Vícenásobná trakce

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Vícenásobná trakce

Příspěvekod Houmr » ned 29 črc, 2007 6:12 am

Nějak jsem nikde nenašel, jak toto nastavit. Apoň ne u systému Roco Multimause. Pokud je to tedy vůbec možné. :oops:
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 30 črc, 2007 7:25 am

Bojím se, že Multimyš ji neumí. Leda ji částečně očůrat současným programováním dvou loko. Ale ty pak musí jezdit vždy spolu. :?
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda
 
Příspěvky: 1605
Registrován: pon 23 říj, 2006 9:57 am
Bydliště: Plzeň - střed

Příspěvekod Pavel Dryml » pon 03 zář, 2007 8:19 am

No a co to umí ???????????????
Pavel Dryml
 
Příspěvky: 183
Registrován: úte 05 čer, 2007 12:13 pm

Příspěvekod Pavel Dryml » čtv 13 zář, 2007 10:52 am

chci od vás poradit jaký digitál si mám koupit, jestliže chci vícenásobnou trakci provozovat bez přeprogramovávání loko adres. Jo a kolik mě to bude asi stát ?
Pavel Dryml
 
Příspěvky: 183
Registrován: úte 05 čer, 2007 12:13 pm

Příspěvekod Houmr » čtv 13 zář, 2007 11:44 am

Lenz cca. 7500kč. Uhrenblock cca. 15000kč.
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Zdenek Valter » čtv 13 zář, 2007 12:46 pm

Houmr píše:Lenz cca. 7500kč. Uhrenblock cca. 15000kč.


IBX IR za 13000, IBX Basic cca 7 (to je tak ekvivalent SETU 100). Lenz set 100 cca 8700 a set 90 cca 7400.
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1837
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod Houmr » čtv 13 zář, 2007 1:23 pm

No a teď už jen sáhnout do prkenice :lol:
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Pavel Dryml » ned 16 zář, 2007 4:36 pm

tak dík
Pavel Dryml
 
Příspěvky: 183
Registrován: úte 05 čer, 2007 12:13 pm

Re: Vícenásobná trakce

Příspěvekod JirkaJ » stř 31 led, 2018 8:18 pm

do CV19 obou (všech) vozidel se zapíše číslo vlaku. Přes něj se pak ovládá vše společně.
Např. loko1 s adresou 6 a loko2 s adresou 8, do CV19 obou zapíšu 50. Pak obě najednou ovládám přes adresu 50 třeba pomocí MM.
Když vozidla rozpojím, do CV19 dám zpátky 0 a ovládám každou zvlášť na původní adrese 6 a 8.
JirkaJ
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 27 pro, 2017 9:12 pm
Bydliště: Lysá nad Labem

Re:

Příspěvekod HonzaM » stř 31 led, 2018 10:22 pm

Pavel Dryml píše:chci od vás poradit jaký digitál si mám koupit, jestliže chci vícenásobnou trakci provozovat bez přeprogramovávání loko adres. Jo a kolik mě to bude asi stát ?

Tohle umí Zdenův ovladač OTO DUO, můžeš ovládat samostatně jednu mašinu, samostatně druhou a nebo obě. Ale také můžeš použít funkci LocoNetu Consist, druhou adresu přiřadit pod společné ovládání k první. Centrála může být třeba DR5000, ovladač zmíněný OTO DUO nebo třeba Digitrax DT402.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1642
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Vícenásobná trakce

Příspěvekod matejkocis » čtv 01 úno, 2018 2:28 am

Aj centrála z21 + aplikácia z21 má možnosť viacnásobnej trakcie

http://www.happymodel.cz/clanek/z21-a-vicenasobna-trakce?locale=cs
matejkocis
 
Příspěvky: 95
Registrován: sob 17 led, 2015 7:30 pm

Re: Vícenásobná trakce

Příspěvekod Jirka_US » čtv 01 úno, 2018 6:22 am

V DCC jsou 3 moznosti vicenasobne trakce:
1) stejna DCC adresa vsech sprazenych lokomotiv. Nevyhoda tohoto reseni je zrejma, svetla (napr. F0) se ovladaji pro vsechny loko stejne. Lze to sice obejit funkcnim mapovanim, ale u zvukovych dekoderu to je spise teoreticka moznost. Soupravu nelze "modelove" rozpojit.
2) spolecna adresa pro vsechny sprazene loko, ktera je ulozena v CV19. Puvodni adresa kazde loko zustava ulozena v CV1. K sestaveni a rozpojeni vicenasobne trakce se pouziva POM, tedy modelove. Moznost ovladani funkci F0-F8 budto nezavisle nebo spolecne na spolecne adrese v CV19.
3) Vicenasobna trakce na urovni DCC centraly, tj. centrala si pamatuje adresy loko, ktere jsou soucasti vicenasobne trakce. Viz napr. Digitrax, Lenz atd.
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1163
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: Vícenásobná trakce

Příspěvekod JendaTT » čtv 01 úno, 2018 7:21 am

matejkocis píše:Aj centrála z21 + aplikácia z21 má možnosť viacnásobnej trakcie

http://www.happymodel.cz/clanek/z21-a-vicenasobna-trakce?locale=cs


Bílá z21 s aplikací z21 je úplně v pohodě, jen to "spárování" rychlostí jsem dělal na zkušebním okruhu - to se lépe měří čas.

A mám takhle spárované i elektriky s motory (ve skutečnosti rozdílné rychlosti lokomotiv) a funguje to naprosto v pořádku, nic se navzájem netahá ani nestrká.
JendaTT
 
Příspěvky: 353
Registrován: pát 06 bře, 2015 2:56 pm

Re: Re:

Příspěvekod fulda » pát 02 úno, 2018 10:01 am

HonzaM píše:
Pavel Dryml dne 13 zář 2007, 11:52 píše:chci od vás poradit jaký digitál si mám koupit, jestliže chci vícenásobnou trakci provozovat bez přeprogramovávání loko adres. Jo a kolik mě to bude asi stát ?

Tohle umí Zdenův ovladač OTO DUO, můžeš ovládat samostatně jednu mašinu, samostatně druhou a nebo obě. Ale také můžeš použít funkci LocoNetu Consist, druhou adresu přiřadit pod společné ovládání k první. Centrála může být třeba DR5000, ovladač zmíněný OTO DUO nebo třeba Digitrax DT402.


Honzo, chápu, že máš absťák, ale odpovídat na dotaz který Pavel položil před více než deseti lety je dost blbost.

Pochopitelně centrály založené na XpressNet (Například NanoX) mají zcela běžně a přirozeně podporu pro jízdu v soupravě. Hledej popis knihovny lokomotiv a v nich vícenásobná trakce a nebo jízda v soupravě.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4241
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Re:

Příspěvekod zdeno » pát 02 úno, 2018 5:39 pm

fulda píše:Pochopitelně centrály založené na XpressNet (Například NanoX) mají zcela běžně a přirozeně podporu pro jízdu v soupravě.

opravdu to jine centraly neumi ?? ;-)
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1529
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Další

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jipol57 a 3 návštevníků