Zvuk do akumulační parní lokomotivy

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Zvuk do akumulační parní lokomotivy

Příspěvekod Zdenek Valter » sob 19 říj, 2024 8:15 pm

Nevíte jestli exituje zvuk do akumulační parní lokomotivy FLC RAW Meiningen Liliput 103040?
Zdenek Valter

Re: Zvuk do akumulační parní lokomotivy

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 20 říj, 2024 11:50 am

Našel jsem na netu tohle jako odkaz na zvukové projekty:
https://www.zimo.at/soundprojekte/codet ... SL.Ve5.pdf
Zdenek Valter

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 20 říj, 2024 11:55 am

Tento projekt je na stránkách Zimo označen jako kódovaný.
Jak jej získat?
Zdenek Valter

Příspěvekod jamik22 » ned 20 říj, 2024 2:11 pm

V modelu TT je zvuk od Henninga
jamik22

Příspěvekod Zlámalík » ned 20 říj, 2024 2:31 pm

Zdenek Valter píše:Tento projekt je na stránkách Zimo označen jako kódovaný.
Jak jej získat?

Koupit od prodejce, který zvuky od Henninga má a nahrát si. Nebo to koupit už i s dekodérem.
Já třeba beru věci napřímo od SD-Modellu (Ingo Sigismund) a ten to má na e-shopu přímo: https://www.sd-modell.com/product/henningsound-2/
Zaslání do ČR není problém - ale pokud chceš ušetřit, já to sem tahám přes službu mailboxde.cz (z DE to jde do Zittau a z Ústí naší poštou domů).

Snímek obrazovky 2024-10-20 163255 (Malý).png
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 20 říj, 2024 2:32 pm

jamik22 píše:V modelu TT je zvuk od Henninga

To je možné - na velikosti totiž nezáleží ;-)
BTW. můj odkaz na ZIMO stránky je právě na zvukový projekt Matthiase Henninga. ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 20 říj, 2024 2:52 pm

Zlámalík píše:
Zdenek Valter píše:Tento projekt je na stránkách Zimo označen jako kódovaný.
Jak jej získat?

Koupit od prodejce, který zvuky od Henninga má a nahrát si. Nebo to koupit už i s dekodérem.
Já třeba beru věci napřímo od SD-Modellu (Ingo Sigismund) a ten to má na e-shopu přímo: https://www.sd-modell.com/product/henningsound-2/
Zaslání do ČR není problém - ale pokud chceš ušetřit, já to sem tahám přes službu mailboxde.cz (z DE to jde do Zittau a z Ústí naší poštou domů).

Snímek obrazovky 2024-10-20 163255 (Malý).png

Díky za odkaz.
Zdenek Valter

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 20 říj, 2024 3:07 pm

Ještě bych měl dotaz, zda se uvedený projekt dá nahrát do Sounddecoder ZIMO MS591N18
Zdenek Valter

Příspěvekod Zlámalík » ned 20 říj, 2024 3:31 pm

To nevím, ale měl by, proč ne. Ingo to má v kapitole "Zimosound", takže Zimo určitě ano, je to podle všeho 8-bit (viz tabulka na webu Zimo) a mělo by to tedy fungovat s MX- i MS-.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod radula63 » ned 20 říj, 2024 4:38 pm

Zlámalík píše:... , takže Zimo určitě ano, je to podle všeho 8-bit (viz tabulka na webu Zimo) a mělo by to tedy fungovat s MX- i MS-.

Odboceni od tematu.
JIRKO, pozor. Nedoporucuji z vlastni zkusenosti zvuk pro MX dekoder nahravat do MS dekoderu. Ano, zvuk se prehraaje, masina jezdi. Ne vzdy vsak bude zvuk prehravan korektne. Setkal jsem se s tim sam pri nahravani zvuku doma (zatim jsem si nahraval projekty jen p. Smutka - Jacek). Projekt pro MX jsem naheal do MS, slo to. ALE, diesel nastartoval, kolisaly volnobezne otacky, po rozjezdu pri jedne rychlosti radil nahoru dolu nahoru dolu, zvukovej dojem priserny. Po nahrati do MX dekoderu to bylo krasne cisty a poslouchatelny. Jednalo se o zvuk s mechanickym prenosem vykonu (to doposud MS dekoder radne neumi), avsak i zvuk bardotky byl neslany nemastny pri pokusu MX projektu nahrani do MS dekoderu. U parni masiny se to asi nebude projevovat tak vyrazne, ale presto nedoporucuju michat projekty do dekoderu, ke kterym nejsou urceny!.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 20 říj, 2024 5:45 pm

radula63 píše:
Zlámalík píše:... , takže Zimo určitě ano, je to podle všeho 8-bit (viz tabulka na webu Zimo) a mělo by to tedy fungovat s MX- i MS-.

Odboceni od tematu.
JIRKO, pozor. Nedoporucuji z vlastni zkusenosti zvuk pro MX dekoder nahravat do MS dekoderu. Ano, zvuk se prehraaje, masina jezdi. Ne vzdy vsak bude zvuk prehravan korektne. Setkal jsem se s tim sam pri nahravani zvuku doma (zatim jsem si nahraval projekty jen p. Smutka - Jacek). Projekt pro MX jsem naheal do MS, slo to. ALE, diesel nastartoval, kolisaly volnobezne otacky, po rozjezdu pri jedne rychlosti radil nahoru dolu nahoru dolu, zvukovej dojem priserny. Po nahrati do MX dekoderu to bylo krasne cisty a poslouchatelny. Jednalo se o zvuk s mechanickym prenosem vykonu (to doposud MS dekoder radne neumi), avsak i zvuk bardotky byl neslany nemastny pri pokusu MX projektu nahrani do MS dekoderu. U parni masiny se to asi nebude projevovat tak vyrazne, ale presto nedoporucuju michat projekty do dekoderu, ke kterym nejsou urceny!.

No to bych neřekl, zrovna na tohle jsem se ptal - kompatibilitu zvuku s novým dekodérem.
Takže díky!
Zdenek Valter

Příspěvekod romino » ned 20 říj, 2024 5:53 pm

Zlámalík píše:Koupit od prodejce, který zvuky od Henninga má a nahrát si. Nebo to koupit už i s dekodérem.

Ak mate moznost zvuk nahratia do dekoderu ( MXULF, alebo cierna Z21) staci mailom objednat kod bud priamo od Henninga, niektoreho z jeho predajcov, alebo priamo od ZIMO.
Ak tuto moznost nemate, treba najst predajcu, ktory vie projekt nahrat. Kod si uz objedna rovnako ako v prvom pripade. Na SK je to napr. DOORZ zo Ziliny ( posiela urcite aj do CR a nahravaju aj ine projekty ako od Smuteka ). Projekt si stiahne predajca so stranok ZIMO.
romino

Příspěvekod radula63 » stř 23 říj, 2024 1:05 pm

romino píše:
Zlámalík píše:Koupit od prodejce, který zvuky od Henninga má a nahrát si. Nebo to koupit už i s dekodérem.

Ak mate moznost zvuk nahratia do dekoderu ( MXULF, alebo cierna Z21) staci mailom objednat kod bud priamo od Henninga, niektoreho z jeho predajcov, alebo priamo od ZIMO.
Ak tuto moznost nemate, treba najst predajcu, ktory vie projekt nahrat. Kod si uz objedna rovnako ako v prvom pripade. Na SK je to napr. DOORZ zo Ziliny ( posiela urcite aj do CR a nahravaju aj ine projekty ako od Smuteka ). Projekt si stiahne predajca so stranok ZIMO.

MXULFA vlastním i já. Se Zlámalíkem to k sobě nemáme daleko.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 23 říj, 2024 4:19 pm

radula63 píše:
romino píše:

MXULFA vlastním i já. Se Zlámalíkem to k sobě nemáme daleko.

To je dobře chlapci, že k sobě máte blízko ;-)

Nicméně je tu ještě jeden můj dotaz jak je to s licencí toho zvuku - mohu si koupit zvuk a nahrát si ho do více dekodérů?
Zdenek Valter

Příspěvekod Rudolf » stř 23 říj, 2024 5:39 pm

Ahoj,

"licence" do Zimo dekodérů se vztahuje jen na 1 konkrétní dekodér. Z dekodéru se vyčte sériové číslo, pošle se prodejci, ten vygeneruje jiné číslo a to se uloží zpět do dekodéru. Dekodér je pak nakódovaný pro všechy zvuky daného autora. A dá se tam normálně nahrát přes udělátko od Zimo nebo Z21.

Ruda
Rudolf

Další

Zpět na DCC v praxi