To byla nahodou adresa, na ktere muj Sergej doted jezdil bez zvuku, takze jsem se zaradoval, ze staci jen prohodit dekodery. Omyl. Po vymene dekoderu ani prd, masina nijak nereagovala. Bohuzel mam pouze Roco MM, takze si adresu nikde neprectu. Zkusil jsem pres Multimouse zadat CV1=4. Nic. Smazat loko z knihovny, nadefinovat ji znova s adresou lokomotivy = 4. Nic. Nakonec pomohl az reset dekoderu na tovarni nastaveni CV8=8. Pak uz vyse zminene kroky zabraly a dalo se jezdit. Kde byla chyba netusim.
Nicmene mam za to, ze dekoder ma pouze dva zvuky, F1 se zapne a vypne motor, a F2 zahouka - bez moznosti ovlivnit delku trubky. Dost rozdil oproti ESU 3.5, ktere tech zvuku ma (napr. pro Brejlovec) asi 10 - namatkou pistala (a spolecne s houkackou jde ovlivnit doba zvuku), pripojeni / odpojeni vozu, kompresor, zaluzie, zapiskani odjezdu, nadrazni hlaseni atd. Plus teda skripot brzd pri zastaveni.
Otazka c.1: Muze nekdo kdo ma ESU 3.* v Sergeji vypsat jake zvuky ma tam?
Otazka c.2: Mohl jsem tim resetem CV8 prijit o nejake donahrane zvuky apod. ?
Dalsi divna vec - otocim na MM regulatorem jizdy, zvuk motoru "jde do obratek", ale masina minimalne 2-3s stoji nez se rozjede. S puvodnim nezvukovym dekoderem jela hned. Otazka c.3: To je podle realu? V manualu k 4.0 jsem nasel cosi jako Load Compensation (CV56), ktere by to snad mohlo ovlivnovat.
Kvalitu zvuku 3.5 x 4.0 nemuzu srovnat, protoze nemam ten druhy. Dle videi skutecnych Sergeju na Youtube je start i beh motoru v te 4.0 docela povedeny a verny. Akorat myslim ze i na maximalni hlasitost (192 - oproti 64 u 3.5) to je porad malo nahlas