od Hrabě » ned 16 úno, 2014 9:45 am
Patřím ke generaci výhradně analogové, přesto jsem se rozhodl přejít na digitál. Můj první pokus o digitalizaci mne poněkud rozladil. Předem podotýkám, že se s digitálem seznamuji, přečetl jsem spousty článků a diskuzí,ale praktické zkušenosti teprve získávám, pro ty, co jsou v digitálu jak doma. Zkusil jsem podle mne nejsnažší digitalizaci, model je osazen 8 pin konektorem, tedy pro digitalizaci připraven. Odstranil jsem propojku na analog, připojil Lenz silver+. Lokomotivu lze ovládat pro oba směry, ale při nízké rychlosti jede cukavě, v analogu naprosto čistě, měkce krásně pomalu, při vyšší rzchlosti to už není znatelné, nelze rozsvítit světla. Předpokládám, že by měl být dekodér nastaven standartně z výroby a tyto základní věci podporovat. Lokomotiva v analogu svítí dle směru jízdy bez problémů. Jako ovládání mám digitální soupravu od ROCO s multimousem. Kde je chyba, co jsem udělal špatně, můžete mi poradit? Předpokládal jsem, že lokomotiva připravená na digitál bude po připojení dekodéru fungovat, ale asi jsem naivní začátečník. Předem děkuji za radu.
Petr