roco loko na Märklin system

Schémata, zapojení, návody, dotazy a postupy k využití v železničním modelářství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek

Re: Konverze Märklín AC na DC(C)

Příspěvekod Deathlosopher » čtv 06 úno, 2025 8:37 pm

Zdenek Valter píše:
Deathlosopher píše:
Zdenek Valter píše:Pokud si seženeš jiná kola, která mají stejný průměr a ten správný okolek tak to nevidím jako problém.
Horší bude dobastlit sbírání pokud na něj v loko není příprava. :-(
A to být nemusí viz Albatros

Tak z mého pohledu je to naopak. :-) Ten sběr určitě udělám, v návodech na tuto mašinu jde vidět, kde zhruba a na jakém dílu (společném pro AC/DC) to mají přidělané.
Takže spíše abych sehnal ta kolečka a někoho, kdo to předělá. Kdybys o někom věděl, budu rád za tip. :-)

Já bych Ti to klidně udělal, přelisovat kola umím - jen abys sehnal ta správná kola .....

Tak to je super! Moc díky za nabídku, kdyžtak bych se ozval. :-) Nejprve musím mít tu mašinu (má být tento měsíc) a pak sehnat po změření ta DC kola.
Deathlosopher

Příspěvekod Zdenek Valter » pát 07 úno, 2025 2:02 pm

Zdenek Valter píše:
Deathlosopher píše:Tak z mého pohledu je to naopak. :-) Ten sběr určitě udělám, v návodech na tuto mašinu jde vidět, kde zhruba a na jakém dílu (společném pro AC/DC) to mají přidělané.
Takže spíše abych sehnal ta kolečka a někoho, kdo to předělá. Kdybys o někom věděl, budu rád za tip. :-)

Já bych Ti to klidně udělal, přelisovat kola umím - jen abys sehnal ta správná kola .....

Je někde odkaz na typák té loko s průměrem skutečných kol?
Zdenek Valter

Příspěvekod Deathlosopher » pát 07 úno, 2025 3:58 pm

Zdenek Valter píše:
Zdenek Valter píše:
Deathlosopher píše:Tak z mého pohledu je to naopak. :-) Ten sběr určitě udělám, v návodech na tuto mašinu jde vidět, kde zhruba a na jakém dílu (společném pro AC/DC) to mají přidělané.

Je někde odkaz na typák té loko s průměrem skutečných kol?

Výkres jsem našel zde, ale zrovna průměr kol tam uveden není. :(
https://jernbane.net/bo/subpage.php?s=3&t=14
Nicméně zde je uvedeno 1030 mm (čili 11,8 mm v H0), jinde jsem našel 1015 mm, ale to už je jen desetina mm v H0.
https://en.wikipedia.org/wiki/SJ_T44
Deathlosopher

Předchozí

Zpět na Elektrika a elektronika