Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
zdeno píše:adix píše:Zdeno, ušetři nás takovýchto témat, která jen diskuzi plevelí. Admin by měl takové téma smazat.
ten tvuj prispevek by mel zmazat urcite,
vsak ani netusis, jak je to nebezpecne, pouzit ten kabel jinde.
Tim ze ho napevno slepim s adapterem, to nebezpeci eliminujem.
EDIT:
pride chlap do elektra a chce žehličku pre tchýni.
Prodavac se ho ptá, "nulák mam hned odpojit" ?
adix píše:Proto sem to téma podle mne nepatŕí.
Zdenek Valter píše:Ještě připomínka - přívody by měly být L a N !!!
Viz Zdenův obrázek.
E je vyhrazeno ochranému vodiči - tedy uzemnění.
zdeno píše:Vubec mne nenapadlo, ze by to mohli Cinani takto odrbkat.
jipol57 píše:Zdenek Valter píše:Ještě myšlenka Zdena na zalepení díry je taky problém, protože v přístrojové vidlici jsou tři kolíky a pak by nešla zasunout jako celek
Jestli jsem Zdena správně pochopil, tak nechce zalepit díru, ale slepit dohromady zdroj s kabelem. Aby nešel vytáhnout.
Toto je opravdu nebezpečné. Podle toho jak se zasune vidlice do zásunky, se na E (zem) připojí fáze, nebo 0. Kdyby to zapojil do PC, tak fáze rovnou na kostru.
Zdroj je asi uvnitř zapojený jen na E a N. Takže společně fungují. Jen se kabel nesmí použít k něčemu jinému, takže když bude zalepený a nepůjde vytáhnou, žádné nebezpečí nehrozí.
jipol57 píše:Zlámalík: Já vím jak to má být správně zapojené. A že když je dvojitá izolace, tak nemusí být ZEM.
Ale na té fotce download/file.php?id=57245&mode=view vidím, že tam kde má být fáze "L" není dutintka. Tu vidím jen u N a E.
Nebo fotka zkresluje? Nebo je tam plastový otřep? Já to tam vidím černé plastové, bez dutinky.
Petr_J píše:Ne že bych chtěl být hnusný, ale nechápu, jak někdo dokáže ztrácet čas blbostma. Přitom napájecí kabel stojí drobné...
https://www.datart.cz/kabel-akyga-napajeci-230v-tri-polovy-1-5-m-cerny-ak-pc-01a.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIgbmrwICqiQMV0BkGAB2InCZ4EAQYAiABEgI89vD_BwE
jipol57 píše:Zlámalík: Já vím jak to má být správně zapojené. A že když je dvojitá izolace, tak nemusí být ZEM.
Ale na té fotce download/file.php?id=57245&mode=view vidím, že tam kde má být fáze "L" není dutintka. Tu vidím jen u N a E.
Nebo fotka zkresluje? Nebo je tam plastový otřep? Já to tam vidím černé plastové, bez dutinky.
zdeno píše:Vubec mne nenapadlo, ze by to mohli Cinani takto odrbkat.
vvitty píše:zdeno píše:Vubec mne nenapadlo, ze by to mohli Cinani takto odrbkat.
Jeste jsi nevidel stroj kde soudruzi roztahali fazi zelenozlutym dratem a zapojeny tak ze vyhazuje ficko jen co ho nekdo da do zasuvky - ani ho nemusi zapinat?
Zdenek Valter píše:Zdeno prosím dej sem zapojení toho kabelu.
PS: Popřípadě mu to sem napište vy já jsem u něj možná zablokovaný.
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník