Montáž dekodéru do analogové lokomotivy

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Montáž dekodéru do analogové lokomotivy

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 02 říj, 2007 9:40 am

Mám zvídavý dotaz, dá se někda sehnat vhodný protikus (zásuvka) pro dekodér k připájení na tištěný spoj? Nechce se mi pájet dekodér napevno do lokomotivy. V obchodě s elektronikou mi nabídli pouze patici pro integrované obvody, která je ale moc široká. Zkusím si zmenšit, ale radši bych někde sehnal podobnou osmizásuvku jako bývá na továrních modelech. Díky za rady.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1690
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Příspěvekod Pája » úte 02 říj, 2007 10:09 am

:?: :?: :?: Nějak mi to dnes nezapaluje!Co řešíš,máš dekodér s konektorem a mašinu bez konektoru , nebo mašinu s konektorem a dekodér bez konektoru-tzn. s drátovými vývody :?: :?: :?: Jenom aby bylo jasno
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 02 říj, 2007 4:25 pm

Mám dekodér, mašinu bez přípravy pro DCC. Nechci střihat koncovku od dekodéru a pak dekodér do lokomotivy pájet "na hulváta". :? Takže bych si rád udělal velmi jednoduchý tištěný spoj se "zásuvkou", který namontuju do lokomotivy a dekodér by měl jít normálně připojit.
Nevím ale, kde sehnat právě onu zásuvku. Večer zkusím tu patici na integráč a uvidím.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1690
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Příspěvekod Houmr » úte 02 říj, 2007 4:31 pm

No Michale, pak dej vědět, jestli to šlo, protože bych do Mráči taky rád zvolil elegantnější způsob montáže. Víš co je horší? Ten odlitek Kocoura co jsi mi koupil jsem musel vyhodit, protože jak mi spadla skříň, tak byl na cimpr campr :cry: A on byl zrovna, proti Zamračené tak povedený :!:
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 02 říj, 2007 5:08 pm

Michal Šuhajda píše:Mám dekodér, mašinu bez přípravy pro DCC. Nechci střihat koncovku od dekodéru a pak dekodér do lokomotivy pájet "na hulváta". :? Takže bych si rád udělal velmi jednoduchý tištěný spoj se "zásuvkou", který namontuju do lokomotivy a dekodér by měl jít normálně připojit.
Nevím ale, kde sehnat právě onu zásuvku. Večer zkusím tu patici na integráč a uvidím.


No tak nevím kam se poděl můj příspěvek který jsme sem vkládal před hodinou.

Michale použij precisní lámací lištu.

Viz:
http://magazin.modely.biz/diskuze/viewt ... 2&start=45
Naposledy upravil Zdenek Valter dne stř 03 říj, 2007 5:25 pm, celkově upraveno 1
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 03 říj, 2007 3:39 pm

Houmr píše:No Michale, pak dej vědět, jestli to šlo, protože bych do Mráči taky rád zvolil elegantnější způsob montáže. Víš co je horší? Ten odlitek Kocoura co jsi mi koupil jsem musel vyhodit, protože jak mi spadla skříň, tak byl na cimpr campr :cry: A on byl zrovna, proti Zamračené tak povedený :!:

To je škoda, jestli chceš, můžu Ti kopit na říjnové burze nový. Taky se chystám na Kocoura co se mu u nás říká Tranzistor :D Ještě váhám jestli si nekoupit radši lept. Proti mluví to, že už mám dva odlitkové a nerad bych aby byl ten třetí jinačí, pro zase příjemnější práce s leptem a to že ho chci posadit na pojezd z BR290 a tak potřebuju místo. Snad to do burzy vyřeším :?
Co se týká patice od int. obvodu, po prvních pokusech docela sedne. Rozříznul jsem ji a slepil "zády k sobě", protože jinak byla pořád moc široká. Teď do ní dekodér pasuje jak p..el na hrnec. Zkusím během zitřka přidat foto.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1690
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Příspěvekod Houmr » stř 03 říj, 2007 4:18 pm

Hele Michale, pokud by to byl odlitek ve stejné kvalitě, tak bych ho bral :lol: A kdyby byla Zamračená s hladkými boky, tak tu taky, prosím prosím, smutně koukám :cry:
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Zdenek Valter » čtv 04 říj, 2007 7:25 am

Zdenek Valter píše:Michale použij precisní lámací lištu.

Viz:
http://magazin.modely.biz/diskuze/viewt ... 2&start=45


Teď se objevil příspěvek od ZX, který ukazuje v detailu použití v plošném spoji.

http://magazin.modely.biz/diskuze/viewtopic.php?t=681

Já nevím zda stihnu ještě tento týden něco nafotit a poslat sem.
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod Zx1974 » čtv 04 říj, 2007 9:05 am

Naposledy upravil Zx1974 dne pát 08 úno, 2008 4:13 am, celkově upraveno 1
Zx1974
 
Příspěvky: 357
Registrován: úte 17 říj, 2006 10:01 am
Bydliště: Písek

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 04 říj, 2007 1:47 pm

Tak na níže uvedené adrese najdete fotky s jednoduchým komentářem. Dnes ráno jsem si dokoupil "precizní" patici, tak jsem ji vyfotil taky.
http://sweb.cz/Drsna.stena/patice.html
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1690
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Příspěvekod Houmr » čtv 04 říj, 2007 3:48 pm

Pro méně zběhlé v elektro, jako jsem já :roll: . Jaký je název, případně pod čím se to objednává :?: Nebo přímo odkaz. Dík
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 04 říj, 2007 4:08 pm

Houmr píše:Pro méně zběhlé v elektro, jako jsem já :roll: . Jaký je název, případně pod čím se to objednává :?: Nebo přímo odkaz. Dík

Začal jsem tak, že jsem přinesl do krámu propojku a chtěl k ní nějaký protikus. Prodavač mi tvrdil, že to je patice pod integrované obvody do tištěných spojů. Té "lepší" říkal precizní. (taky byla dražší stála 5,-Kč oproti 3,-Kč u té obyčejné, ale to snad nikoho nezruinuje :D )
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1690
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Příspěvekod Zdenek Valter » čtv 04 říj, 2007 4:17 pm

Michal Šuhajda píše:
Houmr píše:Pro méně zběhlé v elektro, jako jsem já :roll: . Jaký je název, případně pod čím se to objednává :?: Nebo přímo odkaz. Dík

Začal jsem tak, že jsem přinesl do krámu propojku a chtěl k ní nějaký protikus. Prodavač mi tvrdil, že to je patice pod integrované obvody do tištěných spojů. Té "lepší" říkal precizní. (taky byla dražší stála 5,-Kč oproti 3,-Kč u té obyčejné, ale to snad nikoho nezruinuje :D )


Precisní patice také není špatný nápad.

Já používám lámací lištu precizní.
Jako na potvoru tu po ruce žádnou nemám. Kupuji v GM Electronic Viz zde:

http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz=

Obrázek je bouhužel trochu zavádějící. Používám lišty s nižší pouzdrem.
Výhoda je, že se dá lámat dle potřeby - u patic se musí přesně nařezávat.
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod Jarda » čtv 04 říj, 2007 6:05 pm

A co použít dekodér (například Lenz Gold) ten má konektor na plošném spoji dekodéru a přívody pájet v modelu. Já mám takhle zapojeného Hektora protože jsem k němu nikde nesehnal oroginál konektor typu Slot.
Uživatelský avatar
Jarda
 
Příspěvky: 83
Registrován: pát 20 dub, 2007 6:19 pm
Bydliště: Český Brod

Příspěvekod Zdenek Valter » čtv 04 říj, 2007 7:30 pm

Jarda píše:A co použít dekodér (například Lenz Gold) ten má konektor na plošném spoji dekodéru a přívody pájet v modelu. Já mám takhle zapojeného Hektora protože jsem k němu nikde nesehnal oroginál konektor typu Slot.


No pro Lenzovy dekodéry to jde, ale co u jiných výrobců ?
Ti tento konektor nepoužívají. Proto i já dělám NMRA střední rozhraní do lokomotiv. To je univerzálnější.

Snad o tom něco v dohledné době napíšu.
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Další

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků