Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Jan Svatoň píše:Ahoj, je někdo ochoten poradit se zapojením (oddělením úseků) na konkrétním plánku od Milana F. (smyčky, zastavovací úseky, atd.) podle praktických zkušeností. Ovládání mám přes PC. Díky Honza S.
Rudolf píše:- pro detektory obsazení kolejí - stačí přerušit jedna kolej
kvasha píše:Rudolf píše:- pro detektory obsazení kolejí - stačí přerušit jedna kolej
tady si dovolím jedno doplnění: v případě, že se pro detekci obsazení koleje používá modul obsazení LB101, přerušují se obě koleje/kolejnice.
PaMi píše:kvasha píše:Rudolf píše:- pro detektory obsazení kolejí - stačí přerušit jedna kolej
tady si dovolím jedno doplnění: v případě, že se pro detekci obsazení koleje používá modul obsazení LB101, přerušují se obě koleje/kolejnice.
Proč by se měly přerušovat obě kolejnice?
kvasha píše:PaMi píše:kvasha píše:Rudolf píše:- pro detektory obsazení kolejí - stačí přerušit jedna kolej
Proč by se měly přerušovat obě kolejnice?
omlouvám se napsal jsem to špatně. V případě, že se pro detekci obsazení koleje používá modul obsazení LB101, doporučuje se, přerušit obě koleje/kolejnice. Pokud si dobře vybavuji důvod, tak tím byl stejný výstup na obou svorkách J i K.
Jan Svatoň píše:Ahoj, já bych spíš potřeboval zkušenosti už z praxe a provozu na konkrétním kolejišti. Zapojení základní jsem už měl provedeno, odzkoušeno a funkční (kromě smyčky). Ale jak má třeba Kvasha - ve staniční koleji několik úseků - proč, k čemu je to dobré nebo nějaké jiné fígly (posun, ...). Ale to právě už je asi nad rámec fóra, protože už jdu do konkrétních detailů. Ale přesto všem zatím díky. Honza S.
Jan Svatoň píše:To Kvasha: Ahoj, možná už jsme to nějak probírali. Nejlepší řešení je sbírat proud z náprav na obou koncích lokomotivy (tím pádem bude vždy kontakt stejný od začátku). Jinak to program asi nevyřeší - lokomotiva by musela jezdit vždy stejným směrem. Nebo mne napadla možnost (?) - nastavovat rychlostní profil v programu - z jednoho směru normálně a z druhého započítat ten rozdíl ve sbíraných nápravách (nezkoušel jsem nic takového, jestli to vůbec půjde) - teď předělávám kolejiště podle plánku Milana F. Zdravím všechny Honza S.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků