Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod HonzaM » stř 20 dub, 2016 5:16 am

Překvapuje mne, že jak plyne z Tvého příspěvku, nemáš český návod, který existuje a dodavatel Ti ho měl dát, je to jeho povinnost - pokud mi napíšeš SZ a pošleš svoji mailovou adresu, návod Ti pošlu.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1558
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod Ossi » stř 20 dub, 2016 8:04 pm

Po delší době opět píši. Set s Daisy II jsem dostal k Vánocům (V80 + čtyři vozy). Český návod jsem stáhl z netu. Mohu potvrdit, že mi Daisy vyhovuje více než Rocomyš. Jak zde bylo řečeno, Daisy má daleko víc možností využití. Chystám se na koupi setu s 455.2 , druhou centrálu hodlám použít po přepnutí jako booster. Velkou výhodou je možnost připojení smyčkového relé, toto na budovaném kolejišti využiji, budou tam dvě vratné smyčky. Přechodu z MM nelituji. Ossi
Ossi
 
Příspěvky: 66
Registrován: ned 26 čer, 2011 1:16 pm
Bydliště: Kochánky, Mladoboleslavsko

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod TTmili » čtv 21 dub, 2016 5:55 am

Taky souhlasím s názorem že Daisy II je taková přívětivější než Roco MM. A jak už jsem zmiňoval i v jiném vláknu tak se mi i víc líbí konstrukce Loconetu kdy vlastně centrála má co dočinění jen s jízdou vlaku, pro všechno ostatní není třeba. Prostě takový sympatický a praktický systém.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
Uživatelský avatar
TTmili
 
Příspěvky: 1527
Registrován: čtv 17 črc, 2008 9:48 am
Bydliště: Jihlava

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod Ossi » čtv 21 dub, 2016 9:55 am

V souvislosti s Daisy II bych měl jeden dotaz. Jak jsem psal posledně, hodlám použít smyčkové relé. Když jsem viděl obrázek relé Uhlenbrock, viděl jsem na destičce jen samotné 10 ampérové relé a pětipólovou svorkovnici. Bohužel není fotka zespodu (plošný spoj). Nemá někdo toto relé, nebo jeho Tilligácký klon,rád bych věděl jeho zapojení. Buď bych si dva kusy zhotovil, případně použil dva kusy relé STE, které mám v zásobě. Navíc se mi nechce dávat skoro pětistovku za kus. Díky Ossi
Ossi
 
Příspěvky: 66
Registrován: ned 26 čer, 2011 1:16 pm
Bydliště: Kochánky, Mladoboleslavsko

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod fulda » čtv 21 dub, 2016 12:06 pm

Ono na té destičce nic není.
Jen nechápu proč je jen 5 pólů, asi je sloučenej jeden pól s jedním DCC vstupem - jako u CDE je E vztaženo v D.
---
Podle strany 22 bych odhadl, že piny 1+2 jsou cívka, 2+3 jsou vstup a 4+5 jsou výstup.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4095
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod hopeter » stř 10 srp, 2016 10:04 am

Ahoj. Poslední dobou mě zaujala centrála a ovladač Daisy II.
Měl bych v úmyslu začít se setem od Tilligu.
Jelikož předpokládám postupně další rozšíření tak bych rád sehnal nějaké info o možnosti nákupu dalších komponentů ( zesilovače , modul smyčky , další ovladač ).
Zajímalo by mě jaká je kompabilita s Uhlenbrockem - předpokládám, že je možné komponenty Tillig a Uhlenbrock kombinovat.
Snažil jsem se najít nějakého prodejce ( ešop ) v ČR a zatím marně...
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 1518
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod MiG » stř 10 srp, 2016 10:20 am

Jak je psáno v prvním příspěvku tohoto vlákna centrála startsetu Tillig je Uhlenbrock.

