Zpětné hlášení od výhybek v DCC

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Zpětné hlášení od výhybek v DCC

Příspěvekod Sumosek » sob 03 bře, 2012 8:57 pm

Rozhodl jsem se minimálně ve skrytých částech kolejiště použít zpětný ohlas o poloze výhybek. Požívám el.mag. přestavníky PECO, takže jsem nakoupil dvojité mikropřepínače PL-32. Jeden spínač používám na napájení srdcovky a ten druhý chci použít na ohlas. Používám H-Centrálu + TC.
Teď akorát nevím, co použít za DCC komponentu. Napadlo mě použít moduly zpětné vazby S88 podle dcckoleje, které používám na detekci obsazení kolejí, tak jak je to na obrázku dole. Vlastně by to simulovalo obsazený úsek pomocí odporového laku na dvoukolí vagónu. Použil bych tam odpor 5-12 kΩ. Otázka je, bude fungovat i prakticky? Máte s tím někdo zkušenosti?

Druhá možnost je použít Sběrnici S88N od STE, ale tady zase nevím, jestli by bylo možné propojovat moduly zpětné vazby S88 od dcckoleje s těmi od STE.

Díky předem za vaše názory a rady.

peco_pl32.jpg
peco_pl32.jpg (39.29 KiB) Zobrazeno 2028 krát
H0 - III. epocha v DCC. www.lasermodel.cz
Sumosek

Re: Zpětné hlášení od výhybek v DCC

Příspěvekod fulda » sob 03 bře, 2012 9:42 pm

Ty moduly jsou stejné, takže je klidně propoj, ale nic si tím nepomůžeš, protože jsou opravdu stejné.
S tím odporem to bude fungovat tak jak očekáváš, ale pokud si chceš zjednodušit život, tak si postav modul z mojich stránek, ten je "skoro" stejnej, ale místo detektorů má konektory - potom připojíš rovnou spínač mazi nožičku vpravo a příslušnou nožičku vstupu.

(pokud jsi to nepochopil z popisu, tak ti to namaluju a pokud si ho nechceš stavět, ale koupit hotovej, tak je prodává Honza na honzíkovo vláčkách)
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Zpět na DCC v praxi