radula63 píše:horak píše:firmware MultiMausu - tá verzia 1.02 je prehistorická. Odporúčam zmeniť fw na 1.04. Tú verziu 1.05 neodporúčam - je nepodarená.
Verze 1.04 myslím neumí funkce F21 až F28 a vyšší CV nad 256. Verze 1.05 to umí. Mám zkušenost, že v pohodě 1.05 funguje s Roco kostkou, kdy multimaus byl zapojen jako master. Teď stejnou myš používám ve spojení s DR5000.
Verzia 1.04 ovláda do MAX F20. Nevie F21-F28. Ale už vie programovať CV do 1024.
Verzia s FW1.05 má práve problém s ovládaním vyšších tlačidiel Fxx s inými centrálami ako sú ROCO - preto som písal, že je nepodarený.
vvitty píše:horak píše:...PREDPOKLADÁM, že dekodér má asi problém s veľkosťou napätia (treba pozrieť napájacie limity v ZIMO manuáli)....
Problém s překročením napájecích limitů se projevuje nevratnou instalací kouřového generátoru.
Tak to byť nemusí vždy... Bude sa prehrievať, alebo ho nejaká ochrana vypne.
To bola spontánna reakcia na fakt, že v prvotnom poste sa objavila informácia "
Jakmile se přiblížím jakoukoliv jinou lokomotivou třeba Piko plecháčem na cca 50cm okamžitě lokomotiva naskočí a bez problémů jede po celém kolejišti" a z toho som usúdil, že aj malá zmena zaťaženia DCC výstupu mohla spôsobiť nejaké zníženie napájacieho napätia DCC a dekodér bol už "spokojný".
Áno, ako Fulda píše, že to môže byť aj uzatvorenou slučkou kolajového napájania. Aj keď pri nejakom malom rozsahu kolajiska to asi nevadí, veď by potom nejazdil žiadny štart set, že? A nikto v žiadnom príspevku nevraví nič o rozsahu kolajiska...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!