Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
MirekTT píše:Ono není úplně dobrý nechat přestavník šponovat do krajních poloh. Dost se přetěžuje, což může být důvodem jeho kleknutí. Navíc by sem tam by nemusel dojet a přepnout. 9mm desky je celkem málo. Přítlak jednak udávají základní rozměry, tedy nejnižší posuv přestavníku 3mm a posuv výhybky v TT cca 1,5mm, a druhak délka struny a její tuhost daná zejména průměrem. Délku struny pak určuje tloušťka materiálů mezi přestavníkem a výhybkou. Mě to spolehlivě chodí přes 12mm desku + 3mm podloží při tloušťce struny 0,8mm. A to raději dávám přestavníkům MP raději 15V.
Napřímo jen přes devíti milimetrovou desku bych použil tenčí měkčí strunu.
hank61 píše:Já již několik let a k naprosté spokojenosti používám serva a tento ovladač řízený tlačítky. Snadno lze nastavit rychlost, smysl a velikost výchylek serv a také vlakové cesty, kdy jedním tlačítkem nastavím požadovanou cestu s max. 7 výhybkami.
http://www.zajic.cz/servo14/servo14.htm
chphoto píše:Tak jsem teď vyzkoušel desku síly 15mm (3mm korek + 12mm překližka), struna 0.8mm a slyšitelně na koncích zabírá "méně" než předtím. Ještě uvidím až přijde ta 0.6mm struna, jestli to bude mít význam to řešit nebo ne. Ale zatím to vypadá, že serva ani testovat nebudu, tyhle MP1 se mi zdají použitelné a i jejich "ovládání" zvládne bez problémů jakýkoli dekodér.
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník