Zvuky pro dekodéry IntelliSound od Uhlenbrock

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Zvuky pro dekodéry IntelliSound od Uhlenbrock

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 16 dub, 2007 10:06 am

Právě jsem do magazínu vyvěsil seznam zvuků pro uvedené dekodéry a moduly. Ukázky jsou v mp3 formátu. Najdete je ZDE.
Uživatelský avatar
Michal Dalecký
 
Příspěvky: 1382
Registrován: pát 23 lis, 2007 8:50 pm
Bydliště: Praha 6

Re: Zvuky pro dekodéry IntelliSound od Uhlenbrock

Příspěvekod Jacek » pon 16 dub, 2007 2:18 pm

Vypadá to zajímavě, měl bych pár otázek:
- fungují ten zvuk pod systémem Lenz?
- má někdo zkušenosti s instalací do modelů TT (málo místa), např. ten ragulin nebo sergej?
Uživatelský avatar
Jacek
 
Příspěvky: 658
Registrován: sob 20 led, 2007 10:03 pm
Bydliště: Moravskoslezský kraj

Re: Zvuky pro dekodéry IntelliSound od Uhlenbrock

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 16 dub, 2007 2:21 pm

Jacek píše:Vypadá to zajímavě, měl bych pár otázek:
- fungují ten zvuk pod systémem Lenz?
- má někdo zkušenosti s instalací do modelů TT (málo místa), např. ten ragulin nebo sergej?
Odpovim jen k prvni casti. Dekoder je NMRA kompatibilni a multiprotokolovy. Na Lenzu bezi bez problemu.
Uživatelský avatar
Michal Dalecký
 
Příspěvky: 1382
Registrován: pát 23 lis, 2007 8:50 pm
Bydliště: Praha 6

Příspěvekod Houmr » pon 16 dub, 2007 4:13 pm

No já už se taky ptal, přímo u článku. Mám dekodér Silver, takže připojení je asi bez problémů že? Jinak je to super nářez a asi do jednoho zvuku půjdu na zkoušku.
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Re: Zvuky pro dekodéry IntelliSound od Uhlenbrock

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 16 dub, 2007 4:14 pm

Jacek píše:Vypadá to zajímavě, měl bych pár otázek:
- fungují ten zvuk pod systémem Lenz?
- má někdo zkušenosti s instalací do modelů TT (málo místa), např. ten ragulin nebo sergej?


Dekodér je O.K. jen i pro ostatní ALE neumí ABC !!!!

Zde je nutné pokud trváme na ABC připojovat jen modul k dekodérům s rozhraním SUSI.

Když se podíváš na to ja TT hraje tak tam je čmelák právě s tímhle modulem. [Zimo + Intellisound]

Problém není ve velikosti modulu ale ve velikosti případně tvaru ozvučnice k REPRODOKTORU.
Výhodou těchto modulů je, že používá běžné impedance na reproduktorech 4 či 8 Ohmů na rozdíl třeba od ESU které musí mít repro 100 Ohmové.

Proto kanibalizuješ-li nějaká výkonná ale malá sluchátka můžeš si je vhodně do mašiny zabudovat a zapojit paraleleně ;-)
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Re: Zvuky pro dekodéry IntelliSound od Uhlenbrock

Příspěvekod Jacek » pon 16 dub, 2007 5:07 pm

Zdenek Valter píše:Když se podíváš na to ja TT hraje tak tam je čmelák...

Kde??
Tady bude asi taky platit (jako u celého DCC) - lepší 1x vidět, než se 100x ptát.
Uživatelský avatar
Jacek
 
Příspěvky: 658
Registrován: sob 20 led, 2007 10:03 pm
Bydliště: Moravskoslezský kraj

Re: Zvuky pro dekodéry IntelliSound od Uhlenbrock

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 17 dub, 2007 5:30 am

Zdenek Valter píše: Dekodér je O.K. jen i pro ostatní ALE neumí ABC !!!!
Zdenku, v manualu je veta: "Reaguje na brzdný signál dle DCC nebo na brzdné trati se stejnosměrným napětím". Neni to neco podobneho?
Uživatelský avatar
Michal Dalecký
 
Příspěvky: 1382
Registrován: pát 23 lis, 2007 8:50 pm
Bydliště: Praha 6

Re: Zvuky pro dekodéry IntelliSound od Uhlenbrock

Příspěvekod Rudolf » úte 17 dub, 2007 2:40 pm

Michal Dalecky píše:
Zdenek Valter píše: Dekodér je O.K. jen i pro ostatní ALE neumí ABC !!!!
Zdenku, v manualu je veta: "Reaguje na brzdný signál dle DCC nebo na brzdné trati se stejnosměrným napětím". Neni to neco podobneho?


Brzdný signál dle DCC chápu spíš jako příkaz k zastavení se všesměrovou adresou (z brzdového generátoru). ABC je něco úplně jiného.
Uživatelský avatar
Rudolf
 
Příspěvky: 737
Registrován: ned 08 říj, 2006 11:10 am
Bydliště: Strakonice

Příspěvekod dan » úte 17 dub, 2007 6:54 pm

Je to paráda teď jen najít vhodnou loko v TT do který to nacpu :P
Uživatelský avatar
dan
 
Příspěvky: 512
Registrován: úte 10 říj, 2006 10:33 pm
Bydliště: Strašín, Říčany

Re: Zvuky pro dekodéry IntelliSound od Uhlenbrock

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 18 dub, 2007 7:33 am

Michal Dalecky píše:
Zdenek Valter píše: Dekodér je O.K. jen i pro ostatní ALE neumí ABC !!!!
Zdenku, v manualu je veta: "Reaguje na brzdný signál dle DCC nebo na brzdné trati se stejnosměrným napětím". Neni to neco podobneho?


Není bohužel ! ABC je o nesymetrii DCC signálu. Uhlenbrock ho nepodporuje i další výrobci vyjma ZIMO.
Jinak je to přesně takjak píše Ruda.
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Re: Zvuky pro dekodéry IntelliSound od Uhlenbrock

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 18 dub, 2007 7:38 am

Jacek píše:
Zdenek Valter píše:Když se podíváš na to ja TT hraje tak tam je čmelák...

Kde??
Tady bude asi taky platit (jako u celého DCC) - lepší 1x vidět, než se 100x ptát.


Viz tohe fórum sece TT
http://magazin.modely.biz/diskuze/viewtopic.php?t=254
Jinak předpokládám, že v reálu bude i ve Všestarech ;-)
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 18 dub, 2007 9:57 am

Panove najde se nekdo, kdo pomuze zrealizovat zvuky ceskych lokomotiv? Myslim jejich nahrani na skutecnych loko. Mate nekdo pristup do depa či přímo na loko? Nebo již mate hotove reseni? Ozvete se.
Uživatelský avatar
Michal Dalecký
 
Příspěvky: 1382
Registrován: pát 23 lis, 2007 8:50 pm
Bydliště: Praha 6

Příspěvekod Jacek » čtv 19 dub, 2007 2:47 pm

Michal Dalecky píše:Panove najde se nekdo, kdo pomuze zrealizovat zvuky ceskych lokomotiv? Myslim jejich nahrani na skutecnych loko. Mate nekdo pristup do depa či přímo na loko? Nebo již mate hotove reseni? Ozvete se.

No, myslím, že kromě mě jiného zvukaře nenajdete :D . Já dělám zvuky našich lokomotiv do MS Train Simulátoru, takže různých nahrávek mám víc než dost - http://jacek-msts.ic.cz/
Zvuky do dekodéru už jsem kdysi pro jednoho kolegu zkoušel vyrobit, je to trochu odlišné (zvuk musí být v určitém tvaru, je potřeba mít nahrávku startu a stopu motoru, atd), ale něco by určitě šlo. Když tak mi napište na e-mail
Uživatelský avatar
Jacek
 
Příspěvky: 658
Registrován: sob 20 led, 2007 10:03 pm
Bydliště: Moravskoslezský kraj

Příspěvekod Houmr » čtv 02 srp, 2007 2:16 pm

Chci se zeptat. Má zvukový modul i nějaký funkční výstup, třeba na světla? Potřeboval bych přidat k dekodéru Lenz Gold dva výstupy na světla a tak přemýšlím jak to udělat. Pokud by to šlo ze zvukového modulu Uhrenblock tak by to bylo nejlepší. Zabil bych dvě mouchy jednou ranou. :lol:
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 02 srp, 2007 2:24 pm

Houmr píše:Chci se zeptat. Má zvukový modul i nějaký funkční výstup, třeba na světla? Potřeboval bych přidat k dekodéru Lenz Gold dva výstupy na světla a tak přemýšlím jak to udělat. Pokud by to šlo ze zvukového modulu Uhrenblock tak by to bylo nejlepší. Zabil bych dvě mouchy jednou ranou. :lol:
Ne, ne, samotny zvukovy modul nema zadny funkcni vystup. Pripojis ho pouze pres susi k dekoderu a take ma vystup na snimac kvuli synchronizaci zvuku s otacenim kol.
Uživatelský avatar
Michal Dalecký
 
Příspěvky: 1382
Registrován: pát 23 lis, 2007 8:50 pm
Bydliště: Praha 6

Další

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků