HonzaM píše:Nikdy jsem netvrdil že existuje LocoNet paket o tom že je přestavník v pohybu.
Myslel jsem si, ze zase hazes bludy, jinak bych nereagoval.
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
HonzaM píše:Nikdy jsem netvrdil že existuje LocoNet paket o tom že je přestavník v pohybu.
zdeno píše:HonzaM píše:Nikdy jsem netvrdil že existuje LocoNet paket o tom že je přestavník v pohybu.
Myslel jsem si, ze zase hazes bludy, jinak bych nereagoval.
JenikPluto píše:Aniz bych vam do toho laskovani chtel nejak zvlast vstupovat JP
HonzaM píše:Dekodér může vyhodnotit když servo opustilo výchozí polohu a když dosáhlo koncovou polohu, tuto informaci po LocoNetu odeslat do panelového dekodéru a indikovat tak na panelu polohu výhybky, aniž by bylo nutné k tomuto účelu instalovat k servu mikrospínač. Tento způsob detekce polohy navíc umožňuje v případě řadičů indikovat na panelu jako u reléovky i fakt, že je výhybka ve stavu přestavování.
Jirkátor píše:Nevím jestli je to standard i u konkurenčních systémů, ale to nám už řeknou zdejší odborníci, kteří názor na všechno.
Jirkátor píše:Nevím jestli je to standard i u konkurenčních systémů, ale to nám už řeknou zdejší odborníci, kteří názor na všechno.
JenikPluto píše:
Aniz bych vam do toho laskovani chtel nejak zvlast vstupovat, tak takova informace se po LN prenaset myslim da v ramci B1 paketu, a to ve forme 'stav neznamy' (4. a 5. bit 2 byte jsou oba tusim 0). Myslim, ze to dela i Digitraxi DS64, nekde jsem to uz videl, ale presne si to nepamatuju, mozna to tu je nekde ulozene na foru. Myslim, ze to nejak souviselo s nakonfigurovanim vstupu dekoderu pro ohlas vymeny, takze kdyz prislo B0 na prehozeni, poslal se B1 stav neznamy a kdyz sepnul prislusny senzor, poslal se stav B1 "closed" nebo "thrown". Ale uz je to dlouho a nemam to poruce, tak to berte s rezervou.
JP
HonzaM píše:Někteří účastníci tohoto fóra mne podezřívají že mi jde jen o reklamu
HonzaM píše:Obrázek LocoNet dekodéru působí jako by byl nějak velmi rozměrný, ve skutečnosti jsou jeho rozměry 6 x 6,5 cm...
HonzaM píše:...je ale praktičtější nejsou-li určeny pro velký počet výhybek, protože v takovém případě je nutné od dekodéru táhnout dlouhé vodiče k jednotlivým výhybkám. Navíc je u zobrazeného dekodéru k dispozici i pět vstupů pro zpětné hlášení, které lze použít například pro hlášení skutečné polohy výhybek. Výhodou je, že může být samostatný dekodér například u každého zhlaví a mezi dekodéry může vést jen kablík LocoNetu a napájení.
HonzaM píše:Chápu že to může vadit některým výrobcům nebo prodejcům v obavě o snížení zájmu o jejich vyráběná nebo prodávaná zařízení.
zdeno píše:HonzaM píše:Chápu že to může vadit některým výrobcům nebo prodejcům v obavě o snížení zájmu o jejich vyráběná nebo prodávaná zařízení.
toto je podraz, najdi aspon jednoho clena fora, ktery tu tak otravuje se svymi ksefty ako ty ??
Tim nemyslim ty, kteri vymysleji a bastli, ti maji muj obdiv a jejich praci velmi ocenuji.
HonzaM píše:Potrefená husa se často ozve. Nemyslím to osobně, neurážej se. Navíc jsem napsal “může vadit”. Možná sis ale nevšiml že v případě MGP mi vůbec nejde o kšeft, prodejem MGP se nezabývám a chce li to dělat někdo jiný, je to ok. To ani nemluvím o tom jak Ty propaguješ své výrobky. Ale mluvme věcně a nesnižovat se k osobním útokům.
Podobné útoky jsem zažil když jsem v ČR přišel s DR5000. Praxe ukázala že jsem měl pravdu, centrála je uznávána, i když se třeba najde nějaký nedostatek, nesplnění nějakých specifických požadavků.
Jirkátor píše:Zdeno, co mu to napsat do SZ a tady psát pouze věcné příspěvky k tématu? Tyhle osobní zášti jsou dost otravné. Když tu něco hledám, tak čtení těhle invektiv je otravné a když se na něco zeptám, tak mi řeknou, že je to tu někde napsané a mám si to přečíst.
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků