od Martin HO » ned 03 črc, 2011 2:16 pm
Tak jsem do M 152 Bramos nainstaloval ZIMO zvukový dekodér MX646 se zvuky od Artolu a vyměnil profesionální pojezd za pojezd ze stavebnice Pavla Gülicha (M152 leight).
Motorák konečně jezdí perfektně, zvuky suprové (reproduktor jsem umístil nad nápravu směrem do kolejí), všechny funkce kromě F0 fungovaly jak mají.
(F1 spínala samostatně osvětlení prostoru pro cestující.)
Pro jistotu jsem nastavil CV 33 a 34 na 1, FO nefungovalo opět, ale při F3 se snížila intenzita osvětlení. Vrátil jsem CV 33 a 34 zpět na 0 a teď nevím čím to je.
Pro úplnost dodávám, že dekoder má červený, oranžový, šedý a černý kablík připojený přímo na pojezd. Pro připojení modrého žlutého, bílého a zeleného kabelu jsem využil příslušné plošky původní patice dekodéru.
Nemáte někdo zkušenost, radu ?
Předem děkuji.
Změna 1 !
[b]Tak bohužel žádné schéma ani radu nikdo neměl, tak jsem do toho musel jít vlastní hlavou. Příčinou všech potíží bylo, že propojky o kterých jsem se zmiňoval výše, zřejmě zapínaly všechna osvětlení (kromě kabiny) v analogu. Propojení patice dekodéru však dle platného zapojení dle DCC nefungovalo, takže jsem zapojil kablíky osvětlení (modrý,bílý,žlutá a zelený) přímo na tišťák v místě přiletovaného konektoru osvětlení ke střeše. Opět přeprogramoval CV 33, 34 z 0 na 1 [b] a funguje to.