Chtěl bych prokonzulotvat takovou myšlenku týkající se spolehlivého pájení kolejí.
Chystám se dělat domácí kolejiště v měřítku Z a koumal jsem nad bezpečným a hlavně trvanlivým a spolehlivým pájením el. přívodů ke kolejím.
Na začátek podotknu, že hodlám používat DCC, připojit budu chtít každou kolejnici (ať již flexi nebo kusové Märklin - mimo výhybek) a především
se chystám použít lanko, nikoli drát (pro větší pružnost a menší náchylnost na přelomení).
Provedl jsem různé testy a vzhledem k tomu, že kolejivo je skutečně mrňavé, připájení jak z boku (podle Houmera) nebo zespodu vypadá dost
podivně - "kulička" cínu oproti kolejnici působí dost robustním dojmem.
Navíc Märklin je dost lesklé, tvrdé kolejivo, musí se dost brousit, aby se zvýšila adheze a byla aspoň určitá jistota, že se připájený spoj na kolejnici
udrží, jedná se přece jen o dost malou styčnou plochu.
Takže mě napadla (možná kacířská) myšlenka - provrtat kolejnici těsně nad patkou mikrovrtáčkem cca 0,3 mm tak, aby samozřejmě nedošlo
k omezení průjezdu soukolí, následně tímto otvorem lanko protáhnout (všechny vlákna, co se vejdou), zahnout dolů, pod kolejnicí zatočit (vím,
základní elektronický prohřešek proti pravidlům

Co vy na to? Bude to pro DCC a vůbec elektrické napájení spolehlivé řešení?
Jde mi hlavně o to, aby to dobře vedlo a aby se mi při manipulaci a montáži kolejnic na kolejiště připájená lanka "neodlepovala" od kolejnic.
Moc díky za vaše názory.