Najít prodejce čeho? Startsetu? Hobby-shop, TTmodelář, ITvlaky, ...
Uhlenbrocku? Modely Modra, ...
MiG
 
Příspěvky: 645
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod hopeter » stř 10 srp, 2016 12:00 pm

Myslel jsem prodejce komponentů Uhlenbrock... sety s DaisyII má spousta prodejců. Modely Modra jsem našel.
Pokud se někdo již vydal cestou rozšíření startsetu DaisyII rád si přečtu zkušenosti... zajímá mě hlavně aplikace do kolejiště použití dekodérů příslušenství a výhybek atd.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 1518
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod blekk1 » úte 30 srp, 2016 9:06 pm

Sľúbil som krátku info po otestovaní setu Tillig s Daisy2. Tak ako už bolo písané, ovládač je viac "user friendly" ako Roco myš. Hlavne čítanie CV mi vyhovuje. Posledný víkend som bol na modulovom jazdení v Žiline a bezproblémov funguje ako štandardný FRED. Pri dekodéroch 2 ks Kuehn N025 však neviem ani len prečítať adresu cez programovací mód. Jeden dekodér mal na stretnutí nastavenú adresu 2207 a druhý mám úplne nový na adrese 3 v základnom nastavení. S oboma sa dá jazdiť, ale programovať a čítať mi to nejde. Viete poradiť čo s tým? Vďaka
blekk1
 
Příspěvky: 116
Registrován: pon 07 led, 2008 12:07 pm
Bydliště: Púchov

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod MiG » úte 30 srp, 2016 9:11 pm

Dát na programovací kolej ještě vagon s osvětlením.
MiG
 
Příspěvky: 645
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod blekk1 » úte 30 srp, 2016 9:35 pm

Teraz neviem ci to je vtip. Ale ak nie je tak taky vagon nemam.
blekk1
 
Příspěvky: 116
Registrován: pon 07 led, 2008 12:07 pm
Bydliště: Púchov

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod MiG » úte 30 srp, 2016 9:55 pm

Nebo zvětšit odběr odporem...

Ftip? Nevím. Někomu to tak funguje.
MiG
 
Příspěvky: 645
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod HonzaM » stř 31 srp, 2016 4:58 am

Nemusí to být záležitost ovladače, ale spíše centrály. Jak se ovladač chová s jinou centrálou? Třeba Uhlenbrock, DR5000, Digitrax? A jak se centrála Daisy II chová s jiným ovladačem, třeba Digitrax DT402? Bohužel nemám zmíněný dekodér Kuehn, abych to vyzkoušel.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1558
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod fulda » stř 31 srp, 2016 7:06 am

Je to otázka, jak má centrála řešenou detekci ACK pulzu. Pokud používá nějaký málo citlivý systém a motor v lokomotivě má malou spotřebu, tak nemusí poznat ACK.
Proto ten odpor o kterém píše MiG opravdu pomůže.
Hodnoty které budou vyhovovat budou tak 220Ω až 100Ω. Pozor, ten odpor se značně ohřeje, takže je dobré použít nějaký "masivnější".
Ještě efektivnější by bylo dát ten odpor po dobu programování paralelně k motoru, ale to se asi nikomu nechce.

Někdy jsem to tady psal i s obrázkama, ale za boha se mi to nedaří najít
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4095
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Ovladač Daisy II ze setu od Tilliga

Příspěvekod TTmili » pon 05 zář, 2016 8:35 am

No nevím jestli to bude zrovna o odběru motoru, pochybuji že měl kolega se zmíněným Kuehnem N025 problém sice stejný jako já (nejde ho číst) ale ve stejné mašině asi těžko, a zvlášť když je to ve dvou případech. Osobně mám tenhle dekodér v 555.0259 a při čtení se to chovalo jak kdyby nic nebylo na programovací koleji. Spíš to vypadá na problém dekodéru, ale je fakt že jsem nezkoušel dekodér prohazovat za jiný, a druhou mašinu s tímhle dekodérem a jiným motorem zrovna nemám v provozu, takže vyzkoušet taky nemůžu.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
Uživatelský avatar
TTmili
 
Příspěvky: 1527
Registrován: čtv 17 črc, 2008 9:48 am
Bydliště: Jihlava

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: BohousP, Jacek a 3 návštevníků