Dekodér Lenz Gold

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 26 srp, 2007 9:07 pm

Houmr píše:Ano tak to je. Mašiná má adresu 3 a světla ani jízdy nejde.
Houmre, ten je kaput. Pokud ho mas ode mne, tak ti ho vymenim, az k tobe pojedu a pak si to vyreklamuji s vyrobcem.
:: H0, DCC, III-IV :: http:www.modely.biz :: http://magazin.modely.biz :: http://diskuze.modely.biz
Uživatelský avatar
Michal Dalecký
 
Příspěvky: 1382
Registrován: pát 23 lis, 2007 8:50 pm
Bydliště: Praha 6

Příspěvekod Houmr » pon 27 srp, 2007 4:42 am

Dobře Michale. To by bylo super. :lol:
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod 123ps » úte 04 zář, 2007 6:39 am

To je docela síla, zrovna jsem chtěl 2 kousky Lenz Gold objednat :( Tak teď nevím ? ?
Uživatelský avatar
123ps
 
Příspěvky: 164
Registrován: stř 01 lis, 2006 12:10 pm
Bydliště: Přerov

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 04 zář, 2007 9:26 am

123ps píše:To je docela síla, zrovna jsem chtěl 2 kousky Lenz Gold objednat :( Tak teď nevím ? ?


Nebál bych se toho. To se prostě občas stane a vůbec nezáleží na značce.
Pokud není dekodér ohořelý dá se celkem v pohodě reklamovat.
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod 123ps » úte 04 zář, 2007 9:30 am

Aha, četl jsem to znovu. Myslel jsem, že Houmrovi klekli oba dekodéry.
Uživatelský avatar
123ps
 
Příspěvky: 164
Registrován: stř 01 lis, 2006 12:10 pm
Bydliště: Přerov

Příspěvekod 123ps » úte 04 zář, 2007 9:38 am

Ehm, . . klekly. Myslel jsem, že mu klekly dva dekodéry ve dvou mašinách. Ale když už jsme u toho. Mezi Gold a Silver je rozdíl ve způsobu napojení. Gold nabízí dráty i konektor. Silver jen konektor. Dále Gold nabízí funkce navíc USP a SUSI. Vo co go ? ?
Uživatelský avatar
123ps
 
Příspěvky: 164
Registrován: stř 01 lis, 2006 12:10 pm
Bydliště: Přerov

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 04 zář, 2007 9:50 am

123ps píše:Ehm, . . klekly. Myslel jsem, že mu klekly dva dekodéry ve dvou mašinách. Ale když už jsme u toho. Mezi Gold a Silver je rozdíl ve způsobu napojení. Gold nabízí dráty i konektor. Silver jen konektor. Dále Gold nabízí funkce navíc USP a SUSI. Vo co go ? ?


Ptáš se na tím na USP a SUSI, nebo na rozdíl v zapojení těhle dvou ?
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod 123ps » úte 04 zář, 2007 10:00 am

Ptám se na USP a SUSI.
Uživatelský avatar
123ps
 
Příspěvky: 164
Registrován: stř 01 lis, 2006 12:10 pm
Bydliště: Přerov

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 04 zář, 2007 11:36 am

123ps píše:Ptám se na USP a SUSI.


USP je k tomu aby lokomotiva byla odolnější vůči krátkodobým výpadkům.

SUSI je rozhraní dekodéru k připojení např. zvukových modulů, či jiných modulů vybavených tímto rozhraním.

Více zde na konci článku:
http://www.zababov.cz/index.php?id=627

Totéž je na:
http://www.zababov.cz/wiki/index.php/Za ... _lokomotiv
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod 123ps » úte 04 zář, 2007 12:09 pm

Takže bych to viděl spíše na Lenz Gold. Díky za osvětu :D
Uživatelský avatar
123ps
 
Příspěvky: 164
Registrován: stř 01 lis, 2006 12:10 pm
Bydliště: Přerov

Příspěvekod Houmr » úte 04 zář, 2007 6:16 pm

Zdenku u toho USP je napsáno, že je potřeba zabudovat tento zdroj do lokomotivy pro krátkodobé výpadky zvlášť, je to tak? Nebo ne? Pokud jo jak ta věc vypadá :?:
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 04 zář, 2007 9:57 pm

Houmr píše:Zdenku u toho USP je napsáno, že je potřeba zabudovat tento zdroj do lokomotivy pro krátkodobé výpadky zvlášť, je to tak? Nebo ne? Pokud jo jak ta věc vypadá :?:


Ano měl by to být kondenzátor s velkou kapacitou.
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod Martin.F » stř 05 zář, 2007 12:22 am

Koukal jsem se na Zababov a viděl jsem tam toto zapojení, připojení prostého elektromagnetu na ovládání spřáhel. Mohl by mi to někdo vysvětlit děkuji.
Uživatelský avatar
Martin.F
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 03 zář, 2007 2:21 pm
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 05 zář, 2007 6:07 am

Martin.F píše:Koukal jsem se na Zababov a viděl jsem tam toto zapojení, připojení prostého elektromagnetu na ovládání spřáhel. Mohl by mi to někdo vysvětlit děkuji.


Co na tom chceš vysvětlit, je to prostě zapojení elektromagnetu na funkční výstup.
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod Houmr » stř 05 zář, 2007 6:34 am

Zdenek Valter píše:
Houmr píše:Zdenku u toho USP je napsáno, že je potřeba zabudovat tento zdroj do lokomotivy pro krátkodobé výpadky zvlášť, je to tak? Nebo ne? Pokud jo jak ta věc vypadá :?:


Ano měl by to být kondenzátor s velkou kapacitou.

Takže kolik stojí a jak je to veliké. Nikde jsem to neviděl :?: Popřípadě je možné to vyrobyt samo domo :?:
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků