Zimo MX646F

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Zimo MX646F

Příspěvekod pechy » úte 21 úno, 2012 6:10 pm

Zdravím zakoupil jsem tento sound decoder od ZIMO z nem 651,myslel jsem že ho zapojím jako normální decoder do loko na multimaus Roco zadám cv a bude to fachčit .Ale teď už jsem v koncích mašina stojí jen svítí přední světla. Nemůže mi někdo poradit krok po kroku co na multimaus zadat a hlavně jak,něco jsem tady už přečet ,ale sem z toho jelen.
Ještě pro úplnost chci to dát na páru zvuky jsou již obsaženy v decoderu a na návodu je hodnota CV265´=1/2/3/4/5/6

Díky všem
pechy

Re: Zimo MX646F

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 21 úno, 2012 6:21 pm

Zdravím kolego,první co mě napadá je,že jsi dal konektor do zástrčky obráceně.Zkus ho otočit a dej vědět jak jsi dopadl.
A ještě něco,MM umí programovat CV pouze do 255,pak se na to musí trošku oklikou.Mrkni sem viewtopic.php?f=6&t=5123&hilit=dekod%C3%A9r+zimo
případně kontaktuj někoho ze zdejších mágů,např.Houmra,Mpintu atd.Když slušně požádáš přes SZ,tak Ti určitě pomůžou.
Míra
Naposledy upravil miroslav lengyel dne úte 21 úno, 2012 6:28 pm, celkově upraveno 1
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jojo » úte 21 úno, 2012 6:23 pm

pechy píše:Zdravím zakoupil jsem tento sound decoder od ZIMO z nem 651,myslel jsem že ho zapojím jako normální decoder do loko na multimaus Roco zadám cv a bude to fachčit .Ale teď už jsem v koncích mašina stojí jen svítí přední světla. Nemůže mi někdo poradit krok po kroku co na multimaus zadat a hlavně jak,něco jsem tady už přečet ,ale sem z toho jelen.
Ještě pro úplnost chci to dát na páru zvuky jsou již obsaženy v decoderu a na návodu je hodnota CV265´=1/2/3/4/5/6

Díky všem

Aká je adresa loko? Default je nastavená na 3. Dá sa vobec ovládat a pohnut? Aká loko to je,aké ma pripojenie asi ,že NEM 651 ,ale aj to niekedy nesedí. Dajú sa aspon ovládat t.j zap a vyp svetlá cez F0? Skús otočit pripojenie. Čo myslíš pod CV 265?
Málo info.
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

Příspěvekod pechy » úte 21 úno, 2012 7:03 pm

obrátit jsem to zkoušel to svítí obě světla jak zadní tak přední. Nedá se vůbec ovládat ani se nehne,ovládání světel také nefunguje. Jedná se o BR 50 Od tilliga. Nejspíš něco dělám blbě už při tom programování. Zatím jsem dával normální decodery bez zvuku tam není problém zadám CV a mašina jede. Zvukáč dávám poprvé
pechy

Příspěvekod atiTT » úte 21 úno, 2012 7:15 pm

Reset dekodéra
CV8=8
atiTT

Příspěvekod Jojo » úte 21 úno, 2012 7:25 pm

Zatial by som to nerobil a hladal chybu dalej :!: Adresa loko je 3. Ideš cez knižnicu v MM alebo cez priame adresovanie? Tam sa stava chyba. :!: Navol adresu loko 3.
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

Příspěvekod pechy » úte 21 úno, 2012 7:48 pm

Jojo píše:Zatial by som to nerobil a hladal chybu dalej :!: Adresa loko je 3. Ideš cez knižnicu v MM alebo cez priame adresovanie? Tam sa stava chyba. :!: Navol adresu loko 3.

Navolil jsem adresu L 3 a cv změnil také na 3, stále nic
pechy

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 21 úno, 2012 8:24 pm

pechy píše:obrátit jsem to zkoušel to svítí obě světla jak zadní tak přední. Nedá se vůbec ovládat ani se nehne,ovládání světel také nefunguje. Jedná se o BR 50 Od tilliga. Nejspíš něco dělám blbě už při tom programování. Zatím jsem dával normální decodery bez zvuku tam není problém zadám CV a mašina jede. Zvukáč dávám poprvé

Jestli jsi již nějakou mašinu digitalizoval,tak úplný novic nejsi.Základní postup je stejný,připojíš dekodér a po naprogramování jezdíš.Já to dělám tak,že po připojení dekodéru nejdřív vyzkouším mašinu na adrese 3 a pak postupuji dále.Pokud to nemáš nějak z ruky,tak bych to popadl,zašel k prodejci a poptal bych se co a jak.Nikde není psáno,že dekodér nemůže být vadný a budeš se s tím zbytečně trápit.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod fulda » úte 21 úno, 2012 9:13 pm

