sidlo píše:Tak tam dej jedno AVR a můžeš si programovat jak veliké zpoždění má mít.
dobry napad, pokud pojede AVR na 8MHz, tak se to da nastavit opravdu presne.
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
sidlo píše:Tak tam dej jedno AVR a můžeš si programovat jak veliké zpoždění má mít.
zdeno píše:no tak je to uplne v kybli, rychlejsi je L6203, teda zpomaleni IBT2 je na dve veci.
Dalsi projekt jede do smetneho koše.
---
To by mne zajimalo, jak to reší jinde, kde je kombinace různych typů boostrů v jednom layoutu.
rchlumecky píše: všichni v boosterech používají rovnou připojený nějaký moderní 100khz dvojitý Hmůstek (všichni podobný) a proto k tomuto nedochází
rchlumecky píše:tak je otázka co s tím dělá časově ten buffer SN74AHC244DW - vstupy jdou přes něj (teda jestli je správný schéma na laskakit.cz )
také je nejasné, jestli není i problém v rychlosti 33A MOSFET oproti ostatním 5-6-8A MOSFET
L6203, DRV8874 apod mají všechny sw-frekvenci 100khz,
BTS7960 tady má udávanou 25khz
Takže asi do koše je správně - asi zbytečně komplikované pro DCC
odpověď na otázku je patrně : všichni v boosterech používají rovnou připojený nějaký moderní 100khz dvojitý Hmůstek (všichni podobný) a proto k tomuto nedochází
PS: ale berte mě s rezervou, možná tomu vůbec nerozumím (někdy)
fulda píše:Takže tento obvod není pro DCC použitelný ani s přimhouřením všech očí. A to jsme ještě nezačali číst vybavovací časy pro booster a tak. Prostě slepá ulička, kterou si celkem snadno najdeš v katalogu.
Je to přesně jak píšeš, je to blbý dojem. Někdy jsem o jeho použití uvažoval, ale narazil jsem na několik důvodů proč to nedělat.zdeno píše:Mám blbý dojem, ze BTS7960 aj ty používáš. Ale asi si na tento problém nenarazil.
fulda píše:zdeno píše:Mám blbý dojem, ze BTS7960 aj ty používáš. Ale asi si na tento problém nenarazil.
Je to přesně jak píšeš, je to blbý dojem. Někdy jsem o jeho použití uvažoval, ale narazil jsem na několik důvodů proč to nedělat.
Myslet a vědět je mnohdy rozdíl. Na ovladači MiniMausL žádný takový můstek není - tedy není tam žádný můstek, tam ti vadil červený displej. A na centrále NanoL také není BTS7960.zdeno píše:Myslim, ze jsem to videl na tom nepodarenem pseudo ovladaci a centrale pre Loconet.
fulda píše:Nepouštěj se prosím do kritizování něčeho, o čem nic nevíš a nerozumíš tomu.
BohousP píše:Podívej se na vyspělejší bratříčky toho obvodu ... DRV 8874/76, zejména jejich nastavení režimu (IMODE pin a další.) Enable je samozřejmostí.
Zdenek Valter píše:Podle toho na co tu odkazoval fulda tak ani řada 8874/76 pode tohoto na tom není nejlépe
Viz strana 7 Figure 1. Timing Parameter Diagram
S popisem hodnot z diagramu na předchozí straně 6
Teda jestli jsem to pochopil správně.
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník