Kompaktabilita Roco vs. Lenz

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Kompaktabilita Roco vs. Lenz

Příspěvekod Pepušák » úte 22 led, 2008 8:31 pm

Zdravím všechny modeláře,
jako začátečník bych potřeboval poradit. Pokouším se vybudovat moje
první digitální kolejiště a proto jsem si pořídil dva startsety od Roca.
Stojím před problémem ovládání výhybek. Nemáte někdo zkušenosti
zda bych mohl Roco digitálem ovládat přestavování výhybek pomocí
spínacího dekodéru Lenz (LS 150) a jestli tento dekodér bude do budoucna
ovladatelný i přes Rocomotion.
Předem díky za informace.
Pepa
Pepušák
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon 17 pro, 2007 8:33 pm
Bydliště: Louny

Re: Kompaktabilita Roco vs. Lenz

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 22 led, 2008 9:15 pm

Pepušák píše:Zdravím všechny modeláře,
jako začátečník bych potřeboval poradit. Pokouším se vybudovat moje
první digitální kolejiště a proto jsem si pořídil dva startsety od Roca.
Stojím před problémem ovládání výhybek. Nemáte někdo zkušenosti
zda bych mohl Roco digitálem ovládat přestavování výhybek pomocí
spínacího dekodéru Lenz (LS 150) a jestli tento dekodér bude do budoucna
ovladatelný i přes Rocomotion.
Předem díky za informace.
Pepa


Ovládat by to asi jít mělo - moduly se povelují přes DCC signál . Jen je otázka zda půjdou i na ROCO setavě naprogramovat.
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod drlo » stř 23 led, 2008 1:19 am

k uvedenej otázke, by som sa tiež pripojil, nakoľko o komoatibilite oboch systémov tu bolo písané celkom dosť, ale ako je to pri konkrétných dekodéroch príslušenstva toho moc napísaného nebolo. Tiež by som chcel vedieť Váš názor na dekodéry príslušenstva od fy.Liftinski S-DEC-4-B pre prestavovanie elektromagnetických prestavníkov, zdá sa mi to cenovo prístupnejšie, ako produkty Lenz v kombinácii z konfiguráciou Roco
Uživatelský avatar
drlo
 
Příspěvky: 106
Registrován: stř 09 led, 2008 10:26 am
Bydliště: Piešťany

Příspěvekod orkan » stř 23 led, 2008 9:24 am

Ahoj, není žádný problém programovat a ovládat dekodery příslušenství LS150 a výrobky firmy Littfinski (LDT) pomoci Roco centrály.
LS150 mi příjde cenově i uživatelsky přístupnější, ale to je pouze osobní názor.
orkan
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát 18 kvě, 2007 4:34 pm
Bydliště: Praha 5

Příspěvekod Houmr » stř 23 led, 2008 10:26 am

Ano programování je s Roco centrálou naprosto bez problémů. Ovládání z PC taky. Podle mě ať je program jakýkoliv, s protokolem DCC.
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Popopo » stř 23 led, 2008 11:37 am

LDT S-DEC dekoder prislusenstvi se programuje celkem jednoduse - stisknutim tlacitka na dekoderu se aktivuje "programovaci" mod a dekoder si v tomto modu zapamatuje adresu, kterou prvni zachyti. Je to celkem legracni - dekoder dava vedet, ze je v programovacim modu tim, ze v kratkych intervalech ovlada vystup 1 - mne takhle skakala na semaforu zelena a cervena sem tam. Myslim, ze dek. prislusenstvi ostatnich vyrobcu se budou programovat podobne.
Pokud je neco DCC (opravdu) musi byt kompatibilni.
Uživatelský avatar
Popopo
 
Příspěvky: 370
Registrován: pát 04 led, 2008 9:07 am
Bydliště: Hostivice

Příspěvekod kvasha » čtv 24 led, 2008 12:43 pm

Popopo píše:LDT S-DEC dekoder prislusenstvi se programuje celkem jednoduse - stisknutim tlacitka na dekoderu se aktivuje "programovaci" mod a dekoder si v tomto modu zapamatuje adresu, kterou prvni zachyti. Je to celkem legracni - dekoder dava vedet, ze je v programovacim modu tim, ze v kratkych intervalech ovlada vystup 1 - mne takhle skakala na semaforu zelena a cervena sem tam. Myslim, ze dek. prislusenstvi ostatnich vyrobcu se budou programovat podobne.
Pokud je neco DCC (opravdu) musi byt kompatibilni.


jo, jo u LENZe je to podobné. snad s tím rozdílem, že ten pak nepřepíná jako blázen. Adresa se samozřejmě může zadat také z ovladače.
kvasha
 
Příspěvky: 551
Registrován: pon 05 bře, 2007 2:16 pm
Bydliště: KLADNO, Ústí n.L.

Re: Kompaktabilita Roco vs. Lenz

Příspěvekod kvasha » čtv 24 led, 2008 12:49 pm

Pepušák píše:Zdravím všechny modeláře,
jako začátečník bych potřeboval poradit. Pokouším se vybudovat moje
první digitální kolejiště a proto jsem si pořídil dva startsety od Roca.
Stojím před problémem ovládání výhybek. Nemáte někdo zkušenosti
zda bych mohl Roco digitálem ovládat přestavování výhybek pomocí
spínacího dekodéru Lenz (LS 150) a jestli tento dekodér bude do budoucna
ovladatelný i přes Rocomotion.
Předem díky za informace.
Pepa


s tím by opravdu problém být neměl. Já jedu komplet na LENZu, ale teď jsem, více méně ze zvědavosti, koupil jeden ROCO set i s centrálou a "myškou". Volil jsem to jako alternativu k tomu LENZovskému 90-kovému ovladači. "Myškou" bez problému ovládám i přestavníky. Centrálu mám zatím "navíc".

Vzhledem, že Rocomotion je vlastně RailCo ořezané pouze pro Roco, tak by možná mohl nastat problém, ale předpoklám, že to omezení bude pouze pro centrálu, nikoliv pro příslušenství?!
kvasha
 
Příspěvky: 551
Registrován: pon 05 bře, 2007 2:16 pm
Bydliště: KLADNO, Ústí n.L.


Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník