Lenz Compact vs. zpětná vazba

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Lenz Compact vs. zpětná vazba

Příspěvekod depo201 » pát 12 bře, 2010 12:02 pm

Dobrý den, sliboval jsem článek o zpětné vazbě u Compactu, tak plním slib.

http://depo210.webnode.cz/komponenty-dcc/
depo201

Re: Lenz Compact vs. zpětná vazba

Příspěvekod michal_n_cz » sob 13 bře, 2010 10:37 am

depo201 píše:Dobrý den, sliboval jsem článek o zpětné vazbě u Compactu, tak plním slib.

http://depo210.webnode.cz/komponenty-dcc/

Ty moduly USB-LI a USB-RS od STE se v RailCo nastaví jako 2ks LI-USB od Lenze?
Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod depo201 » sob 13 bře, 2010 11:27 am

v podstatě ano,
jen je podmínka, že jako systém č. 1 musí být nastavená zpětná vazba a všechny její komponenty, vše ostatní pracuje na systému č. 2, v properities tedy nastavuji jiný systém dle druhu zařízení.
depo201

Příspěvekod michal_n_cz » sob 13 bře, 2010 10:19 pm

depo201 píše:v podstatě ano,
jen je podmínka, že jako systém č. 1 musí být nastavená zpětná vazba a všechny její komponenty, vše ostatní pracuje na systému č. 2, v properities tedy nastavuji jiný systém dle druhu zařízení.

Ano to je jasné, mě šlo o to jako co se chovají moduly STE - jako LI101 od Lenze?
Jinak to co jsi ke compaktu přidal samozřejmě může fungovat. Já vidím dost nevýhodu v tom, že Compact umí adresovat jen 100 adres příslušenství, což může být ve velice mnoha případech zdaleka nedostačující. U toho tvého kolejiště jsem to počítal podle těch obrázků na tvém webua je tam cca 40 vyhýbek a pár mechanických návěstidel - adresy vyjdou, ale pokud by se takové kolejiště vybavilo např. světelnými návěstidly tak to stačit nebude.
Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod depo201 » ned 14 bře, 2010 6:46 am

Ano Lenz digital plus / LI100,

psal jsem to hlavně pro lidi, kteří jako já koupili Compacta na začátku a ted by chtěli ovládat své menší kolejiště z PC.

Počítám s tím, že na každém segmentu bude booster, minimálně jedno trafo a nákupu další centrály se také nevyhnu.

Tím jak pořád přibejvá vodičů asi udělám komplet nové rámy napodzim.
Jednak, střešní latě - špatný a chce to mít v rámu pořádný otvor pro možnost protažení dalších drátů.

Bude to zřejmě zvětšený normovaný modul a podobné spojování.

V současném stavu mám vše na překližce zespodu, stačí jen odšroubovat hlavní páteře ze svorek a výměna je otázka jednoho víkendu.

Shrnuto, kdybych začínal teď, šel bych do LZV100 :wink:

Cena za LENZ Li-USB 2800,-je ovšem zhovadilost a snad jediná věc, co mi u Lenze trhá žíly.
Tolik na vysvětlenou.
depo201

Příspěvekod michal_n_cz » ned 14 bře, 2010 9:48 pm

depo201 píše:Ano Lenz digital plus / LI100,
Shrnuto, kdybych začínal teď, šel bych do LZV100 :wink:

Cena za LENZ Li-USB 2800,-je ovšem zhovadilost a snad jediná věc, co mi u Lenze trhá žíly.
Tolik na vysvětlenou.

No to jsem potřeboval ověřit - škoda že to není jako LI101 - novější rychlejší - pak by to totiž mohlo spolupracaovat i s modelJob. Informoval jsem se a je možno připojit naráz více systémů, ale jen přes LI101 a kompaktibilní.
Jinak s tou LVZ100 - možná bych počkal na nouvou verzi co bude na podzim LVZ200 i když tam mic moc zásadního navíc není.
Já jsem taky dříve špekuloval napojit Compackt na PC atd., naučil jsem se s tím základy a pak jsem ho nechal za levněji jinému začátečníkovi a pořídil LVZ100.
S tou cenou některých těch krabiček, je to dost hustý, když víš co je uvnitř. Já tak nějak spěji ke kompromisu, něco kupované a něco samo-domo.
Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod depo201 » pát 21 kvě, 2010 1:48 pm

http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... %20DCC.htm

paráda, konečně někdo veřejně promluvil.
depo201

Zpět na DCC v praxi