Compact versus set 90

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Příspěvekod Houmr » úte 08 led, 2008 7:58 am

Jo to já byl při prvním spuštění digitálu taky :lol:
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod kvasha » úte 08 led, 2008 9:32 am

taky to znám, já jsem v tom vidění občas ještě teď a žasnu co vše je s digitálem možné :-)
kvasha
 
Příspěvky: 551
Registrován: pon 05 bře, 2007 2:16 pm
Bydliště: KLADNO, Ústí n.L.

Příspěvekod nadkachna » úte 08 led, 2008 10:25 am

A to se dnes chystám připájet dekodér na Hektora a to bude teprve něco, až mě pofrčí dva vlaky současně :shock: Jen doufám, že nepopletu kabely a má radost a nadšení nebude zkaleno spáleným dekodérem :D
Jinak mě pro seznámení se s digitálním ovládáním přijde Compact jako dobrá volba. Více jak 6 vlaků, kdy jedoucí bude vždy jen jeden, stejně neplánuji, k tomu jedno skryté a jedno venkovní nádraží, max. 25 výhybek - to by i výkonově neměl být problém.
nadkachna
 
Příspěvky: 247
Registrován: stř 28 lis, 2007 12:02 pm

Příspěvekod Houmr » úte 08 led, 2008 10:45 am

Jasně hlavně že jsi teď spokojen. Ono časem člověk stejně začne pošilhávat po něčem lepším, tak to je, ale pro začátek a osahání to bohatě stačí, jako mě Start set Roco.
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod kvasha » úte 08 led, 2008 10:58 am

tak to já jsem tu svoji rozmlsanost trošku tušil předem :D a šel do digitálu po hlavě. Rovnou jsem koupil set od LENZe s centrálou LZV a ovladačem LH100. Zároveň jsem pořídil také interface k PC a SW RailCo 5.8.
kvasha
 
Příspěvky: 551
Registrován: pon 05 bře, 2007 2:16 pm
Bydliště: KLADNO, Ústí n.L.

Příspěvekod nadkachna » úte 08 led, 2008 1:34 pm

Ale to já ji tuším také, a jakou... :wink: :D
Jenomže začínám po patnácti letech od nuly a bude pár let trvat, než se mě podaří vytvořit několik modulů na takové to "základní" poježdění. Pak mě investice do kompletní výbavy přijde jako utopené peníze, které leží ladem kvůli projetí tří souprav dvěma nádražími.
nadkachna
 
Příspěvky: 247
Registrován: stř 28 lis, 2007 12:02 pm

Příspěvekod Houmr » úte 08 led, 2008 1:47 pm

Jo to máš 100% pravdu. Já než dodělám kolejiště to bude chvíly trvat a tak na to popojíždění mi to taky stačí a za ušetřený peníz mohu nakupovat kolejivo. Jinak na ovladači LH100 se mi nelíbý to ovládání tlačítkama, přirozenější mi příjde točit potenciometrem, ale to je můj osobní názor.
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod kvasha » úte 08 led, 2008 1:47 pm

jo v pohodě, chápu to. já jsem od jakživa hroznej megaloman. :-)
kvasha
 
Příspěvky: 551
Registrován: pon 05 bře, 2007 2:16 pm
Bydliště: KLADNO, Ústí n.L.

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 08 led, 2008 2:40 pm

kvasha píše:jo v pohodě, chápu to. já jsem od jakživa hroznej megaloman. :-)


Podle mne jsi to ale udělal nejlíp. Nemáš žádná omezení.
LH 100 toho umí nejvíc a dají ze z ní "nejlépe" ovládat příslušenství.
Railco je velmi dobrý SW. :wink: :wink: :wink:
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod kvasha » úte 08 led, 2008 10:31 pm

no ještě zbývá se s tím naučit a ten značný potenciál umět využívat :-)
kvasha
 
Příspěvky: 551
Registrován: pon 05 bře, 2007 2:16 pm
Bydliště: KLADNO, Ústí n.L.

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník