ZIMO MS500 - zapojení

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

ZIMO MS500 - zapojení

Příspěvekod Zdenek B. » pát 08 srp, 2025 6:43 pm

Zdravím,
mám před dokončením lokomotivu řady 704 Malé Lego v TT, 3d tisk od kamaráda. Teď už musím jen dokončit zapojení. Dovnitř se mi vešel i reproduktor s ozvučnicí, dekodér mám ZIMO MS500, drátový. Bílá světla na přední/zadní světelný výstup, zadní červená světla na FO1/FO2, přední reflektory bych chtěl na sdílené výstupy SUSI/SERVO/FO3a4/IN2a3. A tady nevím, zda na FO3/FO4 mohu připojit pouze LED s rezistorem proti společnému +. Nebo je potřeba použít spínací tranzistor nebo jiné zapojení? Hledal jsem v manuálech, na netu, asi špatně. Nechci riskovat experimenty, bylo by to zbytečně drahé.
Předem díky za pomoc, Zdeněk
Zdenek B.

Re: ZIMO MS500 - zapojení

Příspěvekod radula63 » pát 08 srp, 2025 8:48 pm

1. Susi maji kladnou logiku. Tedy jde z nich +5V a proto LED pres odpory napolit k minus polu dekoderu. Pripadne jak zapojuje treba MTB dalkovy reflektor - + bere ze Susi a minus od vystupu F0 bilych pozicek. Zatizitwlnost datovych vystupu je cca 2 az 5mA, coz na smd vysoce svitivou diodu dost postacuje i s odporem 3k az 10k.
2. Na datove vystupy pripojit odpor a bazi NPN tranzistoru, emitot na minus dekoderu a otevreny kolektor poslouzi jako bezny funkcni vystup.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Re: ZIMO MS500 - zapojení

Příspěvekod Zdenek B. » sob 09 srp, 2025 7:31 am

Díky za vysvětlení, právě SUSI a servo mi v tom nehrálo. Použiji jednu z možností 1.varianty, volného objemu je v karoserii velmi málo.
Díky Zdeněk
Zdenek B.

Zpět na DCC v praxi