Roco centrála jako Booster

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Roco centrála jako Booster

Příspěvekod rchlumecky » pon 13 dub, 2009 11:33 am

Zdravím,
Nevíte někdo jestli mohu použít druhou centrálu (10764 ze start setu) jako Booster k první 10764?
Originálně by booster měl být 10765, ale kdo by to kupoval že ?
Vstup booster In bych chtěl nějak dobastlit.
Díky za info.
rchlumecky
 
Příspěvky: 83
Registrován: pon 12 kvě, 2008 11:58 am

Příspěvekod Pája » pon 13 dub, 2009 1:04 pm

Prodej druhou centrálo a kup booster
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Příspěvekod rchlumecky » pon 13 dub, 2009 2:12 pm

Paja : Jo vím, ale nejlevnější booster za cca 1400+1000 zdroj, kdežto komplet Roco se dá pořídit za 1600 a ještě pak můžeme jezdit dva.
rchlumecky
 
Příspěvky: 83
Registrován: pon 12 kvě, 2008 11:58 am

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 13 dub, 2009 2:21 pm

rchlumecky píše:Paja : Jo vím, ale nejlevnější booster za cca 1400+1000 zdroj, kdežto komplet Roco se dá pořídit za 1600 a ještě pak můžeme jezdit dva.
To jsi přímo Rotchild - já ti mohu doporučit SPAX booster s trafem do 800,- CZK ;-)
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1830
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Praha, Ústí n.L.

Příspěvekod Pája » pon 13 dub, 2009 3:28 pm

rchlumecky : Tak,tak tvé řešení je jen jedno s mnoha,ale nemusí být to nejlevnější (vis Zdenkův návrh).Já zas myslel na prodej a nákup přes E-baj atd...
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Re: Roco centrála jako Booster

Příspěvekod michal_n_cz » pon 13 dub, 2009 3:46 pm

rchlumecky píše:Zdravím,
Nevíte někdo jestli mohu použít druhou centrálu (10764 ze start setu) jako Booster k první 10764?
Originálně by booster měl být 10765, ale kdo by to kupoval že ?
Vstup booster In bych chtěl nějak dobastlit.
Díky za info.
Popis úpravy je na tomhle TT foru:
http://www.tt-board.de/forum/showthread ... co+booster
aby se ti zobrazovaly obrázky musíš se zaregistrovat - stejný proces jako tady.
Michal N.
Uživatelský avatar
michal_n_cz
 
Příspěvky: 739
Registrován: stř 09 led, 2008 9:17 pm
Bydliště: Olomouc

Booster

Příspěvekod Jojo » pát 18 zář, 2009 5:56 pm

Nema niekto popis prerobenia resp.zapojenia 10764 od ROCO ako booster? Niekde som o tom čítal a zo start setov ostavaju stale nepouzite krabičky. :idea:
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Booster

Příspěvekod Vladimír » pát 18 zář, 2009 6:28 pm

Jojo píše:Nema niekto popis prerobenia resp.zapojenia 10764 od ROCO ako booster? Niekde som o tom čítal a zo start setov ostavaju stale nepouzite krabičky. :idea:

Neměl jsi na mysli toto řešení?
http://houmrovyvlaky.bluehost.cz/Galeri ... g00001.htm
HO, DCC
Vladimír
 
Příspěvky: 125
Registrován: pon 04 úno, 2008 6:47 pm
Bydliště: Kladno

booster

Příspěvekod Jojo » sob 19 zář, 2009 8:32 am

V podstate možno. Ide o to priviest na vstup DCC signal a s ním napajat dalsiu cast kolajiska. Napr. ked jedna centrala nestačí. Nemaš to vyskušané? Ist by to teoreticky malo. :D
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Roco centrála jako Booster

Příspěvekod dnovy » pát 22 črc, 2011 7:59 pm

Ahojte.

Je tenhle odkaz v nějaké normální řeči jako AJ?:-)


michal_n_cz píše:
rchlumecky píše:Zdravím,
Nevíte někdo jestli mohu použít druhou centrálu (10764 ze start setu) jako Booster k první 10764?
Originálně by booster měl být 10765, ale kdo by to kupoval že ?
Vstup booster In bych chtěl nějak dobastlit.
Díky za info.
Popis úpravy je na tomhle TT foru:
http://www.tt-board.de/forum/showthread ... co+booster
aby se ti zobrazovaly obrázky musíš se zaregistrovat - stejný proces jako tady.
Michal N.
dnovy
 
Příspěvky: 246
Registrován: ned 29 lis, 2009 12:13 pm
Bydliště: Prostějov

Re: Roco centrála jako Booster

Příspěvekod fulda » sob 23 črc, 2011 6:35 am

dnovy píše:Ahojte.
Je tenhle odkaz v nějaké normální řeči jako AJ?:-)


Máš pravdu, němčina není jazyk, ale krční choroba.
Co třeba použít automatickej překladač a přeložit si to do češtiny nebo do té angličtiny?
V podstatě je to jenom o tom se registrovat a stáhnout si příslušné obrázky.
Dokonce si myslím, že půjde udělat kabel, kterej propojí booster out přímo do master zásuvky, ale nikdy jsem to neřešil a nemám druhou centrálu. Pokud mi někdo nějakou dodá, mohu se na to kouknout.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3994
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Roco centrála jako Booster

Příspěvekod Houmr » sob 23 črc, 2011 6:39 am

Stačí připájet do původní krabičky konektor na místo kde není, vyříznout otvor do krabičky a pak to zapojit jak píše Fulda, kabelem, tak jak je to v návodu Roco.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Re: Roco centrála jako Booster

Příspěvekod fulda » sob 23 črc, 2011 9:10 am

Díku Houmrovi za obrázky.

Několik informací, které se mohou hodit:

ty praktičtější:
- booster in a booster out jsou jen paralelně zapojené, takže pokud potřebujete ptopojit právě jednu centrálu s právě jedním boosterem, tak prostě propojte oba booster out přímým kabelem.
- booster a centrála (10765/10761) jsou identická zařízení, liší se pouze osazením konektorů a čelním panelem, takže pokud si koupíte jedno, tak na druhé to předěláte jen doplněním konektorů, na plošňáku budou připravené otvory.
- pokud máte osazené všechny konektory, pozor - nezapojujte současne myši (master/slave) a booster in (dá se to napsat i tak, že v systému smí bejt zapojená pouze jedna master myš)

ty teoretičtější
na centrále je několik telefonních konektorů (až 4), všechny jsou zapojené tak, že mají pin 1 dál od napájení (doufám, špatně se mi orientuje ve fotkách které mám) zapojení nožiček je následující:

u čtyřpinovejch booster-in/booster-out
pin 1 - poloviční DCC signál (označovanej také jako C ze dvojice C/D)
piny 2 a 3 - společná zem (GND)
pin 4 - přetížení (E) - pokud je propojen k zemi, došlo k přetížení

u šestipinovejch konektorů master/slave
pin 1 - poloviční DCC signál (označovanej také jako C ze dvojice C/D) {pouze u master}
pin 2 - společná zem (GND/M)
pin 3 - expressnet pin B (B)
pin 4 - expressnet pin A (A)
pin 5 - napájení + 12V (L)
pin 6 - přetížení (E) - pokud je propojen k zemi, došlo k přetížení {pouze u master}


kdo není úplně slepej, tak pochopil, že pokud chce používat centrálu jako booster a zároveň se do ní nechce dobejvat, tak stačí aby si udělal drát mezi 4 pinovým a 6 pinovým konektorem, kterej zapojí do master té centrály, které má bejt boosterem.
pro pomalejší zapojení bude asi takovéto:
Kód: Vybrat vše
booster out        master

                   ▐▀▀▀█
             ,---- ▐-6 █
▐▀▀▀█       /      ▐-  █
▐-4 █ -----'       ▐-  ▐
▐-  ▐ --,          ▐-  ▐
▐-  ▐ ------------ ▐-  █
▐-1 █ ------------ ▐-1 █
▐▄▄▄█              ▐▄▄▄█
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 3994
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Roco centrála jako Booster

Příspěvekod alexander » sob 23 črc, 2011 2:51 pm

Ja by som to upresnil, lebo stále sa tu pletú pojmy s dojmami...
Obe ROCO čierne skrinky sú BOOSTRE! Líšia sa naozaj len osadením konektorov. Centrála je multimyš.
alexander
 
Příspěvky: 332
Registrován: pon 25 úno, 2008 7:47 pm

Re: Roco centrála jako Booster

Příspěvekod TTJozsi » sob 23 črc, 2011 4:53 pm

Ahojte,
ten kábel je vyskúšaný a funguje. Pred pôl rokom som spravil videá takto zapojených boostrov a jedného multimausu.
http://www.youtube.com/watch?v=zPoS0Wq8Vw4
http://www.youtube.com/watch?v=kIJIqH1E5fk
TT,DCC vlastná výroba,Zimo MX63,64,640,NOHAB
TTJozsi
 
Příspěvky: 70
Registrován: pát 12 zář, 2008 4:57 pm
Bydliště: SK Vydrany

Další

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků