NanoX-S88 verze 3.6

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod fulda » pon 13 úno, 2012 4:02 pm

Založím nové téma, nějak jsem nepřišel na to kam to napsat do starého.
Možná už jste si všimli - existuje nová verze NanoX označovaná jako 3.6 (http://usuaris.tinet.cat/fmco/wud/downl ... 160112.zip)

vyznačuje se tím, že umožňuje provozovat XpressNet 3.6 funkce jako je programování všech CV a používání funkcí až do 28.

Do mojeho hardware jde v pohodě, ale já pro změnu nejsem doma, tak to na web dám až příští tejden.

Jindra
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3994
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod male zvire » pon 13 úno, 2012 4:11 pm

Nechci šířit bludy, ale nepotřebuje tenhle FW náhodou jiný PIC (16F648A)?
Nejvyšší forma života je člověk. Nejnižší formou života je člověk který si hraje s vláčky.Holly
Uživatelský avatar
male zvire
 
Příspěvky: 232
Registrován: stř 08 zář, 2010 4:35 pm

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod fulda » pon 13 úno, 2012 4:25 pm

Ano, je to v názvu souboru. On je stejnej, ale má víc paměti.
Kdo si není jistej, počká až to dám na web :mrgreen:
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3994
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod Houmr » pon 13 úno, 2012 4:42 pm

Od Fuldy už pilně testuji, zatím je vše OK. :D
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod Jojo » úte 14 úno, 2012 9:01 am

Ahoj Houmre. Vlezie to teda aj do povodného PIC? Som v praci že by som kupil hned nový. :( To sme potrebovali. :D :D
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod atiTT » úte 14 úno, 2012 9:49 am

Vôbec sa to tam nezmestí!
Tak trocha pouvažuj, prečo je to pic16f648?
atiTT
 
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 10 lis, 2011 12:04 pm

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod cernos » úte 14 úno, 2012 12:01 pm

Tak už jsem si PICe u svého dodavatele objednal :)
železničním modelářem od roku 2011 - TT, DCC
cernos
 
Příspěvky: 387
Registrován: stř 09 úno, 2011 6:09 am
Bydliště: Prachatice

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod fulda » úte 14 úno, 2012 1:53 pm

Ale mohl jsi to vyzkoušet třeba zipnout a nahrát jako zip, nebo tam nahrát jen odkaz, ten je menší :mrgreen: :mrgreen:
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3994
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod male zvire » úte 14 úno, 2012 2:35 pm

fulda píše:Ano, je to v názvu souboru. On je stejnej, ale má víc paměti.
Kdo si není jistej, počká až to dám na web :mrgreen:

To bez debat, ale ta tvoje věta "Do mojeho hardware jde v pohodě" by v někom mohla vzbuzovat myšlenku (evidentně už jí v někom vzbudila) že tenhle firmware bez úprav nacpe i do stávající centrály (úpravy = výměna procesoru)

fulda píše:Ale mohl jsi to vyzkoušet třeba zipnout a nahrát jako zip, nebo tam nahrát jen odkaz, ten je menší :mrgreen: :mrgreen:

myslíš že v PICech je FATka nebo jiný souborový systém podporující linky? :lol:
A nestačilo by na něj jenom napsat něco jako firmware k dispozici v PC, adresář c:/...
Nejvyšší forma života je člověk. Nejnižší formou života je člověk který si hraje s vláčky.Holly
Uživatelský avatar
male zvire
 
Příspěvky: 232
Registrován: stř 08 zář, 2010 4:35 pm

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod Jojo » pát 17 úno, 2012 4:34 pm

Ked si pozreš origoš stranku je to jasné. :D
Aj moja chyba . :roll: Čakal som na tie vysoké CV a je to tu. PIC zatial nemám . Nemaju. :roll: Mal som postavený aj Railcom LCD ,ale nešiel vždy. Takže sa teším na na X press net v. 3.6.
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod Myšpulín » ned 19 úno, 2012 10:30 am

Tak jsem zasadil do centrály nový PIC s tímto programem a hle, jedna z loko se nerozjela. Jedná se o dekodér ze startsetu Roco (konkrétně z V111) a stejně byl mrtvý při použití původního programu v. 3, než jej Paco předělal. Pak si dal říci. Vy, jež jste měli problémy s dekodéry a vyřešili jste to novým SW, můžete se k tomuto nějak vyjádřit, pokud jste již přešli na v. 3.6? Dodám jen, že dekodér lze programovat, ale nejde rozjet ani ovládat funkce. Netvrdím, že to je chyba v centrále, spíš to vidím na dekodér, ale zajímalo by mne, v čem to je.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1131
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod BorgMcz » ned 19 úno, 2012 4:40 pm

Ahoj, ano je to tak, potřebuješ verzi označenou 'Stretching zeroes'. I ja na ní čekám. Těch dekodérů co ji potřebuje je více, u mě jsou to dekodéry od "Tams".

Zkusil jsem napsat Pacosovi, zda by neudělal zase tu úpravu, tak uvidíme.
další věci zde - http://www.dccmm.cz nebo http://dcc.zde.cz
BorgMcz
 
Příspěvky: 187
Registrován: ned 06 zář, 2009 3:52 pm
Bydliště: Karlovarský Kraj

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod Myšpulín » ned 19 úno, 2012 5:43 pm

BorgMcz píše:Ahoj, ano je to tak, potřebuješ verzi označenou 'Stretching zeroes'. I ja na ní čekám. Těch dekodérů co ji potřebuje je více, u mě jsou to dekodéry od "Tams".

Zkusil jsem napsat Pacosovi, zda by neudělal zase tu úpravu, tak uvidíme.

Dík za upřesnění. Naštěstí to snad dělá jen tento jeden dekodér, takže si s tím hlavu moc nelámu.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1131
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod BorgMcz » úte 21 úno, 2012 5:52 am

Pacos mi odpověděl, že tuto verzi také zveřejní, ale v tuto chvíli čeká reakce ohledně funkčnosti programování CV přes 255 a ovládání funkcí F13 až F28, aby právě mohl pokračovat v programování na další verzi.

Pokud tedy někdo máte možnost otestovat, dejte sem vědět, pak to dám dohromady a zaslal bych mu výsledek.
další věci zde - http://www.dccmm.cz nebo http://dcc.zde.cz
BorgMcz
 
Příspěvky: 187
Registrován: ned 06 zář, 2009 3:52 pm
Bydliště: Karlovarský Kraj

Re: NanoX-S88 verze 3.6

Příspěvekod Jojo » čtv 23 úno, 2012 4:30 pm

Tak mi dnes došiel PIC a odskušal som čítanie CV 255 a viac, cez TP demo, ide samozrejme len čítat, ok , JMRI ide aj R/W ok , len cez MM mi to nejde čitat, stale zobrazuje len CV 255. Použitý dekoder ZIMO MX 640.
Nemá niekto s tým skusenost? Ešte by som chcel vediet ako je to z nastavením default CV 7. Simuluje lokomaus alebo zimo a tak isto S88 je zap /vyp. Nemám totižto už žiadne moduly na odskušanie a z naištalovanej centraly sa mi PIC dost zle vyberá. :roll: :roll: :roll: Mám už len druhu centralu a tam som skušal len R/W CV. :D
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Další

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků