DCS100 centrala

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

DCS100 centrala

Příspěvekod zdeno » úte 29 pro, 2015 9:21 am

dostala se mi do ruky na opravu centrala DCS100.
Nefunguje silovy vystup DCC. Pritom vsak funguje Loconet a teda jsou funkcni piny 1 a 6 Loconet zasuvky RJ12. Je tam slaby DCC signal, teda DCC vyroba je funkcni. Overene na osciloskopu.
Kontrolka Config blika 1x za 8 vterin, misto 1x za 4 vteriny. Proto se domnivam, ze je zle nastavena configurace.
Nemam DT402 na nastaveni konfigurace a proto se ptam, ci je to chyba konfigurace nebo je neco jine pokazene?
Mam moznost si pujcit D402 a nastavit configuraci, ale netusim, ci je to ta "spravna" chyba.
zdeno

Re: DCS100 centrala

Příspěvekod HonzaM » úte 29 pro, 2015 9:41 am

zdeno píše:dostala se mi do ruky na opravu centrala DCS100.
Nefunguje silovy vystup DCC. Pritom vsak funguje Loconet a teda jsou funkcni piny 1 a 6 Loconet zasuvky RJ12. Je tam slaby DCC signal, teda DCC vyroba je funkcni. Overene na osciloskopu.
Kontrolka Config blika 1x za 8 vterin, misto 1x za 4 vteriny. Proto se domnivam, ze je zle nastavena configurace.
Nemam DT402 na nastaveni konfigurace a proto se ptam, ci je to chyba konfigurace nebo je neco jine pokazene?
Mam moznost si pujcit D402 a nastavit configuraci, ale netusim, ci je to ta "spravna" chyba.

Když k centrále nemáš DT402, tak zřejmě není silový výstup zapnutý. Musíš ho zapnout, dělá se to z DT 402 současným stisknutím tlačítek PWR a + (Y), jde to také z Daisy II, červeným tlačítkem vlevo dole. Bohužel nevím jaký je to příkaz LocoNetu. Na centrále lze v konfiguraci nastavit aby se DCC výstup zapínal automaticky při zapnutí centrály. Zapnutý výstup indikuje oranžová LED mezi konektorem napájení a zásuvkami LocoNetu. Na pinech 1 a 6 LocoNetu je RailSync (což samozřejmě víš) a jde z DCC přes sériové odpory, takže to snese zatížení cca osmi FREDy, pak už napětí klesne na hodnotu která už FREDům nestačí a na DT402 je na displeji indikace "Idle". Při připojení DT402 k LocoNetu se na displeji krátce ukáže hodnota napětí RailSyncu.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod zdeno » úte 29 pro, 2015 11:17 am

Ahoj,
asi by bylo nejlepsi, kdyby jsi mi precetl prikaz na JMRI v Loconet monitoru a ja zas nemam problem to poslat do centraly DCS100 pres Loconet Buffer.
Asi by bylo nejlepsi zkopirovat celou komunikaci, abych vedel, ci tam neni nejaka jina chyba.
---
Diky za pomoc, dotycny bydli 50km daleko a zrovna nema cestu, aby mi dovezl DT402.

PS jinak JMRI ma zabudovane nastavovani CV na centrale DCS100, pokud by se to dalo pouzit, bylo by to super.
zdeno

Příspěvekod HonzaM » úte 29 pro, 2015 4:24 pm

zdeno píše:Ahoj,
asi by bylo nejlepsi, kdyby jsi mi precetl prikaz na JMRI v Loconet monitoru a ja zas nemam problem to poslat do centraly DCS100 pres Loconet Buffer.
Asi by bylo nejlepsi zkopirovat celou komunikaci, abych vedel, ci tam neni nejaka jina chyba.
---
Diky za pomoc, dotycny bydli 50km daleko a zrovna nema cestu, aby mi dovezl DT402.

PS jinak JMRI ma zabudovane nastavovani CV na centrale DCS100, pokud by se to dalo pouzit, bylo by to super.

Nastavování CV centrály přes JMRI jsem vyzkoušel a funguje, použil jsem to pro změnu nastavení CV44 na "c", tedy rozšířeni na 120 slotů, tovární nastavení je 22 slotů. Nevíš proč mají to tovární nastavení na těch 22 slotů?
Mailem jsem poslal snímek obrazovky LocoNet monitoru při zapnutí a vypnutí DCC výstupu, snad Ti to pomůže.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Příspěvekod HonzaM » úte 29 pro, 2015 5:02 pm

Zapnutí DCC výstupu centrály můžeš pohodlně udělat z JMRI Decoder Pro, "tlačítko” je uprostřed nahoře, má klasický symbol vypínače a je zelený při zapnutí a červený při vypnutí.
FREMO, Zababov N-scale
HonzaM

Zpět na DCC v praxi