Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Jirka78 píše:Abych to upřesnil, jiná serva nemám. A jsou zatím neosazená, jen samotná serva připojená k dekodéru. Serva jsem i přehazoval v pozicích a řekl bych, že je to náhodné. Ještě mě napadlo, jestli není problém, že dekodér napájím laboratorním zdrojem? Jinak po zapnutí je odběr cca 1-2 A ( podle toho kolik serv se třepe ) při 12 voltech a pomalu klesá. Když už jsou serva v klidu, odběr je 0,06 A a při běhu serva cca 0,15 A. Když se třepe jen jedno servo, přehodím ho přepínačem a uklidní se, pak už běhá vše OK. Díky za reakce.
romino píše:Milan, načo by si tam chcel dvíhať napätie? Podľa mňa to ničomu nepomôže. V dekodéry je ajstabilizácia na 5V potrebných pre napájanie serv a elektroniky dekodéru.
Ja si myslím, že problém je v tom zdroji. Ak je to laboratórny zdroj, tak má možnosť nastavenia prúdovej poistky tá pri dosiahnutí danej hodnoty (prípadne maxima danáho zdoja) znižuje výstupné napätie skoro až k nule. Toto zníženia napätia už ale nestačí živiť elektroniku dekodéru a elektroniku serv, kde sa restartne mikročip, serva poskakujú, majú stále vysoký odber a tak stále dokola až sa ukludnia, zníži sa zaťaženie zdroja a ten začne dodávať stabilne napájacie napätie.
Ja preto odporúčam dobre dimenzovaný zdroj podľa počtu serv. Tiež som mal rovnaký prípad. Moj lab. zdroj stavaný na max. 1A takto blbol už pri štarte troch serv. Dióda poistky poblikovala a výstupné napätie kolisalo pod hranicou 4V. Stačilo zameniť za "obyčajný zdroj" (klasické trafo z nejakého skenera tiež s výstupom 1A) a nebol problém naštartovať aj 6 serv naraz.
Nic se neděje, v poho.romino píše:Martin, ospravedlnujem sa za to premenovanie.
No, právě... tady se prostě blbě radí, když chybí přesnější informace. V každém případě ESU SwitchPilot Servo při napájecím napětí kolem 12 V ss přestává pracovat. To jsem vyzkoušel. I kdyby třeba jiná serva pracovala při 12 V dobře, stejně bych to napětí zvýšil. Pracovat na hranici možností dekodéru není dobré.romino píše:radis vymenu serva alebo zvysit napatie ... Nepoznam schemu tohoto dekoderu...
Pro info: Moje příspěvky se týkaly původní, staré verze. Novou nemám.pepiknemecek píše:Pánové ale pozor. Je potřeba upřesnit verzi dekodéru. Zda jde o původní verzi (LED 3 mm) nebo o nové provedení (SMD LED)
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 4 návštevníků