A skutečně bych si dvakrát ověřil, jestli nemáš dekodér obráceně. Pro šestipinové dekodéry je to klasická chyba, která se takhle projevuje.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod Ferda » úte 21 úno, 2012 9:22 pm

Viděl bych to spíš na kontrolu zapojení patice a káblování v loko.
Dekoder by měl normálně fungovat i když ho otočíš. Mašina by měla jet normálně, jen světla při otočeném dekoderu nepracují tak jak by měly. Rozdíl mezi zvukovým a normálním dekoderem je jen v nádstavbě pro zvuky. Je to stejné jako když přidáš zvukový dekoder ke klasickému, jen je to na jednom plošňáku.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod mpinta » úte 21 úno, 2012 11:13 pm

Ferda píše:Dekoder by měl normálně fungovat i když ho otočíš.
Tak to je naprostý nesmysl. Dekodér s rozhraním dle NEM651 se při opačném zapojení do patice chová přesně tak, jak to píše Fulda. Slabě svítí světla a dost.

To pechy: Nemám Roco, ale podobně se Lenz chová v případě, že nesouhlasí nastavení jízdních stupňů centrály a lokodekodéru (14-28/128). Z tvých informací toho moc nepoznám, ale rozhodně tohle je třeba ověřit.
Martin (LokoPin)
mpinta

Příspěvekod Ferda » úte 21 úno, 2012 11:47 pm

mpinta píše:Tak to je naprostý nesmysl. Dekodér s rozhraním dle NEM651 se při opačném zapojení do patice chová přesně tak, jak to píše Fulda. Slabě svítí světla a dost.

Omluva!

Přehlédl jsem NEM651. Ani mě nenapadlo nad tím uvažovat, protože šestipin nemám ani jeden. :oops:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod mpinta » úte 21 úno, 2012 11:53 pm

A protože jsem včera osazoval 4 dekodéry a narazil prakticky na všechny uváděné problémy, vzpomněl jsem ještě na něco. Jeden z dekodérů neměl dotek v konektoru. Stačilo trochu podepřít.
Martin (LokoPin)
mpinta

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 22 úno, 2012 5:38 am

[quote="mpinta
To pechy: Nemám Roco, ale podobně se Lenz chová v případě, že nesouhlasí nastavení jízdních stupňů centrály a lokodekodéru (14-28/128). Z tvých informací toho moc nepoznám, ale rozhodně tohle je třeba ověřit.[/quote]

Martine,Roco tohle nedělá,jediné co pak nefunguje,jsou světla.Ale,vyzkoušeno to mám pouze na dekodérech ESU,Lenz,Fleischmann,Uhlenbrock.Vím jen,že se tady jeden kolega se Zimem dost vytrápil.Nakonec mu byl dekoš vyměněn a bylo po problému.Proto jsem kolegovi doporučil,aby popadl mašinu i dekodér a vyrazil k prodejci.Maximálně se stane,že bude za blbce :D protože neumí dát dekodér do mašiny.Pokud chybu neudělal,tak bude reklamovat,chyba může být klidně i v mašině.
miroslav lengyel

Příspěvekod pechy » stř 22 úno, 2012 7:01 am

miroslav lengyel píše:[quote="mpinta
To pechy: Nemám Roco, ale podobně se Lenz chová v případě, že nesouhlasí nastavení jízdních stupňů centrály a lokodekodéru (14-28/128). Z tvých informací toho moc nepoznám, ale rozhodně tohle je třeba ověřit.

Martine,Roco tohle nedělá,jediné co pak nefunguje,jsou světla.Ale,vyzkoušeno to mám pouze na dekodérech ESU,Lenz,Fleischmann,Uhlenbrock.Vím jen,že se tady jeden kolega se Zimem dost vytrápil.Nakonec mu byl dekoš vyměněn a bylo po problému.Proto jsem kolegovi doporučil,aby popadl mašinu i dekodér a vyrazil k prodejci.Maximálně se stane,že bude za blbce :D protože neumí dát dekodér do mašiny.Pokud chybu neudělal,tak bude reklamovat,chyba může být klidně i v mašině.[/quote]

Ještě jsem zjistil že se decoder dost silně zahřívá,jak jsem psal otočit jsem zkoušel ale potom svítí slabě jak přední tak i zadní světla,jak jsem tady pochopil tak po normálním naprogramování by měla loko jezdit třeba bez zvuku než se naprogramuje i tento.

pokud ho zasunu paticí správně svítí silně přední světla po naprogramování světla bliknou a znova se rozsvítí,ale loko se zase ani nehne. dneska to ještě zkusím na jiné mašině.

Potom ho pošlu prodejci a udělám ze sebe při nejhorším :D toho blbce

Asi ho opravdu vrátím a udělám ze sebe při nejhorším toho blbce :D
pechy

Další

Zpět na DCC v praxi