MGP Bluetooth rozhraní

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

MGP Bluetooth rozhraní

Příspěvekod jirkah » stř 15 led, 2025 5:11 pm

Ahoj,
prosím pěkně není tady někdo kdo používá Bluetooth rozhraní od MGP a ke spojení používá mobilní telefon Samsung S24+ ?
Mám problém, že po instalaci aplikace na telefon a spárování rozhraní s telefonem ho telefon nevidí a nekomunikuje. Sparování proběhne korektně, ale tím to celé končí a není šance to rozchodit. Verze aplikace MGP LocoNet Decoder Programmer je 1.12.3 jiná verze na telefonu nejde spustit. Rozhraní je funkční, ověřeno s tabletem NEXUS 7, tak hledám problém proč to nejde na telefonu Samsung S24+.
Děkuji za každou zkušenost, která by mě posunula ke zprovoznění. Už jsem vyzkoušel snad vše co mě napadlo a myslím, že chyba je u Samsungu :x
Jirka
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
jirkah

Re: MGP Bluetooth rozhraní

Příspěvekod kapmor » čtv 16 led, 2025 3:58 pm

bohužel neporadím, nemám takový telefon, ale mám podobný problém s telefonem Poco X3 Pro, kde aplikace po otevření okamžitě padá, řešení nenalezeno. Používám 2 starší telefony...
TT - V. epocha
kapmor

Příspěvekod jirkah » čtv 16 led, 2025 5:30 pm

děkuji moc za informaci. To co popisuješ mě dělala předchozí verze, ale verze 1.12.3 to už nedělá, otevře se ale nenačte to Bluetooth rozhraní přesto, že je spárované. Nevíš s jakou verzí ti to padalo?
Jirka
jirkah

Příspěvekod kapmor » úte 21 led, 2025 11:52 am

máš pravdu, už se otevře, bohužel netuším která ta verze to byla, ono jsem to odinstaloval, dkyž to nefungovalo, používal jsem jmri decoder pro místo toho
TT - V. epocha
kapmor

Příspěvekod kapmor » stř 22 led, 2025 2:37 pm

vyzkoušel jsem, když jsem byl v klubovně, bohužel se nechtěl mobil vůbec spojit... nepomohlo ani nové párování s bt, hold opět zmar... a budu pokračovat s jmri a 10 let starým telefonem :D
TT - V. epocha
kapmor

Příspěvekod HonzaM » čtv 23 led, 2025 2:58 pm

kapmor píše:vyzkoušel jsem, když jsem byl v klubovně, bohužel se nechtěl mobil vůbec spojit... nepomohlo ani nové párování s bt, hold opět zmar... a budu pokračovat s jmri a 10 let starým telefonem :D

Podle vyjádření konstrukéra bylo pravděpodobnou příčinou více souběžně aktivních více přístrojů, komunikujících pres BlueTooth s mobilem nebo tabletem, na němž máš aplikaci MGP. Pokud zjistíš, že toto nebyla příčina, popiš mi co nejpodrobněji veškeré další okolnosti.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod kapmor » čtv 23 led, 2025 6:31 pm

ahoj honzo, schválně tohle vyzkouším jak přijdu na dílnu to připojit na čisto, měl jsem předtím připojen reprák přes bt, který jsem ale odpojoval. zkoušel jsem i vypnout a zapnout bt, nic jiného na mobilu připojeno přes bt nemám. k rozhraní taky nemohlo být nic jiného připojeno (kontrolka rychle bliká), mobil ani pc přes který programuji nebyl vůbec zapnut ten den. Modul s rohraním jsem zapínal jen na tento pokus. nezkoušel jsem znovu vypnout a zapnout rozhraní.
Další okolnosti mají být jaké? ty telefonu je výše, mobil předchozí verzi app ani nechtěl zapnout (spadla okamžitě po zapnutí), tohle jsme řešili už asi před rokem nebo dýl.
TT - V. epocha
kapmor

Příspěvekod HonzaM » čtv 23 led, 2025 9:37 pm

kapmor píše:ahoj honzo, schválně tohle vyzkouším jak přijdu na dílnu to připojit na čisto, měl jsem předtím připojen reprák přes bt, který jsem ale odpojoval. zkoušel jsem i vypnout a zapnout bt, nic jiného na mobilu připojeno přes bt nemám. k rozhraní taky nemohlo být nic jiného připojeno (kontrolka rychle bliká), mobil ani pc přes který programuji nebyl vůbec zapnut ten den. Modul s rohraním jsem zapínal jen na tento pokus. nezkoušel jsem znovu vypnout a zapnout rozhraní.
Další okolnosti mají být jaké? ty telefonu je výše, mobil předchozí verzi app ani nechtěl zapnout (spadla okamžitě po zapnutí), tohle jsme řešili už asi před rokem nebo dýl.

Předpokládám, že v aplikaci to BT rozhraní nastavené máš. Pokud by to pořád nekomunikovalo, napiš mi verzi OS a typ přístroje. Verzi aplikace už jsi mi psal. Pokud to teď komunikovat bude, tak zkus připojit ten reprák.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod jirkah » pon 27 led, 2025 5:18 pm

Ahoj, kontaktoval jsem přímo výrobce a poslal mu veškeré podklady a videa. Odepsal, že bude kontaktovat vývojáře aplikace, ale netušil kde je problém. Ověřoval si spoustu informací a žádná rada nepomohla. Dokonce ani nevěděl, že na google play není aplikace dostupná ke stažení a napravil to až po mojí informaci. Takže momentálně je jediná možnost používat starý telefon nebo tablet, což je trochu problematické pokud ho nemáš, což byl můj případ.
jirkah

Zpět na DCC v praxi