Lukas píše:tak jsem zkousel vsechno a furt nefuguje takze nevim uz co stim,prilozim magnet k jazycku a rele zacne kmytat a kdyz od delam magnet tak to nesviti a druka strana jazycku ty neragujou vubec tak nevim
Jakým zdrojem to napájíš?
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
Lukas píše:tak jsem zkousel vsechno a furt nefuguje takze nevim uz co stim,prilozim magnet k jazycku a rele zacne kmytat a kdyz od delam magnet tak to nesviti a druka strana jazycku ty neragujou vubec tak nevim
To je ten problém, jednocestné usměrnění - tedy pouze jedna dioda.Lukas píše:napajim to 16V na vyhybky ale mam tam usmernovaci diodu a odpor na snizeni napeti
Koukni se na webu do katalogového listu a tam si najdi maximální napětí. Můžeš ho pak snížit odporem (ne kondenzátorem, ten vyhlazuje napětí, aby to nebručelo...), abys ho (jak píšeš) "nespallyl".Lukas píše:funguje to ale ja to napajim 16v ale to rele je na 12v? jaka ma byt velikost toho kondenzatoru? abych nespallyl to rele?
Lukas píše:funguje to ale ja to napajim 16v ale to rele je na 12v? jaka ma byt velikost toho kondenzatoru? abych nespallyl to rele?
Barťas píše:Třeba podle tohoto zapojení: http://www.volny.cz/masinky2003/ovladani_tlacitky.html
Pokud je to naprosto stejně zapojené, tak tam může být studený spoj. Spoje přeletovat...Lukas píše:Dobry den, ozyvam se znovu zas jsem v koncich to jedno rele me v pohode funguje ,ale zpojuju dalsi a ono nefunguje zase bzuci?mam to zapojene jak to prvni rele.nejakou radu? napeti je tam stejnosmerne 12v
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník