Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
pechy píše:Zdravím zakoupil jsem tento sound decoder od ZIMO z nem 651,myslel jsem že ho zapojím jako normální decoder do loko na multimaus Roco zadám cv a bude to fachčit .Ale teď už jsem v koncích mašina stojí jen svítí přední světla. Nemůže mi někdo poradit krok po kroku co na multimaus zadat a hlavně jak,něco jsem tady už přečet ,ale sem z toho jelen.
Ještě pro úplnost chci to dát na páru zvuky jsou již obsaženy v decoderu a na návodu je hodnota CV265´=1/2/3/4/5/6
Díky všem
Jojo píše:Zatial by som to nerobil a hladal chybu dalejAdresa loko je 3. Ideš cez knižnicu v MM alebo cez priame adresovanie? Tam sa stava chyba.
Navol adresu loko 3.
pechy píše:obrátit jsem to zkoušel to svítí obě světla jak zadní tak přední. Nedá se vůbec ovládat ani se nehne,ovládání světel také nefunguje. Jedná se o BR 50 Od tilliga. Nejspíš něco dělám blbě už při tom programování. Zatím jsem dával normální decodery bez zvuku tam není problém zadám CV a mašina jede. Zvukáč dávám poprvé
Tak to je naprostý nesmysl. Dekodér s rozhraním dle NEM651 se při opačném zapojení do patice chová přesně tak, jak to píše Fulda. Slabě svítí světla a dost.Ferda píše:Dekoder by měl normálně fungovat i když ho otočíš.
mpinta píše:Tak to je naprostý nesmysl. Dekodér s rozhraním dle NEM651 se při opačném zapojení do patice chová přesně tak, jak to píše Fulda. Slabě svítí světla a dost.
miroslav lengyel píše:[quote="mpinta
To pechy: Nemám Roco, ale podobně se Lenz chová v případě, že nesouhlasí nastavení jízdních stupňů centrály a lokodekodéru (14-28/128). Z tvých informací toho moc nepoznám, ale rozhodně tohle je třeba ověřit.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků