jsme se od motorických přestavníků posunuli k pěkným blbostem.
sidlo píše:
- Modelář by si měl odsud odnést, že každý přestavník potřebuje svůj specifický dekodér/ovladač.
- Uživateli minimalistovi může stačit přístup - přestavník je black-box a já potřebuji ten správný dekodér.
navratil02 píše:
tak se podívej na http://www.alchadice.cz a pod názvem SP 2x1 najdeš po čem toužíš.
Vyrábí se to průmyslově, perspektivu do budoucna to má a cenově to vychází líp jak holá želva.
zdeno píše:Proste jsem casem dosel k tomu, ze vykuchane servo je to optimalni za investovane penize.
PaMi píše:zdeno píše:Proste jsem casem dosel k tomu, ze vykuchane servo je to optimalni za investovane penize.
Mohu se zeptat, jak dlouho trva vykuchání serva, výroba držáku, jeho nastavení a instalace pod vyhýbku?
Díky
fulda píše:Podle názoru NMRA je DCC pomalu doznívající a následníkem je LCC, o tom žádná.
Petr_J píše:... Jak jsem psal na předchozí stránce, dekodérem SA-DEC-4 od LDT (možná funkčně stejný sekodér dělá i jiný výrobce) lze ovládat jakýkoliv přestavník.
PaMi píše:zdeno píše:Proste jsem casem dosel k tomu, ze vykuchane servo je to optimalni za investovane penize.
Mohu se zeptat, jak dlouho trva vykuchání serva, výroba držáku, jeho nastavení a instalace pod vyhýbku?
Díky
HonzaM píše:... Takovéhle "samodomo" bych si na své kolejiště nedal.
vvitty píše:... a ja uz se tesil ze zacatecnici budou mit sanci zjistit princip funkce bez cteni vecnych dohadu o tom jestli je lepsi XXX nebo ZZZ, kdyz to Franta pripojuje na YYY a Jarda na AAA ... ach jo!
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník