Po sestavení a zprovoznění všeho, co mi zatím dorazilo provozuji jakýsi testovací trojokruh propojený třemi páry výhybek, z nichž dva jsou ovládány analogovou krabičkou (ta je v podstatě zdarma při koupi čtyř přestavníků) a třetí zatím ručně. Po okruhu se k mému plnému uspokojení prohání lokomotiva BR218 (nová DCC, ne ta od Limy!

) s třemi IC vagóny (bohužel jsou to ty zkrácené, ale vagóny 303mm asi mají problém s projížděním zatáček u standartní dvojkolejky). IF ovládání funguje rovněž k mé plné spokojenosti, stejně jako (v rámci jejích možností) analogová krabička, zvládající přestavovat po párech výhybky.
Dalším krokem bude dokup dvou přestavníků digitalizace výhybek pomocí 2 ks Piko 55030 pro ovládání dvou výhybek (doufám, že se i tady dají zapojovat v párech, takže z jednoho 55030 bych vlastně ovládal 4 výhybky a hlavně bych jedním tlačítkem na IF ovladači nastavoval celý pár výhybek, které samostatně ovládat nemá smysl). To si patrně vyžádá dokoupení trafa T3, startset adaptér 12VA by jedoucí vlak a zároveň přestavění dvou výhybek najednou nemusel utáhnout (něco si vezme i Piko Digi 1).
Rád bych také vyřešil připojení PC, nejprve alespoň pro programování (Piko Digi 1 umí programovat jen základní adresu lokomotivy), což bude složitější, než jsem čekal. Zřejmě budu muset dokoupit další booster Piko Digi 2 (k němu lze použít ten adaptér ze startsetu) a napájet z něj krátký izolovaný úsek, který by zároveň sloužil k programování, když se přepojí vstup od Piko Digi 1 do PC. Pokud má někdo zkušenost s použitím Piko Digi 2 jako boosteru pro PC, moc by mi to pomohlo.
V budoucnu taky budu muset vyřešit zpětnou vazbu do PC, asi bych volil izolované úseky - doufám, že z jednoho boosteru jich lze napájet několik. Mým cílem (nevím nakolik dosažitelným) je kolejiště, kde se mezi několika vlaky, řízenými PC, bude proplétat ten můj, řízený IF ovladačem, to celé pokud možno bez nutnosti nákupu centrály. Z toho je zřejmé, že budu muset připájet někam do Piko Digi 1 vstup z PC, aniž bych při tom omezil schopnost přijímat IF pokyny, což si troufnu až asi hodně za dlouho

.