Precetl jsem si Lokopina, prakticky vsechny pismenka na http://fucik.name, DCCkoleje ... ale porad plavu v tom zakladnim: jak postupovat,
abych skoncil s digitalizovanym kolejistem a nevykrvacel na tom [uplne]. Zatim jsem nezacal nakupovat

Oc jde - elektrotechnicky jsem dost pako (ale budu na sobe muset pracovat), ale jako cvicena pajeci opice fungovat muzu. Na Netu se vali spousta navrhu PCB pro dekodery prislusenstvi. Na druhou stranu, rad bych si 'usnadnil' start i za cenu trochy vyhozenych penez - abych mohl zacit provozovat "co nejdriv" zakladni oval a zacit bastlit/ucit se pracovat s vyhybkami, servy, ... Cilem je nakonec se dostat do stavu, kdy budu moct kolejiste ovladat budto tlacitkovym TCO panelem a/nebo skrzeva PC (RocRail zrejme).
Uvazoval jsem takto:
1/ koupit nejaky starter set (= loko, nejake vozy, Roco MultiMouse) => budu mit "slusne vypadajici" ovladac, a jednu loko schopnou jizdy, trafo a booster ... coz jsou veci ktere bych stejne asi kupoval. Plus nejake kolejivo a stavebnice vyhybek.
2/ do starych loko doplnit DCC dekodery (muzu dat Lenz Silver do stare BTTB masinky ?)
3/ vzit modelarska serva a nasledujic podrobne instrukce zbastlit, sestavit a pouzit je jako prestavniky
4/ zbastlit S88 ohlasy z kolejovych useku.
dale bych chtel nejak napojit rizeni z PC. A tady jsem se zamotal ...
Dotaz 1: Roco MultiMouse ma podle Lokopina v sobe jiz 'centralu'. Musim mit dedikovanou centralu (Nano-X ?) pro napojeni na PC ?
Dotaz 2: Je-li S88 vedeno do centraly (Nano-X ?) -- k cemu jej pak mohu pouzit bez PC ?
Navrhnete lepsi cestu ke kyzenemu cili ?
Diky.