v části Modelové kolejiště jsem začal rozebírat návrh mého kolejiště. Konkrétně tady
Dnes v noci jsem měl sen jak si tak jezdím s mašinkama a nějaký hlas mi tam říkal udělej si vratnou smyčku, což mi bylo doporučeno už jiným kolegou

1. Mám zde 2 vratné smyčky - u výhybky 1 vedoucí na povrch a druhá pak u výhybky 2 vedoucí do SN. U první smyčky předpokládám obousměrný provoz u druhé pak podle modrých šipek. Potřebuju poradit, jestli pro obě smyčky mohu použít modul z DCCKoleje.
2. V celém "neviditelném úseku" kolejiště bych chtěl co nejvíc eliminovat vykolejení vlaku. K tomuto účelu jsou zde jakési spínače 1-7, které by ovládaly při průjezdu vlakem následující výhybky.
Spínače 1 a 2 ovládají výhybku 1 podle toho odkud jede vlak. Spínač 3 přehodí výhybku 2 na rovně, spínač 7 jí pak přepne do návrat z odbočky. Spínač 6 pak výhybku 4. Spínače 4 a 5 by ovládaly jak výhybku 3 tak i výhybku 4 podle toho odkud vlak pojede. Před spínači 4, 5 a 6 (a možná i 3 a 7) bych rád udělal izolované úseky, ve kterých by vlak automaticky zastavil (pokud tento bude odpojen od el. energie). Takže dotaz: jak toho docílit? Protože uvažuju ovládání výhybek pomocí serv za využití z tohoto dekodéru z DCCKoleje, tak komplet v DCC? Na výhybky budu využívat TCO opět z DCCKoleje.
3. Vzhledem k tomu že nebudu využívat žádných ABC či jiných zpomalovačů, stačí si jen změřit na jak velké vzdálenosti vlak zastaví a podle toho vyrobit izolovaný úsek ovládaný klasicky pomocí jednoduché klávesnice?
Nemám moc zkreslené představy nebo nemíchám dohromady jabka a hrušky?
Díky,
Lukáš