Dekodéry D&H a jejich zpožděné chování

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Dekodéry D&H a jejich zpožděné chování

Příspěvekod fulda » pon 19 kvě, 2014 12:08 pm

Přeneseno z TOHOTO vlákna:

TTmili píše:
Myšpulín píše:
fulda píše:Ještě třeba DH16A-4
Moje doporučení - nekupuj roco, u ostatních je to celkem jedno. D&H má někdy podivné chování pokud ho ovládáš multimausem, ale zase má slušné chování motoru, takže si nevybereš.

Chceš říci, že to jeho zastavování případně nereagování na povely je způsobeno jen pokud je centrálou myš a černá kostka co by zesilovač? Třeba s NanoX se to neprojevuje?
Sorry, že to píšu sem, ale když už to tu padlo.

Tohle mě také zajímá. Pokud ale admini usoudí, že se to sem nehodí, pak se to může klidně přemístit. Ostatně celá ta diskuze o výběru dekodéru by se hodila spíš do DCC.

To je jen moje explicitní pozorování, ale moc dlouho jsem to nezkoumal. Pokud je víc lidí, které to zajímá, tak to podrobím nějakému rozboru a projdu to s panem Řehákem (technický ředitel D&H)
Já mám fakticky jeden dekodér v mašině kterej jsem ještě nedodělal kastli.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Re: Dekodéry D&H a jejich zpožděné chování

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 19 kvě, 2014 4:00 pm

Tak tohle by mě docela zajímalo.Koupil jsem jich jen pár jako nouzovku,ale mám ten dojem,že si občas žijí vlastním životem.S jízdou samotnou problém není,ale co se týče zapínaní a vypínání osvětlení,tak se občas stane,že dlouho přemýšlí než začne konat. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod BohousP » pon 19 kvě, 2014 4:09 pm

miroslav lengyel píše:Tak tohle by mě docela zajímalo.Koupil jsem jich jen pár jako nouzovku,ale mám ten dojem,že si občas žijí vlastním životem.S jízdou samotnou problém není,ale co se týče zapínaní a vypínání osvětlení,tak se občas stane,že dlouho přemýšlí než začne konat. :D

U produktů Microsoftu se říká, že se chodí ptát do Redmondu, kampak asi chodí D&H ? :lol:
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod zdeno » pon 19 kvě, 2014 4:25 pm

miroslav lengyel píše:Tak tohle by mě docela zajímalo.Koupil jsem jich jen pár jako nouzovku,ale mám ten dojem,že si občas žijí vlastním životem.S jízdou samotnou problém není,ale co se týče zapínaní a vypínání osvětlení,tak se občas stane,že dlouho přemýšlí než začne konat. :D

mne se obcas stane, ze nektere dekodery zapisuji opozdene do CV registru pomoci PoM. Delaji to hlavne dekodery v modelech ROCO, ktere jsou montovany ve fabrike. Treba zapisem do CV2 (akcelerace) a loko zacne podle toho reagovat az tak po 1-3 minutach po zapsani. Nekdy musim loko sundat z koleji a az potom je to v poradku.
Na ten vas problem by chtelo pouzit program ShowDCC a overit, ci centrala skutecne posila "100F_FFFF" paket DCC, v realnem case. Nektere dekodery nemaji rady, kdyz paket funkci jde okamzite za paketem rychlosti.
zdeno

Příspěvekod TTmili » pon 19 kvě, 2014 7:39 pm

S dekodéry D&H mám zkušenosti jen vrámci Plux16 z MTB a Piko mašin, a u obou probíhalo jakž takž stejné chování (popisoval jsem ho už v TT kolem Bardotek MTB) kdy při vyšších rychlostech lokomotiv docházelo jakoby k výpadkům signálu, chvilkově nereagovaly na povely z mutlimyši, a také docházelo k zastavení a znovu rozjetí. Právě i proto jsem v H0 u čmeláka ROCO reagoval s tím, že mě také zajímá kdo má s tímto chováním zkušenosti.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Myšpulín » úte 20 kvě, 2014 3:39 pm

TTmili píše:S dekodéry D&H mám zkušenosti jen vrámci Plux16 z MTB a Piko mašin, a u obou probíhalo jakž takž stejné chování (popisoval jsem ho už v TT kolem Bardotek MTB) kdy při vyšších rychlostech lokomotiv docházelo jakoby k výpadkům signálu, chvilkově nereagovaly na povely z mutlimyši, a také docházelo k zastavení a znovu rozjetí. Právě i proto jsem v H0 u čmeláka ROCO reagoval s tím, že mě také zajímá kdo má s tímto chováním zkušenosti.

Když jsem kupoval dekodéry D&H Plux16, tak jsem byl přímo dotázán, zdali to není do lokomotiv MTB (byly pro Piko), že v nich nepracují a dochází k zastavování čí trhané jízdě. Nedalo mi to a vyzkoušel jsem to, a opravdu. Testuji na myši, s NanoX jsem to nezkoušel. Předtím jsem dva dekodéry zkoušel zabudovat do starých Piko lokomotiv, vše v poho až do okamžiku, kdy jsem v rámci laborování s CV dospěl do stádia, že tudy ne a rozhodl se provést reset dekodéru. Poté už byly dekodéry jak vyměněné, nechtěly reagovat na povely, něco provedly hned něco později, něco vůbec. Opět s NanoX nezkoušeno. Přitom některé mám v loko a úplně v poho, takže tomu nerozumím. Hlavně faktu, že po resetu jízdní vlastnosti přímo katastrofální, když do resetu v poho.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Zpět na DCC v praxi