Update multiMAUS

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Jojo » úte 10 zář, 2013 5:43 pm

Špekulacia. :D Nejaký prevodník COM na USB by nepomohol. :?:
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod BohousP » úte 10 zář, 2013 5:49 pm

Jojo píše:Špekulacia. :D Nejaký prevodník COM na USB by nepomohol. :?:


nie, nie. Navyše ten upgrade využíva firmware Roca v ZentralePro, takže ani prevod USB/COM port by to neriešil, pretože Houmr tam využíva iný protokol.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Jojo » úte 10 zář, 2013 5:57 pm

OK. Dík za ochotu. :D
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod BohousP » úte 10 zář, 2013 5:59 pm

Jojo píše:OK. Dík za ochotu. :D

:D
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » úte 10 zář, 2013 6:28 pm

Jojo píše:Ako pripojím Roco 10764 k PC?

10764 je zesilovač, takže tvoje otázka je, jak připojit centrálu.
Dá se použít nějaké GenLI MINI nebo MAXI.

Ale pořád platí, že to nelze použít pro upgrade.

A to připojení z Houmrovo stránek, to ti rozhodně mohu jen doporučit.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Jojo » stř 11 zář, 2013 11:18 am

Ide mi o upgrade. Takže jasné. Požívam NanoX.
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » stř 11 zář, 2013 1:48 pm

Jojo píše:Ide mi o upgrade. Takže jasné. Požívam NanoX.

a-ha, tak to jsi si mohl přečíst přibližně přesně v 11 odpovědi. Dokonce ti s NanoXem k ničemu ten upgrade nebude, to jsem tu taky napsal.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Jojo » stř 18 zář, 2013 5:50 pm

Do Cv 255 isla. /S nanonX H-centrala. / Ked spravim upgrade uz nepojde ani to.?
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod kraljiri » stř 18 zář, 2013 6:01 pm

Dobrý den, pokud potřebujete překrát MM, rád vám to zdarma provedu, přes originál Rocomotion a budete mít české menu. http://aukro.cz/ceske-menu-do-vaseho-mm ... 01897.html
Jirka
Jiří Král, www.dccdoma.cz
Uživatelský avatar
kraljiri
 
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 23 pro, 2010 7:16 pm
Bydliště: Brno

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod r.hahn » stř 18 zář, 2013 9:00 pm

Ahoj,

nepočeštil by mi někdo MM. Jsem z Opavy ale do okolí 50 kilometrů si dojedu :-).


Díky.
r.hahn
 
Příspěvky: 104
Registrován: pon 16 zář, 2013 8:06 am

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod kraljiri » čtv 19 zář, 2013 1:17 pm

Ano, umím dát české menu do MM http://aukro.cz/ceske-menu-do-vaseho-mm ... 01897.html
Napiš kral.jiri@upcmail.cz
Jirka
Jiří Král, www.dccdoma.cz
Uživatelský avatar
kraljiri
 
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 23 pro, 2010 7:16 pm
Bydliště: Brno

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod D » ned 22 zář, 2013 7:15 pm

Vyzkoušel jsem si aktualizaci Multimaus na centrále Z21 a funguje to. Návod na to není, takže jsem zprvu netušil, jak na to a co bude potřeba. Stačí jen počítač a servisní program k centrále. Podrobněji v návodu:

Aktualizace Roco Multimaus pomocí centrály Z21
Uživatelský avatar
D
 
Příspěvky: 1108
Registrován: sob 27 úno, 2010 1:52 pm
Bydliště: Brno

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod horak » ned 05 led, 2014 1:42 pm

Jeden prakticky poznatok: MM s Fw 1.02 pripojena ako Master, MM s Fw 1.03 pripojena ako Slave k Roco 10764, pri pokuse prestavit CV 266 (cez Slave s Fw 1.03) sa MM zakusla-zmrzla. Po vypnuti a naslednej vymene Mastra za MM s Fw 1.03 sa cez Slave s Fw 1.03 da prestavit CV 266 bez problemov.

Zaver: ako Master nepouzivat MM s nizsim Fw ako su Slave - obmedzuje to funkcnost.
horak
 
Příspěvky: 252
Registrován: pát 17 srp, 2012 5:46 am
Bydliště: Bratislava

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod horak » ned 05 led, 2014 1:49 pm

fulda píše:
Jojo píše:Ide mi o upgrade. Takže jasné. Požívam NanoX.

a-ha, tak to jsi si mohl přečíst přibližně přesně v 11 odpovědi. Dokonce ti s NanoXem k ničemu ten upgrade nebude, to jsem tu taky napsal.


Nie som programator, preto sa spytam: je to velky problem doplnit podporu NanoX pre MM Fw 1.03 -schopnost citat/zapisovat CV vyssie ako 255...???
horak
 
Příspěvky: 252
Registrován: pát 17 srp, 2012 5:46 am
Bydliště: Bratislava

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod BohousP » ned 05 led, 2014 3:29 pm

horak píše:Zaver: ako Master nepouzivat MM s nizsim Fw ako su Slave - obmedzuje to funkcnost.


To je ako v živote, ak má sluha viac inteligencie ako pán, nerobí to dobrotu ... :lol:
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2283
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník