Lokodekodéry

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod workous » sob 27 pro, 2014 8:20 pm

Ještě si matně pamatuji na listopadové burze někdo nabízel opravdu malý dekodér za cca 500, ale minule jsem ho tam již neviděl...bude to chtít zkoušet hledat...
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1769
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod vvitty » stř 31 pro, 2014 4:46 pm

Dekodery kolem 450,- za kus tam nosim treba ja. Ale rozmerove je to jinde nez to ZIMO, cca +50% na delku i sirku. Pro N si to moc predstavit nedokazu...
Ty extramale dekodery proste stoji dost penez, da se s tim bud smirit a nebo postavit elektroniku vlastni (konstrukce ma treba Fulda na strankach).
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, osvětlení modelů, DCC - http://www.pojezdy.eu/eshop
Uživatelský avatar
vvitty
 
Příspěvky: 2098
Registrován: pát 28 pro, 2007 7:11 pm
Bydliště: Praha

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod workous » ned 15 bře, 2015 5:47 pm

Čauky chtěl jsem se zeptat zda máte někdo zkušenost s digitalizací dvoumotorové mašiny... něco jsem řešil s Fuldou, ale ještě se zeptám jestli máte někdo zkušenosti jeden dekodér nebo dva?
Naposledy upravil workous dne ned 15 bře, 2015 6:08 pm, celkově upraveno 1
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1769
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod MiG » ned 15 bře, 2015 6:04 pm

Jednou jsem to trošku zkoušel s jedním dekodérem na dva motory, ale nějak to nebylo ono.

Jen jsem zatím nenašel čas zjišťovat, jestli zkusit jiný dekodér nebo jeho nastavení nebo jiné motory (fakt teď nevím, co jsou zač, maloserie M286 v TT)

Problém byl, že rychlost se v jedné oblasti měnila dosti neplynule a při dalším "přidávání" téměř nerostla.
Určitě jsem dekodéru nepřestavoval křivky, ale ani nezkoušel resetovat (jestli si s ním někdo nehrál).
MiG
 
Příspěvky: 931
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod ahx » ned 15 bře, 2015 6:27 pm

workous píše:Čauky chtěl jsem se zeptat zda máte někdo zkušenost s digitalizací dvoumotorové mašiny... něco jsem řešil s Fuldou, ale ještě se zeptám jestli máte někdo zkušenosti jeden dekodér nebo dva?


V loko 244/E44 (H0) 1x Lenz Silver+ a bez problému.
H0, DCC, III.-IV., co se mi líbí nebo zaujme
ahx
 
Příspěvky: 14
Registrován: sob 24 pro, 2011 8:41 am
Bydliště: Hradec Králové

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod workous » pon 16 bře, 2015 8:20 am

Ok všem děkuji budu tedy zkušet :D
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1769
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod zmar » pon 16 bře, 2015 5:23 pm

Digitalizaci dvoumotorové mašiny pomocí jednoho dekodéru jsem už párkrát udělal a bez potíží. Používám dekodéry Digitrax, které zvládnou poměrně velký proud. Kupodivu to zatím nijak nezlobí a regulace je vcelku plynulá. Tedy tyhle dekodéry obecně mají rychlostní křivku s jedním malým skokem, ale dva motory na tom nic nezměnily.
zmar
 
Příspěvky: 188
Registrován: sob 07 čer, 2014 7:00 am

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod workous » čtv 26 bře, 2015 7:03 pm

Chtěl bych se Vás zeptat má dvě mašiny od Roco dieslovky což je asi jedno mám v nich Roco dekodéry.Jedna se rozjíždí, takřka neslyšně i brzdí a druhá s takovým divným vrčením motoru (jsou to nové stroje. takže lepší motory) dělají mi to i jiné mašiny je to frekvencí v dekodéru a pokud ano dá se to nějak nastavit? A hodnota přepokládám bude co mašina to originál.Dík za případné rady. Dalším zkoušením jsem přišel na to, že to dělají originál Roco dekodéry - když vyměním za Lenz, tak mašiny při rozjezdu nevrčí.
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1769
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod workous » sob 18 úno, 2017 6:27 pm

Dá se připojit kondík k Lenz standartu....? občas mi blikne vnitřní osvětlení v motoráku.Máte někdo zkušenost? Děkuji
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1769
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Spínací dekodéry » 046 DPR4 DCC

Příspěvekod workous » sob 04 bře, 2017 7:35 pm

Mám tento dekodér 046 DPR4 DCC dnes jej dal do vagonu a při postavení na koleje mi to hodí zkrat.....na výstupu mám 4led nemáte s tímto dekoušem někdo zkušenost? Předem děkuji...
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1769
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod MiG » sob 04 bře, 2017 8:47 pm

Jestli mají všechny LED každá omezovací odpor. tak je to polámaný.
Nejspíš prošlehnutá dioda v můstkovém usměrňovači. Ale může být i něco jiného.
MiG
 
Příspěvky: 931
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod workous » ned 05 bře, 2017 9:46 am

jj každá má odpor dekouš jsem koupil asi před třemi lety a ležel v šuplíku..ten zkrat to hodí i bez diod jen když se černé přípojí k DCC. Zkusím napsat výrobci snad odpoví koukal jsem, že utlumil výrobu...,ale jinak dík reakci.
Ten usměrňovač by šlo asi vyměnit....no zvhledem k tomu, že dekouš stojí 150,- CZK asi nestojí za to s tím něco dělat.....
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1769
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod workous » sob 18 bře, 2017 6:46 pm

Na poškozený dekodér jsem se vykašlal a našel jsem si toto http://mzsezemice.cz/mzsp_osvetleni_vozu/75880. S pánem super komunikace( znám jej z burzy ..pohodář vše vysvětlí ) za dva dni jsem měl dekodéry na Zásilkovně. Myslím, že je to dobrá cena (275,- CZK) k dekodéru s celkem 4. výstupy... lze připojit i kondenzátor a to je super .Mám už první nainstalovaný v soupravě a jsem spokojen. Dají se nastavit různé efekty ..nastavil jsem efekt zářivky. Mohu doporučit.
HO - Roco Geoline
Uživatelský avatar
workous
 
Příspěvky: 1769
Registrován: sob 15 lis, 2008 12:05 pm
Bydliště: Chýnice u Prahy

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod BohousP » stř 20 zář, 2017 11:41 am

Honza Hlaváček na svém webu publikoval příspěvek J. Plutnara "Rozhraní pro zapojení lokomotivních dekodérů".
http://www.honzikovyvlacky.cz/2017/09/2 ... /#comments
Velmi přehledně zpracované a užitečné informace.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Lokodekodéry

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 08 říj, 2017 5:46 pm

Zdarec pánové,mám jeden prudce inteligentní dotaz.Zakoupil jsem funkční dekodér ESU LokPilot FX Nano 53620 a nedaří se mi ho naprogramovat i kdybych se na hlavu postavil.Mám programovadlo od Fuldy,které funguje,před tím jsem programoval zvukový dekodér téže značky a v pohodě.Podotýkám,že 8 pin patice je zapojena poněkud odlišně než je standard,kablík oranžový a šedý,které jsou určené k napájení motoru zde slouží jako AUX 3 a 4.Po připojení programovadlo hlásí,že není ACK jak v přímém tak stránkovém režimu,prostě ticho po pěšině.Netušíte někdo co s tím nebo je dekoš jen mrtvola?Díky,Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
Uživatelský avatar
miroslav lengyel
 
Příspěvky: 3417
Registrován: sob 17 led, 2009 6:26 am
Bydliště: Ústí nad Labem

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: knemo a 1 návštěvník